En kommentar

Jag har fått en kommentar som jag tänkte svara på.

Fråga:
Hur kommer det sig att du bor sambo med din pojkvän fast du är muslim? Kan du förklara?

Svar:
Ja, svaret är mer än komplicerat, men jag ska försöka. När vi blev ihop, för drygt tre år sen då var jag riktigt aktiv inom svenska kyrkan. Jag hade konfirmander, var med i ungdomsgruppen, jobbade extra i öppna förskolan, satt i styrelsen… ja massa tid spenderades i församlingsgården. Så träffade jag Diyar, och första gången jag såg honom visste jag att jag hade hittat den jag skulle gifta mig med! Det var liksom aldrig något frågetecken i mitt huvud, jag bara visste. Tiden gick, jag flyttade i princip in hos hans mamma, och efter drygt ett år tillsammans tog han med mig till Turkiet, jag älskar Turkiet!! Det var där jag för första gången kom i riktig kontakt med praktiserande muslimer, och det var då jag förstod att muslimer är oftast underbara, lyckliga människor!

Men nu ska vi komma till det viktigaste, vi flyttade ihop innan jag reverterade till muslim, jag reverterade inte förrän ett halvår efter vi hade flyttat ihop! Och jag hade aldrig genomfört det om jag hade bott kvar hemma, mamma hade pressat mig åt fel håll. Det faktum att vi bodde ihop hjälpte mig i min revertering något enormt.

Och anledningen till att vi inte har gift oss nu, även fast jag har reverterat och det är det rätta att göra för oss muslimer? Vi är helt enkelt inte redo att gifta oss än! Vi är 21 år gamla, och vi känner ingen stress! Fast, vi kommer gifta oss insaAllah, som jag sa, jag har vetat sen jag för första gången såg Diyar att jag ska gifta mig med honom. Och det verkar då bestämt som att Diyar har kommit ikapp under vägen ^^

Sist men inte mins vill jag säga att jag hade inte varit ett dugg irriterad om personen som kommenterat inte använt annat namn, IP-adress någon? Jag ser alla kommentatorers IP precis som alla andra bloggare… Nu känns det lite surt att hon inte kunde fråga under sitt eget namn, jag svarar mer än gärna på frågor, men stå för vad ni frågar flickor och pojkar!

0 reaktioner till “En kommentar”

 1. ja har ju följt din blogg nu under ett tag…ja kunde faktiskt lista ut det svaret själv sötis…ja tycker ni två gör alldels rätt, ochatt duens har kjonverterat dej till den muslimska religionen gör mej så stolt! sen kanni gifta er när ni är redo, ja menar det handlar ju om en stabilitet, utblildning, jobb..elhur?

  sv: jo jagtyckte om produkterna, men nackdelenvar att mitt håt för första gången i mitt liv blev fettigt…ochja brukar ju bara vilja duscha mitt hår en gång i veckanochomhåret blir fettigt kan man inte hålla i den rythmen..men men, annars var den verkligen super, ochden luktar mums! 😀

 2. Salaam aelikum kära syster…

  Att leva tillsammans utan att vara gifta i islam är en stor synd….klarar man att bo med en man och dela säng med en man så borde man klara att ge ett löfte till den mannen inför Allah…
  Vad händer om du blir gravid? Ett barn fött utom äktenskapet är faderslöst…abort är inte tillåtet…
  Snälla för din egen skull ta och studera islam så du kan fatta bra beslut i ditt liv och inte smutsa ner den nya rena bok du fick som gåva av Allah den dag du reverterade… Ta vara på den!

  Må Allah vägleda dig och underlätta dina framtida beslut. Amin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *