Arraba

Vi har köpt bil!!!! Igår åkte maken hela uppland runt i jakt på en Volvo åt oss, har frugan bestämt sig för en v70 så är det bara att hitta en v70 haha! Och till slut, efter att ha åkt runt för att titta på flera bilar, en så långt bort som i Västerås, så föll han för denna… en underbart snygg och perfekt v70 som vi båda är helt kär i. Och Selma är helt till sig av lycka haha… hon sa häromdagen, helt utan ledande frågor från mig ”Mamma! Selma vill köpa riktiga bilen!” haha det har varit ett fruktansvärt jagande efter en bil den här våren. Alltså så många bilar som vi gjort upp planer för att titta på men så har dom bestämt sig för en bytesaffär istället, nån annan har köpt dom, helt plötsligt så har nåt börjat skramla osv osv…

Och nu har vi den!!! Idag när jag satt och körde för att hämta Selmas bilstol hemma hos mamma, med musik på och körde fort, så kom tårarna… alltså jag hör ju hur fjantig jag låter. Men det är en sån galen frihetskänsla! Frihet att träffa vem jag vill, när jag vill, åka vart jag vill, när jag vill och även frihet till mer tid med min familj och mina vänner. Frihet att åka till mormor och morfar i Kiruna med mina barn och min man. Frihet att slänga in barn och en picknick i bilen och åka till stranden… åh jag kan knappt bärga mig tills imorgon när jag och barnen ska till Ikea, in med barn och skötväska i bilen och iväg bara. Bara sådär. Helt ofattbart skönt! Om det är något som ger mig ångest så är det att känna mig låst eller tvungen till det ena eller andra, och på sistone har jag känt mig fruktansvärt låst och även tvungen till att åka på dom där bussarna och tågen med gråtande barn… Jag hoppas att vi ska få stor glädje och nytta av den här pärlan.

Den går som en dröm, är så himla fräsch och känns bara rakt igenom BRA!

IMG_9682

Båda barnen har sovit gott på båda bilresorna idag, så vi kan väl säga att bilen fick godkänt ^^ Ni som har bil och småbarn/bebisar, åker dom i bak eller i fram? Vi hade tänkt ha Elias i fram efter vi kopplat ur krockkudden men det kanske går bra att ha honom i bak…? Bara man köper såna speglar så man ser barnen… dock är jag lite orolig att han ska bli jätteledsen och då skulle jag vilja kunna hålla honom i handen iaf så han vet att han inte är ensam… Tankar på detta?

IMG_9691

0 reaktioner till “Arraba”

 1. Tjusig bil!
  Vi har en Volvo V50 och vi har kopplat ur airbagen fram så Molly sitter där. Bebisen som kommer snart (är på BF+6) får sitta bakom henne. Vi känner att med Molly kan vi kommunicera med om hon blir ledsen istället för en hysterisk skrikande bebis som den som sitter bak får ta hand om :p

 2. Åh vad roligt med bil mashallah! Jag har samma känsla som dig, vilken frihet det innebär! Eller, _skulle_ innebära om vi hade bil. Men mashallah på din bil, så skönt för er!

 3. Salam aleykom.

  Vill bara tipsa om att tycker det är bättre och Säkrare att köpa en bas till Brio primo stolen. Då är det bara att klicka i och ur stolen hur enkelt som helst och sitter stabilare. Lite jobbigare att hålla på och vira bältet runt om 😛

  Sen har vi vår lilla bebis fram och vår 3 åriga flicka där bak

 4. Åh vad härligt för er!!
  Tror det är säkrast att ha båda barnen bak, risken finns väl annars att man ”bara ska sätta dit nappen” tex o så tappar man fokus nån sekund o olyckan kan vara framme.
  Men vi känner nog också egentligen att mest praktiskt vore att ha båda på passagerarsidan/en vuxen bredvid båda liksom.
  Vi har spegel till N också, köpt på Biltema 🙂 fungerar bra!

 5. Båda dom mindre sitter bak, vi har en 7 snitsig bil så ena sitter längst bak och den andra bakom passagersättrt

 6. Salam aleikum
  I detta nu pågår ett folkmord av palestiner. Det kanske kan kännas att det inte finns någonting vi kan göra åt det, men det är fel. Vi kan använda våra röster för att få till en förändring, men det krävs att vi hjälps åt.
  Min vän har formulerat ett mail som hon har skrickat till de olika riksdagspartierna + regeringen. Ett mail som uppmanar till bojkott av israeliska varor. Vill du hjälpa till? Gå in på min blogg och följ instruktionerna.
  Tack!
  http://miramalin.wordpress.com/2014/07/18/palestina-3/

 7. Vi har båda barnen bak och det har bara gått bra hittills (1 år sedan lillasyster föddes)
  Det känns som att det är lättare med två barn bak eftersom de underhåller varandra, än när bara storebror brukade åka själv där bak innan lillasyster föddes för då blev han lätt uttrokad. Sen är det ju alltid extra enkelt om man kanske har nån barnpåse med leksaker de endast får använda i bilen eller liknande..

 8. Ludde satt i fram tills han var ungefär två, men det är ju sällan vi åker hela familjen, oftast är det bara jag och lilleman som far runt, och då är det trevligare att sitta bredvid varandra.

  Dock fick han flytta bak när benen blev för långa, stolen är enklare att montera bra bak då.

 9. Grattis till er bil 🙂 helt underbart stt ha bil när man har barn, nu kan ni åka till massa djurparker och sånt roligt 🙂

 10. Jag har sonen bak med spegel så att jag kan se honom. Jag googlade runt på barnsäkerhet i bilen innan jag fick barn och då stod det att även om man kopplar ur krockkudden fram på verkstad ger de aldrig garantier att den inte kommer utlösas vid en krock iaf. Så jag har inte vågat chansa på att ha honom fram..

 11. Vad jag läst i forskning så är barnen säkrast i bak då det gäller krockolyckor samt är det bättre att stanna bilen än att sträcka sig till sidan, olyckor sker ju så snabbt räcker att man tappar uppmärksamheten en sekund. Vi har pratat om hur vi ska ha barnen när bebis kommer, blir till att prova framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *