Babymat

Att koka egen babymat är så himla enkelt, ändå är många (jag själv inkluderad) så himla nervösa inför att prova just detta. Mitt första tips är att börja tänka att barnen kan äta allt, utan salt o inte stekt, men i princip all mat som vi äter kan vi koka o ge till dom små. Igår kokade jag makaroner med broccoli, hade vitlök i vid kokningen som jag tog ur innan mixningen. Idag kokade jag potatis och majs. Potatis och ärtor är också en favorit här hemma, likaså kokta morötter. Potatis är inte så bra att frysa in om den inte är blandad med nån annan grönsak eller rotfrukt, och pasta ska man inte mixa så länge utan så lite som möjligt. Annars är det bara att köra på. Koka köttfärssås genom att lägga köttfärsen i redan uppkokta krossade tomater ist för att steka den. Osv. Fantasin sätter gränser och det finns mängder med recept på nätet. För ungefär lika mkt som en vanlig, icke ekologisk, semper-burk kostar så har jag nu tillagat 15 portioner mat o fryst in. Ekologiskt förutom pastan. Himla bra! Tillsätt en klick osaltat smör eller lite rapsolja och så späder man det med kokspadet tills det fått lagom konsistens. Och du, man kan frysa in maten i vad som helst, vanliga matlådor, iskubsformar, barnmatsburkar, plastpåsar, muffinsformar…? Prova dig fram!

IMG_0798-0.JPG

IMG_0799-0.JPG

1 reaktion till “Babymat”

  1. tack för tipset =) har gjort egen barnmat några gånger och det känns alltid skönt för att man vet vad som är i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *