angående min meningslösa tillvaro…

Häromdagen nämnde jag för er att jag fått höra att man har inget meningsfullt att göra om man inte har ett jobb! Jag skrev det väldigt kort i det HÄR inlägget, och sen dess har jag bara tänkt på det mer och mer så här kommer en hel utläggning om det… tjejen som sa detta till mig hade jag nämligen dagen innan berättat för att jag är just hemmafru och inte heller vill göra något annat! Ja visst, jag vill ha barn och jag vill flytta till hus, jag vill hjälpa min man med hans jobb men jag har ingen som helst lust eller längtan efter att stiga upp kl 6 eller kanske 8 varje morgon, köra bil eller ta bussen till ett jobb någonstans, jobba hela dagen och sen vara slut som en degklump varje eftermiddag när jag kommer hem… jag kan faktiskt inte förstå varför vissa vill jobba, men jag kan ju ändå intellektuellt förstå att klart folk vill det, dom säger ju att dom vill det!

Men nu ska ni få höra, att i mitt hushåll så hade ingenting fungerat okej om jag inte hade varit hemmafru! För exakt så viktig är jag, och det jag gör, att saker hade inte rullat på ett dugg smidigt om jag hade haft ett ”utomhemmet” jobb. Min man jobbar ju långa långa dagar och ibland långa långa nätter också, det gör ju inte dom flesta män och om dom inte gör det så kan dom ju dela hushållsansvaret med sin fru (eller vice versa) och då är det inte alls samma behov av en homemaker. När jag fortfarande hade ett jobb så hade vi varannan vecka med disken, min man fick ofta gå ner i tvättstugan och hämta tvätten, han dammsög också en gång i veckan och jag en gång i veckan. Kläder som skulle lagas samlades på hög i många många månader innan jag tog fram symaskinen, men det blev gjort, och vi storhandlade tillsammans och turades om med småhandling. Nu för tiden så jobbar min man så mkt så utöver träning ett par timmar nästan varje dag och ett par timmar mys med hans fru (obligatoriskt!) varje kväll så jobbar han i princip all sin vakna tid. Och jag gör allt annat..

Vi har alltid varit noggranna med att dela upp sysslor hemma, för att slipa onödiga småtjafs! Och om det förut varit varannan gång eller varannan vecka så är det numera, jag sköter nutiden så sköter han framtiden… vilket funkar asbra! Jag gör allt som måste rulla för att vardagen ska funka, som disk, städning, handling och matlagning och maken jobbar för våran framtids skull. All respekt till honom för fy fan va han jobbar hårt och bra ♥ världens bästa hubby!! Men för att han ska kunna göra allt det så kräver det av mig att jag ser till allt det runtomkring, även om jag ibland svär över att plocka upp andra strumpparet för dagen från hans arbetsplats så blir det inte ens nästan rättvisa arbetstider om vi inte delar upp det på det viset.

Att vara hemmafru är fasen det mest meningsfulla jag någonsin känt att jag gjort med mitt liv! Och jag jobbar ju faktiskt med saray.se några timmar i veckan i alla fall, när min man behöver att jag gör nåt då gör jag. Okej, svammel och alla som tkr det är bakåtsträvande med hemmafruerier kommer väl inte tycka annorlunda nu, men det är det bästa jag vet! Hemma känner jag mig trygg, avslappnad och fri och där får jag vara hela dagarna om jag vill, och jag kan träffa vänner och familj när jag vill! Jag kan nästan alltid säga ja om någon vill att jag ska följa med på något, om det inte kostar för mkt, och jag har tid för egentid och för träning varje dag… kan ni tänka er något bättre va?

Innan ni kommenterar något sånt, min man hjälper till hemma, och han kan diska! MEN, det är mitt jobb och inte hans, han har nog att göra ändå.. men om jag är sjuk eller ett pms-monster så gör han ändå, min ängel ♥ Han hjälper mig så fort jag mår dåligt och underlättar så mkt han bara kan för mig även om han har jättemkt att göra, alhamdulillah ♥

0 reaktioner till “angående min meningslösa tillvaro…”

 1. Låter otroligt bra tycker jag. Jag tror nog att jag vill jobba lite, men jag skulle absolut inte något emot att ha det som dig 🙂 Glad för din skull gumman 🙂

 2. Vill jobba tills jag får barn, då vill jag sluta med det och bli en hemmamamma/fru, om ekonomin tillåter att bara mannen jobbar så klart. Behövs pengar och sånt är det klart man skaffar ett jobb, men så länge de går tänker jag göra som du 🙂

 3. Inget fel med att vara hemmafru om man trivs med det. Jag skulle gärna jobba mindre men helt sluta jobba skulle jag nog inte vilja, jag tycker det är kul men kanske halvtid skulle vara idealet. Jag funderar dock, hur har du och mannen tänkt om pensionen för dig? Man kan ju få väldigt lite om man bara har garantibeloppet.

 4. Förstår dig till 100%

  Okan har alltid jobbat sjukt mkt han oxå och när jag var mammaledig med barnen så har hus/hem och barn varit mitt jobb. Jag tog allt och han jobbade och tjänade pengar.
  Ser det bara som 100% rättvist, om en jobbar så ska den inte behöva komma hem och ta disk, tvätt osv osv. Det får ju den som är hemma om dagarna göra… 🙂

  Hade vi haft råd (har vi säkert… men jag vill inte leva så snålt) så hade jag utan att tveka varit hemmafru.. eller kanske jobbat mindre 5 timmar om dagen är lagom 🙂

  Kramar Jenny

 5. Håller helt med dig. Man ska göra det som funkar för en själv. Vissa kanske vill jobba och vissa vill vara hemmafru, inget ska vara sämre än det andra. Själv skulle jag prioritera hemmet före ett jobb så det känns nästan självklart att jag skulle bli hemmafru om jag i framtiden fick barn och det funkade ekonomiskt.
  Det där om att folk tycker att det skulle vara ojämnställt och meningslöst är bara struntprat. Som du säger, det är ju tvärt om väldigt meningsfullt!
  Tycker det låter underbart hur du och din man har det 😀 Fortsätt så!

 6. Är själv nybliven hemmafru och kan inte tänka mig något mer underbart jobb än att ta hand om min familj.
  Usch och fy för att behöva gå upp klockan fem på morgonen och släpa sig till jobbet, komma hem på kvällen och vara ännu tröttare och DÅ ska man ta itu med alla hushållssysslor.
  Det är ju jättepraktiskt att kunna vara hemma på dagarna och ta hand om allt som behöver göras och så när min man kommer hem på kvällen kan vi spendera resterande tid tillsammans och mysa framför film till exempel. 🙂

 7. Hej! Vilken härlig stil du har, och vad underbart det är med en blogg med mycket text och innehåll! Kommer helt klart att titta till din sida fler gånger!

  Jag är hemmafru själv, och stolt som attan över det. Trots att jag ofta väljer att presentera mig som ”barnledig” när folk frågar. Livet blir lite enklare för ögonblicket just då … beroende lite på vem man pratar med 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *