Balkongmiddag

Idag åt jag och Selma årets första balkongmiddag, vi tog som sagt upp utemöblerna igår. Det var en mycket stolt liten dam som hjälpte till med allt från att klippa ner förra årets kryddor, dammsuga och torka, bära upp mattor från förrådet och montera möbler. Och vi kunde såklart inte hålla oss längre än så här utan intog dagens pannkakor med grädde och bananpengar på balkongen. Elias sov i vagnen en stund och ammade en stund och vi åt många pannkakor både jag och Selma. Så mysigt! Och tänk, efter alla år i den här delen av stan har jag äntligen börjat uppskatta dom där måsarna vi har här, hur många som helst. Att höra dom väsnas är ett stort sommartecken för mig nu för tiden, och idag väsnas dom haha.

IMG_6243

Förra årets vaxduk hade dock möglat så en ny sån måste det bli!

Tips för nyttigare pannkakor, byt ut vetemjölet mot dinkelmjöl och sojamjöl. Idag tog jag 3/4 dinkel o 1/4 sojamjöl, samt hade i ett extra ägg o lite mindre mjölk. Dessutom äter vi aldrig sylt till pannkakor, bananpengar och grädde är mkt bättre tycker jag. Superbra!

0 reaktioner till “Balkongmiddag”

  1. Härligt! Lite fler tips byt ut lite vetemjöl mot grahamsmjöl, riv ner morot eller äpple i smeten. Servera med bär och grädde :p Jättegott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *