Bästa vabruari-mellis

Här kommer ett bästa vabruari-mellis, som jag tipsat om många gånger förut, men det tåls verkligen att upprepas! Smoothie! Och bara tryck i allt näringsrikt du har hemma. Idag har jag gjort barnens smoothies på blötlagda havregryn (ingen berättar för Elias att han dricker gröt, capishe??), massa egenplockade blåbär, broccoli, mango, ett gäng dadlar, en banan, kokosolja. Som vätska sätter jag vatten och en lite skvätt grädde. Barnen älskar det! Och dom blir mätta och belåtna och alldeles fullproppade med nyttigheter som stärker kroppar och immunförsvar såhär i sjukdomstider. Nu har vi varit dåliga på smoothie här hemma en period, mest blivit mackor eller en frukt till mellis. Och frukt är ju också toppen men inte direkt mackor… det är fint att ha barn som är så stora att dom kan påminna mig när jag glömmer bort godsaker som gör gott alldeles för länge. 

Nu slappar vi i soffan framför Jake och Piraterna efter förskoledag och jag och Elias har varit på stan. Skönt att ta igen sig en stund! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *