Eva 2 månader ❤️

Idag, faktiskt nu om 14 minuter, när klockan slår 22.37, så blir Eva 2 månader. 2 månader i livet har jag fått dela med den här makalösa lilla goda människan. Hur kunde 2 månader som gravid kännas som ett år och 2 månader med henne här kännas som en vecka?? Hur kan hon ha blivit så här stor redan?? Fast hon är fortfarande miniliten, men ändå större än hon var för 2 månader sen. Min lilla mini… jag vill bara få hinna vara i det här bebisgoset ett tag till, gärna ett långt tag till, det är verkligen något alldeles särskilt med nyfödda bebisar…

Hon har börjat bli så himla med, hon lyssnar när vi pratar med henne och hon pratar gärna med oss med sina goda små ljud. Hon har börjat ge små svarsleenden då och då och då smälter ju hjärtat till en våt fläck! Min bebis! Och hon börjar bli stadig i nacke och rygg och mer och mer intresserad av att se sig omkring. Hon kan även uppskatta att då och då ligga en kort stund i babygymet och titta på leksakerna. Och hon blir väldigt förvånad när hon råkar vifta till nån leksak som gör ljud av sig. Väldigt sött! Det har börjat komma mängder av tårar när hon gråter och gråten har blivit mer bebis-gråt, inte alls lika nyfödd gråt. Hon är ju inte alls lika nyfödd längre heller, hon blir mer och mer Eva för varje dag som går. Hon avskyr fortfarande att bli nerlagd förutom mycket korta stunder i babysittern eller babygymet om hon är vaken eller nån gång då och då kan det gå med vagn eller vagga. Annars är hon hos mig eller sin pappa, ibland nån annan famn. Att ligga ensam är inte Evas grej, det är helt tydligt. Till sjalnördens stora glädje, blir många tillfällen till att använda vackra bärsjalar. Vi har övergått till vävd sjal nu, trikån funkar säkert men vi föredrar vävd numera, både jag och Eva. Hon kan röra sig lite mer fritt i vävd sjal och det är bekvämare att bära i vävd sjal har jag kommit fram till.

Kan inte hjälpa att tänka tillbaka, på vad vi gjorde för exakt 2 månader sen. Nu när jag skrivit hela texten och tagit paus för att trösta Elias som vaknade, så har vi kommit förbi 22.37, Eva var född och låg på mitt bröst och vid den här tiden så matade Diyar mig med Pringles-chips och Marabou-choklad i ett rasande tempo. Jag var SÅ lycklig och SÅ galet hungrig.

Min Eva… min vackra, härliga, goda Eva… det är ett rent nöje att få vara din mamma ❤️

IMG_9341

IMG_9356

IMG_9375

IMG_9407

IMG_9386

IMG_9347

IMG_9330

1 reaktion till “Eva 2 månader ❤️”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *