Eid mubarak ❤️

Eid mubarak kära läsare! Hoppas ni har haft en strålande dag med nära och kära, god mat, något kul att göra… önskar verkligen att ni haft och fortsätter ha en superfin eid! Vi firar en-dagars eid i år, vi brukar ju alltid annars fira i tre dagar men vi åker till Turkiet på fredag! Så denna gång blev det en dags eid och det vart en toppendag på alla sätt och vis, och samtidigt den kämpigaste eid jag någonsin varit med om haha. Elias har haft en riktigt 3-årsdag idag med känslorna all over the place så att säga, Selma har också haft en riktig 6-årsdag med känslorna all over the place, dock enbart stundvis. Och jag har sovit som en kratta och kämpat på med mitt tålamod haha. Jösses! Men ändå en alldeles fantastisk dag alhamdulillah ❤️

Vi började dagen med pannkaksfrukost och smoothies ur finglas. Så himla smaskens! Jag var så on top inatt när jag och maken fixade iordning hemma att jag tom dukade i förväg haha, aldrig hänt mig förr! Efter pannkaksfrukosten så åkte Elias med pappa till eidbönen (Selma följde med förra gången) och när dom kom hem igen åkte vi allihopa till Furuviksparken för eid-utflykt. Där åt vi pannkaksrester till lunch/mellis, åkte karuseller gjorde pappan och Selma, varken Elias eller jag hade lust med en enda karusell idag. Elias ville bara titta på djuren så efter Selma åkt karuseller med pappa så åt vi en varsinn glass/sockervadd innan vi köpte dom traditionella eid-ballongerna och gick vidare mot djuren. Barnen klappade getter, sen var det ormarna och sköldpaddorna som lockade lillen mest så vi hängde länge inne i regnskogen. 

Efter Furuvik mötte vi upp farmorn och farbröderna och gick ut och åt middag tillsammans på Mezopotamya. Barnen hade inte ro att äta många tuggor men lite iaf, och maten där är ju överdrivet god alhamdulillah. Jag hade kunnat äta typ 5 tallrikar med sarma haha. Sen hängde vi i parkourparken utanför mosken en stund och Selma, feminist från födseln, körde astuff parkour i prinsessklänning masaAllah. Alltså så stark hon är, det förbluffar mig varenda gång, det enda hon nånsin vill ha hjälp med är tryggheten att nån av oss står under ibland om hon är väldigt högt upp o kör. MasaAllah ❤️

Därefter vart det lite presenter, TV-spel och glasskalas hemma hos oss ända tills väldigt sena kvällen. Väldigt väldigt mysigt! Vi är så mätta nu alhamdulillah alltså… här kommer en hel bildkavalkad från våran fina fina dag ❤️

Hur har ni haft det idag fina läsare? Hur firar ni eid? Har ni några traditioner som ni eller barnen är extra mycket fästa vid? 
5 reaktioner till “Eid mubarak ❤️”

 1. Eid Mubarak! Det låter som att ni hade en fantastisk dag. Vi hade för första gången eget Eid-firande hemma med särskild mat som makens mamma alltid gjorde till Eid och presenter till barnen. Nu när barnen börjar bli större känns det viktigt att ge dem traditioner. Vi är en svensk/kurdisk familj och firar både kristna och muslimska högtider (även om de kristna beror mer på kultur än religion).
  Önskar er en härlig resa med mycket kärlek och tid med familjen.

 2. Eid Mubarak!

  Jag noterade en liten sak.. detta med uttrycket feminism. Du säger att Selma är feminist från födseln för att hon är (vad jag tolkar) stark och orädd. Stark och orädd är två egenskaper som ”feminister” kopplar till männen och om en kvinna är det dessa saker så är man ”feminist”. Jag tycker inte det. Jag anser att kvinnor kan vara det utan att behöva kallas så. Vi ska inte behöva kalla oss för någonting eftersom vårt värde är högre än att hela tiden ställas i relation till männen.

  JAG anser att vi muslimer ska hålla oss borta från det uttrycket då kärnan i feminismen idag= bli precis som männen. Kvinnors strävan i livet ska inte vara att bli och göra precis som männen.
  Vi anser ju att vi är likvärdiga i islam och Allah har ålagt oss olika uppgifter. För att vara likvärdiga behöver man inte vara precis likadana och göra precis samma saker. Det är inte däri vårt värde ligger.

  Jag vet att många använder sig av uttrycket helt enkelt för de vill att kvinnor ska ha samma rättigheter som män, men det är något självklart som alla kvinnor vill. Tycker inte att man behöver kalla sig för feminist för det då det är mycket som ingår i det uttrycket.

  Världen vore bättre om man fokuserade på att alla ska ha samma rättigheter och att alla kan vara starka och smarta, kvinna som man, svart som vit, sjuk som frisk. Det finns så många olika kamper i denna värld, även om feminismen har blivit vida spritt här där vi inte har så många andra problem..

  Detta är bara en tanke hos mig, inget illa menat eller så. Känn dig/er fria att svara med hur ni tänker.

  1. Jag tycker att det ligger mycket okunskap om vad feminism i vårat sämhälle idag kämpar för och handlar om bakom din kommentar. Jag är väldigt stolt feminist och är hemmafru, bara en sån sak. Feminism handlar inte om det du beskriver utan det handlar om SÅ mycket annat som inte ryms i en kommentar. Finns mycket information en googling bort ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *