8 månader ♥

Idag blir våran stora bebis 8 hela månader, mammas hjärta, vilken underbar tid vi haft ihop ♥ Och många, många, många fler månader väntar oss insaAllah! Kan inte fatta det, fortfarande liksom växer kärleken, snart kommer det ta slut på plats i mig och så säger det poff… älskade unge!!! ♥ Hon känns så stor nu, när jag bär henne bär jag ett barn, inte en bebis, så känns det, hon har ju alltid varit så stark men på många andra sätt är hon fortfarande mycket bebis. Hur hon pratar och hur hon äter, till exempel. Fast idag köpte vi matburkar från 8 månader, det är ju hela riskorn i dom!! WTF, nyss slät pure nu hela riskorn och nästan lika stora köttbitar…?! Ska man packa undan stavmixern nu då eller? Haha närå, den lär få hänga med ett tag till för så grym är jag inte med kniven att jag hackar så smått.

Det har hänt mycket under den veckan vi var i Grekland, Selma har kämpat för att hålla tempo med kusinerna, det märks ♥ Tror dom inspirerade henne lite, kan dom jag jag typ, eller så var det mer ”fasen nu springer dom ju och här ligger jag” haha ja inte vet jag. Men dom har lärt henne mycket, och oj så hon älskar sina kusiner, mostrarna och mormor, hela hon lyser upp när dom kommer och pratar med henne. Det har dessutom varit en otrolig upplevelse att få resa utomlands med Selma, vilken resunge! Snacka om att hon hamnat hos rätt föräldrar, vi som älskar att resa och det gör tydligen hon också och hon var på ett strålande humör hela resan 🙂 Det enda var att hon var lite extra mammig, ville inte gärna sitta i någon annans famn, men det är ju fullt förståeligt, alla dom intrycken kan vara skönt att få i den tryggaste famnen ♥

Lite om Selmas utveckling just nu, lite nyförvärvat kunnande 🙂

 • Hon rullar just nu runt, runt, runt, åt höger och vänster och så höger igen, rullar för att få tag i katten, i leksaker, i kusiner ja i vad hon nu fått ögonen på. För att ha kunnat rulla sen hon var 6 veckor så tog det enda tills nu innan hon faktiskt börjat använda sig av det för att komma fram ist för att skrika rakt ut tills mamma plockar upp ♥ Och hon blir så himla stolt så hela hon lyser när hon får tag i det hon vill ha, mamman blir också så stolt att jag spricker!
 • Hon kan sätta sig upp själv, en morgon när jag vaknade i Grekland så var min första syn att hon satt upp i sängen ♥ Och så nöjd och glad hon var! Satt där och gurglade och lekte med sina underbara små fötter, pillade lite på nätet på resesängen och fyrade av världens största leende mot den yrvakna och överstolta mamman på sängen bredvid. Väckte pappan genom att slå på honom, skynda vakna-style moahaha ^^
 • Hon kan även ta sig från sittande, till krypställning och därifrån till magläge, mycket smidigt tycker Selma som nu når alla leksakerna mycket bättre och dessutom lättare kan komma till rätt position för att börja rulla, rulla rulla 😉
 • Hon äter från och med idag, grötfrukost med fruktpure, mat till lunch och fruktdessert, till mellis äter hon ägg och frukt, frukt och majskrokar och ev lite yoghurt eller smörgåsrån med frukt, till middag är det numera också mat och frukt till dessert, sen en flaska (300ml) välling precis innan sänggående. Sen sover hon ca 11 timmar, gött! Tiderna är lite uppochner nu efter resan så några bra rutiner har vi inte kommit tillbaka till, vi gjorde lite som vi ville när vi var borta det funkade bäst för oss alla.
 • Om hon sitter upp och har mamma eller pappa framför sig så drar hon sig upp genom att hålla i sig, antingen nästan till stående eller så drar hon sig över en som en liten orm.
 • Hon ålar, bara bakåt än så länge, men oj så hon kämpar så snart går det framåt med.
 • Hon har börjat försöka vinka, förstår vad det betyder för ibland vinkar hon till folk som går fast dom inte vinkat först ♥ Hon vift-vinkar lite lätt, typ en-två gånger så vi väntar fortfarande på dom där jättetydliga vinkningarna.
 • High-five har flyttat in och hon håller upp handen om man säger high five och lyfter handen. Då kommer världens busigaste leende fram och så möter den lilla, knubbiga och goa handen ens hand i luften!
 • Viljan har på riktigt tagit plats i Selma och nu kan hon bli tok-bannad om vi tar nåt från henne. Innan har hon protesterat lite lätt bara men nu, UJ hon har fått mitt humör… skriker rakt ut som ett flyglarm om vi tar ifrån henne något! ♥ BRA, ingen ska få trampa på min unge!
 • Hon har lärt sig att sova på mage, skönt eftersom hon länge kunnat rulla över på mage i sömnen nämligen 😉 blir lite mindre spring när hon ist för att vakna livrädd för att hon hamnat på mage helt enkelt lägger sig till rätta och sover vidare. Jäkla söt är hon också när hon sover på mage!
 • Äpple äter hon hela nuförtiden, skalar man äpplet åt henne så gnager hon i sig nästan hela äpplet sen! Att ge klyftor åt våran tjej går inte, då får hon för stora bitar i munnen och får i halsen, ger vi henne hela äpplet så får hon bara i sig skrap och saft och har hur roligt som helst på köpet ♥
 • På 8-månaderskollen så vägde hon X kg och var X cm lång ♥ ifylles efter kollen den 15/4

IMG_7877

IMG_7914

IMG_7948

IMG_8021

IMG_8038

IMG_8044

IMG_8071

IMG_8134

Tänk att det var 8 månader sen jag låg med en nyfödd liten bäsis på bröstet, så liten och skör… ♥

CIMG4203

Idag fick hon ett nytt smeknamn, Hurricane Selma 😉

IMG_7894

  0 reaktioner till “8 månader ♥”

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *