En sån där hemmadag

  
Elias sover vid bröstet, jag läser, stora barnen leker, maken jobbar en liten stund, kusinen bakar cheescake till ikväll och alla har fortfarande pyjamas på sig när eftermiddagen kommer. Så himla slapp dag. Men när Elias vaknat så blir det nog ut och åka lite båt på Bosporen. 

Några av er har frågat vart vi är, i Beykoz i utkanten av Istanbul är vi och semestrar. På andra sidan Bosporen ligger Istanbul och Europa och vi är i Asien. Idag blir det nog en kort båttur till Yeniköy eller möjligtvis Ortaköy. Vi vill bara ut o göra nåt. Det är dock fett hett här just nu, Selma fick nästan värmeslag igår så vi håller oss hemma tills i eftermiddag. Då blir det lite svalare och att åka båt är så härligt och fläktigt. Vi hade 40 grader i skuggan igår så Selma vart jättedålig så fort hon var i solen. Vart bara att åka hem igen. Stackarn! Men idag är det lite svalare alhamdulillah. 

1 reaktion till “En sån där hemmadag”

  1. Så mysigt med lite ”slapp”-tid!
    Vi har spenderat de senaste månaderna utomlands där det också är väldigt hett klimat. Vi har nu under sommaren upp emot 50 (ibland strax över) grader när det är som varmast runt Dhuhr-bönen. Vi har AC inomhus så det spelar ju ingen roll, men jag känner igen det med att barnen absolut inte klarar av att vara ute den tiden (om vi inte bara går från bilparkeringen till ett lekland med AC exempelvis, eller liknande.)

    Vi har löst det som så att vi går ut direkt när barnen vaknar på morgonen, äter tex frukosten utomhus i en park eller på vår takterrass där barnen brukar leka om vi inte hinner gå någonstans. Och så stannar vi där tills kl 10 på förmiddagen, därefter går vi hem innan det hinner bli för varmt. Alternativt går vi ut efter Asr-bönen som du nämnde, men jag föredrar att vara ute tidigt på morgonen eftersom det är lugnare och så gillar jag morgonsolen (p.g.a. D-vitamin hehe)
    Hoppas att ni har en trevlig semester!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *