Donkeyn i snö

Något som jag vet att många i den här delen av världen undrar över inför köp av vagn är, hur funkar vagnen egentligen i snö? Jag har nu kört ett gäng olika vagnar i snö och Donkeyn är överlägset bäst av alla vagnar jag testat, på många sätt är den bäst, men just i snö tar den många poäng. Vi har inte haft några jättemånga snödagar och inga jättemängder snö. Men jag har ändå sett till att provköra den riktigt ordentligt när snön väl legat. En barnvagnsnörd är alltid nyfiken på att ta reda på vad en vagn klarar av ju. 

Innan vi börjar, jag har skrivit om dom förut och jag kommer göra det igen. För jag får så mycket frågor om att beställa från Babyplus, så ni kommer få fortsätta läsa om dom. Jag har ju nu beställt vagn av dom två gånger om dom har helt klockren service! Så himla bra! Jag skulle välja att beställa från dom även om det inte skulle skilja i pris mot att beställa här. Nu skiljer det ju i pris en del, samt att dom har så överlägsen och personlig service, och en får vagnen hemlevererad från dom. Vissa svenska butiker kan ju visa sig rätt ovilliga att hjälpa om en skulle behöva reklamera något. Hos babyplus behöver en aldrig oroa sig för det, dom har mitt fulla förtroende.

Jag har kört donkeyn i oplogad blötsnö, i oplogad ny pudersnö, sicksackat över plogvallar och provat med hjulen låsta och vridbara. Och jag har nästan inte haft minsta lilla problem alls. Det enda som kan vara ett problem är när en snövall är för hög och för packad då kan en behöva backa över. Men är snövallen bara inte för stor så kommer en över lätt bara vagnen får en lite extraknuff. När snön är så djup att jag behöver låsa framhjulen så glider dom så bra att jag ändå inte behöver häva vagnen nästan nåt alls. När snön inte är mer än några centimeter tjock så rullar vagnen på bra även med framhjulen vridbara. Dom stora lufthjulen gör att vagnen skär igenom snön helt utan problem och ingen snö fastnar på hjulen vilket kan va ett problen med vissa punkteringsfria material. Tack vare att varukorgen hänger relativt högt upp så slipper men också att den släpar i och bromsar upp även när snön är ganska djup. Som ni det på bilderna nedan så når inte snön upp till varukorgen. På plogade vägar så rullar vagnen helt utan problem. 

I riktigt blöt snö då? Jomen det är detsamma där, det blir såklart lite tyngre att putta vagnen framåt när snön är tyngre. Det blir mer motstånd ju när hjulen behöver skära genom snö med högre densitet. Det tror jag inte att en kommer ifrån oavsett vilken vagn en än kör. Men den tar sig fram riktigt bra ändå! Även här överlägset bäst bland alla vagnar jag testat! Ståbrädan klarar inte oplogad blöt snö, inte med ett 20-kg barn på iaf, kanske det funkar med ett lättare barn men det kan jag inte uttala mig om. Eller klarar inte, mina benmuskler orkade inte köra med ståbrädan nere i oplogad blötsnö, ståbrädan rullade ju dom 2 meter jag testade haha. 

Jag har även testkört 2-hjulsläget litegrann. Det har jag aldrig haft behov av att använda särskilt mycket men jag provade ändå för skojs skull. Då tog jag ju mig helt utan problem över en snövall som var lite för hög och lite för blöt för att komma igenom när jag körde framlänges. Det är väldigt lätt att få vagnen till det läget (finns instruktionsvideos på youtube) men lite trixigt att få ut den till 4-hjulsläget igen. Men jag listade ut att jag skulle sätta foten på bakhjulet så det inte kunde rulla och sen bara rulla framhjulen framåt så gick det smidigt. Elias sov när jag testade och han stördes inte av det heller vilket jag trodde han skulle göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *