Bildkavalkad från huset ❤️

Idag har det gått 3 veckor sen vi fick nycklarna till vårat hem ❤️ Det har varit så glada, lyckliga och roliga, samtidigt extreeeemt slitsamma och tunga veckor! Men sakta sakta kommer vi i ordning. Jag bestämde mig (ganska rejält spontant) för att måla om alla sovrum, klädkammaren och en vägg i vardagsrummet så fort jag hade sett huset tomt. Åkte till Färgton dagen efter jag varit hit och fick superbra hjälp. Sen vart det nån sorts spackel och målarkoma för mamman.

Vardagsrumsväggen var först ut, den behövde hinna målas innan sofforna skulle levereras. Mamma kom och hjälpte mig måla så den gick på ett kick den väggen! Mamma var även här och spacklade alla rummen med mig innan. Det värmer hjärtat SÅ himla mycket, all hjälp vi fått från alla möjliga håll. Blir tårögd nu när jag tänker på det…

Första lagret klart och en Eva väldigt sugen på att kladda i och smaka på färgen från tråget

Näst på tur var barnens sovrum, det var vita väggar med en knallrosa fond där innan, med en väldigt massa skruvhål i. Stora barnen fick välja en färg var och det vart ”rosa” för Selma och ”dinosauriegrönt” för Elias. Bad om dinosauriegrönt hos färgton och hon plockade fram en helt underbar grön, och jag gillar inte ens grönt (med undantag för mintgrönt). Och den matchar SÅ fint med den rosa färgen Selma hade valt.

Medans jag målade monterade barnen soffor med pappa på nedervåningen. Dom hjälpte till, till att börja med haha, men det vart sent så då satte dom sig med iPads på slutet.

Mitt i natten och målningen var klar. Då var det bara städning och gå hem till stora barnen och maken i lägenheten. Eva sov i vagnen i hallen.

Vårat sovrum var ganska nytapetserat men inte alls i min smak. Fick migrän av fondväggen dessutom… mönstret var så jobbigt för ögonen. Där valde vi en mörkt blå.

Denna gång var alla barnen hemma i lägenheten och sov med pappa och jag körde en ”all-nighter” och målade från sent på kvällen till 6 på morgonen. Jag hade laddat upp med flera chokladkakor och en bra podd. Faktiskt en riktigt härlig natt, egentid osv!

Ett färdigmålat sovrum, bara städningen kvar innan jag begav mig hem till lägenheten för att sova några goda men få timmar.

Ett av många, många, många, många ikea-besök…

Två färdiga soffor blev lekhage när pappan och farbror Dylan bar våra nya sängar till övervåningen.

Nya sängarna!! Och ja, vi gick ännu större! 180+90… 2,70-säng sover vi numera i…. helt amazing!!

Eva upptäckte choklad och skriker numera rakt ut så fort hon ser nån äta choklad. Lik mamma mao… och vi får bli bättre på att smygäta haha.

Stora flyttlass-dagen!!!

Alla fick hjälpas åt, min svärfamilj var här och bar och hjälpte till med barnen. Och barnen bar hur många lådor som helst masaAllah!

Eva tränade på att klättra under tiden och vart helt livrädd när hon märkte vart hon hade hamnat haha. Goda unge!

Första natten i huset!! Alltså den känslan… totalt kaos i hela hela huset men sängar på plats och renbäddade och helt ljuvligt sköna.

Barnen och jag byggde deras säng sent på kvällen medans pappan körde flyttlådor med sin bror och mamma. Midnatt var sängen ihop igen och dom bäddades ner i nya huset för första gången! Pirret i magarna… och så gott vi sov efter den dagens hårda slit!

Nästkommande dagar var det soffläge, iPads och annat lugnt för barnen medans jag försökt få iordning så mycket jag bara kunnat. Maken har jobbat helt galet mycket under denna period så det har varit sjukt slitsamt på alla plan samtidigt.

Första sushin i huset!!

Ikea, igen och igen och igen och igen. Vissa gånger fattas ju liksom en list till nåt. Vissa gånger ska man beställa en hel 2,70-säng plus nya madrasser till barnens sängar. Eller jordens största garderober haha.

Känslomässig första hjälpen hemma hos mamma på en av mina tuffaste dagar. Gosa med hunden, äta apelsinris, prata prata prata med mamma. Åkte dit som ett vrak och hem med all min energi åter ❤️

Fick en snilleblixt, måtte och det passade! Med 1,5 cm till godo kunde vi bygga myshörna i hallen uppe av spjälsängen! Det ska upp mysig belysning och nåt draperi där… eftersom barnen delar rum är det bra med lite krypin där man kan va själv. Myshörnan har redan blivit en riktig favoritplats. Hittills kostat 0kr att fixa och blev bra av ett annars dött utrymme.

Frost på vårat egna staket!!

Första datekvällen med maken i huset, pizza, levande ljus och sen en lång stunds pratande. Så mysigt! Och så välbehövligt i allt kaos!

Eva hjälper mamma bygga gångjärn till hallgarderoben. Bra att en kan få lite hjälp alltså allahuma bariik! Min lilla sidekick ❤️

Kvalitetskontroll av garderobsstomme innan jag fick sätta fast dörrarna hihi.

Eva sov middag, maken kastade ut gamla trasiga garderober, jag förberedde för att måla i lekrummet. Mamma kom tom och bredspacklade hela ena väggen därinne medans jag höll på med annat. Och resultatet vart så fint!

Dåså! Sista rummet att måla, Eva såg less ut, jag kände mig less och trött. Men det var bara att få det klart så vi skulle kunna ställa in leksakerna sen!

Selma och Elias kom hem från farmor sent på kvällen efter att ha fått va där under dagen. Selma ville så gärna prova måla och efter att ha målat i exakt 45 sekunder var hon supernöjd med hur vackert hon målat och gick och la sig. Min fina förstfödda ❤️

Återigen, färdigmålat, bara städningen kvar. Så fin mintgrön alltså…

Min fina vän och hennes 3 barn kom och hjälpte mig packa upp jag vet inte hur många lådor, inklusive typ alla leksaker. Snacka om lyckliga barn! Framförallt Eva! Och hon älskar verkligen lekrummet, dom stora med men Eva lite extra. Det är dock långt ifrån färdigt med möbler här, det ska även vara gästrum så en dagbädd från ikea och en garderob ska in.

Selfie med mina döttrar medans ännu en fin vän var på besök med sin lilla bebis, jag satte mig på golvet och fick akut ryggskott (?!?) av det så det vart mest sitta i soffan sent resten av besöket. Eva är helt besatt i bebisen, hon ville pussa, krama, klappa och (verkade det som) bära honom hela tiden. Fina kompisband!

Yoghurtfejs i fint kök!

Snö i våran trädgård, sett från vårat köksfönster.

Det finns fortfarande många lådor kvar att packa upp, fortfarande några få möbler kvar att hämta innan vi säljer det sista och städar ur lägenheten. Fortfarande några taklampor och gardiner som ska på plats… men vi har funnit en vardag i vårat nya hem! Köket är helt iordning. Alla kläder är på plats. Alla sovrum är på plats, men saknar fortfarande typ allt fix med tex gardiner. Inte en enda tavla är uppe! Men vi bor här nu och tar allt en sak i sänder. Idag var det en helt vanlig jäkla dammsugning och storhandling, sen en helt vanlig grönkålspasta till middag. Så skönt att få återgå till vardag. Så härligt att få bo in oss nu i lite lugn och ro och känna oss för hur vi vill ha det med allt som är kvar nu.

Älskar min köksö med induktionshäll i, så man får stå mitt i rummet och laga mat. Så himla mysigt!

5 reaktioner till “Bildkavalkad från huset ❤️”

  1. Stoort grattis till ert nya hem! Ert egna hus! 😀 Magiskt (en stor dröm som jag själv har)
    Ser jättefint ut! 🙂 Kul att få se och läsa hur ni fixar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *