Dagens muslimah mama

Idag hade vi en riktig mjukisdag jag och lillan, när vi var på öppna under förmiddagen. Hemma har vi väl alltid mjukisar haha! Trikåkjol, hood och en blå hijab som matchade med kjolen. Se där vad man kan hitta om man gräver lite ^^ Nu på eftermiddagen har jag känt mig helt färdig, så nu när jag lagt undan datorn ska jag lägga mig på soffan bredvid dottern min och kika på Lotta på Bråkmakargatan. Är en del som gnager i huvudet nu, sånt där som man knappt är medveten om förrän man vrålar rakt ut bara för att dottern häller lite vatten på bordet… då ba, hmm undra varför jag är störd i huvudet idag då… och så kommer man på det. Sen är jag nere i några timmar och så blir det bättre. Typ så är mina dåliga dagar för det mesta. Hade tänkt ta mig till affären och handla för att kunna baka inför lekdejt imorn men NÄJ, det får bli köpt bröd och ev gofika till imorn. Där gick min gräns för dagen haha, så off to maxi ensam, efter lillan lagt sig, låter mycket mer behagligt.

Ni som har småbarn och hijab, hur gör ni med nålarna? Idag var typ andra gången jag vågade mig på nån enstaka, är så rädd att lillan ska slita i dom. Hon lär sig väl förhoppningsvis då att dom är vassa på en gång men det känns lite läskigt ändå… men man slipper ju dra åt den så galet i halsen om man har en nål eller två och så blir det svalare med färre varv.

130610

0 reaktioner till “Dagens muslimah mama”

 1. Alltså, jag har inte småbarn, men mitt tips är snygga brosher för festligare tillfällen och säkerhetsnålar (med en pärla på så att de inte naggar på sjalen) för mer vardagliga:) De sitter ju något bättre än vanliga nålar.

 2. Säkerhetsnål under hakan måste du ju ha! Inte bara Selma som kan göra illa sig – allt slit och bus med småbarn – nålen kan ju åka rakt in i din hals hjärtat! Säkerhetsnål, eller helst en sådan hijab-säkerhetsnål med ett ”skal” eller vad man ska kalla det.

 3. Pröva ett vanligt hårspänne/hårnål vid kinden i typ öronhöjd. Ett vanligt sådant man kan köpa i 30-pack på H&M, som bara glider på (finns ju finare varianter också). Du virar bara sjalen ett och ett halvt varv, där den kommer ner i slutet sätter du fast spännet över båda lagren, typ där du har smilgropen på bilden i nedan ”Nu ska vi prata allvar”-inlägget. Då sitter hela slöjan fast rätt bra utan nålar och med bara ett spänne, som dessutom är billigt. Visserligen kan barn säkert göra hyss med även ett sånt spänne, men vassa är de inte.

 4. As-Salāmu `Alaikum kära syster

  Grattis & var stolt över dig själv.

  Bryr dig inte om det som folk säger.

  Dem är bara avis : P

  Du är jue jättefin i hijab mash’Allah

  Det är mer än två månader sen jag tog på mig den och jag lär
  mig fortfarande hur jag sätter på den på bästa sätt.

  Finns jue många olika sätt att bära den på.

  Jag har flyttat till Dubai till min man och här är bär man både hijab och Abaya,
  så jag älskar mina abayas, så snyggt tycker jag.

  Abaya när man går ut & fin Kaftan när man är hemma å är fin för sin husband. 😉

  Använder du Abaya?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *