Barnmorskan v 25

Idag var det äntligen dags att besöka barnmorskan igen, var en dryg månad sen sist. Och tänk så himla mysig den där halvtimmen i månaden kan få vara när man har en barnmorska som man känner djupt förtroende för. Nu när jag, äntligen, är i vecka 25 så blev det lite mera undersökningar. Som jag faktiskt längtat riktigt efter! Först stick i fingret och järn och socker låg bra med järn på 111 och socker på 5,3. Min vikt kollade hon också och jag har ju haft så fruktansvärt dålig aptit och typ mest avsmak för all mat förutom sushi (som ingen människa har råd att äta varje dag) och cig köfte… så vikten står ju där den står så att säga. Känns bra att jag har lite reserv att ta av sen innan haha! Vet inte varför jag känner såhär med mat för jag mår inte illa, men det känns som att halsen knyter sig vid tanken på att äta… är inte orolig för näring osv då jag är noga att ändå stoppa i mig riktigt bra näring så ofta jag kan. Coca cola är ju ett av mina cravings denna graviditet tyvärr, glass och choklad däremot har jag nyligen börjat kunna äta, haha… inte så näringsrikt men SÅ gott juuu! 

Sen pratade vi lite, kollade blodtrycket som låg bra, pratade om min huvudvärk då jag ville försäkra mig att jag mindes rätt… att det är ingen fara om huvudvärken går över av alvedon. Jag mindes helt rätt, tack o lov, får ju huvudvärk nästan varje vecka men det ska inte vara nån fara. Pratade lite mer och sen fick jag lägga mig för att mäta och lyssna. Vi började med att mäta livmodern, det sk SF-måttet och det låg på 25, såhär i vecka 25 hihi! Sen lyssnade vi på lilla lilla hjärtat, det slog i 152 slag och vi hörde och kände henne sparka medans vi lyssnade. Då när hon sparkade så gick hjärtljuden ner en aning och sen direkt upp igen. Det var första gången det hände så att jag uppmärksammade det, enligt bm så ska det vara precis så såhär tidigt i graviditeten. Så himla häftigt!

Våran älskade, efterlängtade lilla lilla 3a… var så mysigt att få en minikik in hos dig idag och det fick mig ännu mer att längta efter att få möta dig ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *