And it goes on…

Sjuk fortfarande lillan, men nu har jag iaf kopplat ihop febern med att hon ju faktiskt fick mpr-vaccinet för 11 dagar sen idag, 10 dagar innan febern kom med andra ord. Skönt. Man kan ju börja fundera vad man gör fel när barnet är sjuk hela tiden, men denna gång behöver jag iaf inte ens fundera. Och nej, nåt fel gör vi nog knappast, hon är nog bara sån. Precis som jag med andra ord. Utslag har hon dock sen innan vaccinationen, troligtvis torreksem… Men! Ärret från bcg-vaccinet har blossat upp!! Vad fasen?? Aldrig hört talas om det ens. Det är rött svullet och typ 2-3 grader varmare på röda området än utanför. Det kan inte vara bra..!? Blir bvc imorn och ev hc också.

Dagen har vi spenderat som sådan att jag handlade på maxi (jepp! Äntligen kom föräldrapenningen!! På tiden!) medans maken jobbade lite hemifrån framför Pippi. Sen har jag och Selma myst siamesisk-style hela dagen. Mkt bära vyssja och så. Lilla vän ❤ Mamma/mormor var här en stund också, Selma vart superglad när hon kom! Och jag också förståss. Pippi har rullat heeeela dagen. Man kan ju roa sig med att försöka slå på nåt annat, efter 1 minute kommer det, ”mamma! Pippi!” Hihi det är det som gäller nu. Tur det finns många avsnitt och filmer!

20130417-003012.jpg

0 reaktioner till “And it goes on…”

  1. Salam! Att det vaccinerade området är rött och varmare är helt normalt. Det är inget att oroa sig för. Hoppas lillan blir frisk snart inshaAllah <3

    1. Pinglan: Salam! Fast det som är konstigt är att det är bcg-ärret som är rött o inflammerat, hon fick ju mpr nu.. Så det är alltså inte ens insprutat på samma kroppsdel.

  2. Nu vad det många årsen min dotter fick bcg sprutan så jag mindes inte riktigt men jag mins nu att hon oxå fick en varbula på armen efter ca 4 veckor. Sen när det läker så blir det som ett runt litet ärr. Vet inte om du fått en sån spruta men din make har säkert ett sån ärr på armen. Konstigt att BVC inte informerat om detta!

    1. Pinglan: nej vi har inte fått det kollat. Alltså, hon har haft varbulan och den har läkt till ett ärr. Men det var ju när hon fick sticket i armen, nu vart det infekterat igen..

  3. Hej! Är det ”riktiga” gamla pippifilmer ni ser, eller tecknad variant? Behöver tips till min krabat på vad man kan titta på.

    1. Ellinor: Ja det är det 🙂 jag gillar inte dom tecknade! men tror att dom också kan vara rätt barnvänliga…? Vi har hittills sett Pippi, Bullerbyn, Lotta och Emil av Astrid Lindgren, fast hon är rädd för Emils pappa så den ser vi inge mer. Men Nalleh Puh är också bra, och Saltkråkan också tror jag. Man får vara lite kritiskt bara tycker jag, man kan ju prova alla filmer men är det budskap i dom som man inte gillar, eller om dom är läskiga så kanske man ska välja att inte se den filmen nåt mer. Man ska nog inte bara välja vad som helst för många barnfilmer nu för tiden är ju som vuxenfilm utan sex och tecknat… det kan vara väldigt våldsamt, snabbt ”filmat” osv… barn ska enl mig helst se såna långsamma filmer som lika gärna hade kunnat vara teater om du förstår hur jag menar, för att det inte ska bli för mkt intryck. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *