Frågestund!

På begäran, en frågestund! Fråga vad ni vill, vad är ni nyfikna på? Inga frågor är för djupa eller för ytliga, så kör hårt! Jag sätter ingen stopptid för frågor utan ni kan fråga på ända tills jag har publicerat inlägget med svar. Frågorna är det enklast om ni ställer som kommentar i detta inlägg, så är det ingen risk att jag missar den när det är dags o svara. 

Passa gärna på att lämna en liten kommentar om ni önskar nåt särskilt inlägg. Vad är ny nyfikna på att läsa om? Vad för inlägg är mest intressanta? 

Låt mig få lära känna just dig lite bättre så jag kan göra bloggen ännu bättre. 

15 reaktioner till “Frågestund!”

 1. Åh jag älskar frågestund!!!!

  Vi ska försöka skära ner kostnaderna på maten rejält, går åt helt sjukt mycket mat här hemma, *Vad är dina bästa tips?
  *Vad brukar ni äta som är billigt?
  *Hur ser er matsedel ut denna vecka?
  *Vad har du arbetat med?
  *Vad tyckte dina föräldrar samt din mans föräldrar om när ni träffades och att du sen konverterade?
  *Vilka är dina favoritserier? Filmer?
  *Vill ni flytta till hus? Om ja när vill ni göra de?
  * vill ni bo här i Sverige eller hos barnens
  *Sparar ni pengar varje månad?
  *Sparar ni pengar till barnen?
  *Hur mycket pengar (ungefär) lägger ni på presenter per barn vid varje högtid? 😀
  *Vad är Din favoritmat?

 2. Åååå frågestund!! Tack snälla de e ju roligt, att läsa om och hoppas att även du vet ngt nytt om (mig) oss läsare 🙂
  *Vem är din allra bästa kompis(ar)?
  *Vad är det bästa med maken ♡
  *Funderar ni på större familj el är ni nöjda med diamanterna i livet?
  * Vad är din största ”dröm” i livet?
  *Fobi?
  * Varför bloggar du? ♡♡♡

  Jag är en tjej på 26 år! Jag är född i Sverige men mina päron är ifrån Island och Libanon! Är gift med en Libanes Jay ♡ vi har varit gifta i 5 år och har en dotter Ella på 1,5 år. Jag jobbar som usk halvtid och maken som reperatör på heltid. Vi bor i hus som vi sakta renovar lite smått på. Vi vill inte ha höga lån utan gör det i vår månn och tid. Älskar att läsa och min tvilling syster tipsade om din blogg ♡ en av de bästa enligt mig!! Jordnära och naturlig 🙂 du verkar ha fötterna på jorden , vilket är lite ovanligt i dagens läge. Tack och massa kramar!!!!!

 3. Här kommer några viktiga frågor 😉

  Varför har din man alltid mössa på sig?

  Går barnen i någon islamsk undervisning?

  Kommer ni önska att Selma bär sjal?

  Hur tänker du kring musik ex på Friskispass, förskolan osv? Musik är ju haram vad jag förstått?

  Tror du att du kommer börja arbeta i framtiden? Vad har du för utbildning?

  Några resor planerade i år?

 4. Jag passar också på att ställa några frågor
  Hur träffades du och din man? Var det ett stort steg att konvertera och hur gick dina tankar kring det? Var du troende innan du blev muslim?
  Har du några tips på bra bloggar/instagramkonton?

  Själv är jag snart 34, har två barn tillsammans med min man som är från Kurdistan. Jag har tankar på att konvertera men leker nog mest med tanken än så länge, därav mina frågor.

 5. Salam oaleikom fina syster,

  Åh jag har massa saker jag undrar ;p

  Hur tänker ni kring att få in islam i det vardagliga i barnens uppfostran? Med det menar jag, hur pratar ni om Allah/Profeten (frid vara över honom)? Läser ni Koran tillsammans med barnen (det var en sådan målbild jag hade innan jag fick barn men min 3-åring har inga direkta intressen av det om jag säger så ;p)

  Jag tänker när de blir äldre och ska lära sig bönen och så? Du har ett väldigt pedagogiskt tankesätt kring barnuppfostran mashaAllah, hur ska man göra för att de ska VILJA be? En annan sak jag tänkt på, kommer ni väcka de till fajr exempelvis? På sommaren är ju bönen väldigt tidigt och de behöver ju sin sömn samtidigt som de måste be…

  Jag är även lite nyfiken på hur många barn ni vill ha om ni får önska?

 6. Hej!

  Jag har en 1,5-åring och en 3-åring och jag vill ofta bara gå och lägga mig under en filt när båda samtidigt vill bli burna och gallskriker när det inte går eller när båda vill hålla handen och gå åt olika håll och absolut inte åt samma håll och därför lägger sig ner och skriker eller 3 åringen bryter ihop för att hon inte vill dela mandarin med lillen och det bara finns en mandarin kvar, du förstår nog var jag vill komma ?;)

  Frågan är då vad du gör i de situationer du inte känner att du räcker till? Det är ju en naturlig del av att bli stor att lära sig att dela men det kan vara svårt att förmedla så tips?

  Andra frågan är när du slutade amma minstingen, var det för att han ville det själv ? Har jättesvårt att säga nej men skulle vilja sluta amma min minsta… har försökt att sluta i 6 mån men han blir så ledsen och jag är blödig…har du något tips där?

 7. Salam alejkum,

  1. Vad var anledningen till att Selma slutade förskolan förut? Hade något hänt?

  2. Du sa att du inte mådde bra förut och att du skulle få Selma att se att du var pålitlig igen, vad menade du med det? Vf mådde du inte bra?

  3. Hur göör man för att inte bli arg på sina barn när de inte lyssnar ?

  OBS om frågorna var för personliga behöver du ej svara

 8. Salam aleikum

  Jag undrar vad som hänt med din islam eller hur man säger det på rätt sätt . Ja har följt dig i några år nu och märker att du verkar tyvärr Gå mer och mer bort från islam . Tex nämnde du att du tagit av Hijaben för det är massa rasister där ni bor men du konverterade 2008 om jag inte minns fel och du/ni har haft många år på er att flytta till annat ställe
  Ser även att ni inte verkar leva särskilt islamiskt . Ni lever ju egentligen som vilken som helst icke muslim . Jag menar det händer ju aldrig att man ser ni gjort nåt islamiskt alls varken med barnen eller ni vuxna . Ni umgås också bara med icke muslimer . Känns det inte jobbigt att åren går men islam verkar vara så långt borta från er??

  1. Ursäkta , men vad har du med de att göra om dom lever islamiskt el inte? Vad jag vet så är religion upp till var och en?! Alla gör vad dem känner för och vill?! Jag är kristen men jag firar inte Jul för det?! Jag har haft många arbets kamrater som varit mera ”troende” utan slöjan än de kollegerna med slöja!!! Och varför skulle bloggen berätta allt om Therses liv? Det är ju glimtar ifrån vardagen!! Tänk före innan dömande kommentarer tack!

  2. Den här frågan tänker jag inte ta upp i inlägget då jag faktist tycker att den är rätt dömande. Du BOR inte tillsammans med mig utan du får läsa det jag väljer att publicera offentligt. Och jag tror dom flesta läsare ser att vi firar ramadan, eid och tex inte firat jul i år…? Såklart att jag önskar att vara ännu närmare islam (vilken muslim gör inte det??) men hur nära eller inte nära islam vi är vet du faktiskt inget om. Jag skriver om islam då och då, inte alls ofta, men det är det jag som avgör när det ska skrivas om det och inte du, önskar du läsa mer om islam så är det fritt fram att framföra en önskan men vi muslimer får inte döma varandra… minns det ♥

 9. Salamo aleukom.
  Undrar över din sjal, saknar du den? 🙂
  Hur der du på islamisk uppfostran o ”vanlig” (vet ejej hur jag skulle formulera mig)
  Orkar inte vara hemma med mina barn, tycker inte att är kul att kämpa sig igenom dagen me flera barn och bara bli helt Slut. Önskar att jag orkade, tycker du att man är ”sämre” för att man har barnen på dagis?
  Kul med frågestund. Sen tips är att skriva mer om pedagog ik kring barnen, det älskar jag att läsa om 😀

 10. Glömde en fråga! Vad har ni för budget kring mat& hygien? Samt kläder å nöjen?
  Vi spricker ALLTID vår matbudget 🙁 Alla hsr ju så olika budgetar därför undrar jag 🙂 OBS behöver inte svara om du inte vill 🙂 kramar!

 11. asalamo alaykum syster 🙂 följer din blogg då jag oxå är hemma på heltid med mina två grabbar. Jättekul när du delar med dig av vardagen! Ge gärna lite tips på kreativa saker att göra hemma med barnen in sha Allah 🙂 Lite frågor oxå;

  Hur går det att be alla böner under dagarna när barnen är med dig?

 12. Jag kom på en fråga till Vad kommer namnet på bloggen ifrån? Betyder det nåt särskilt?
  Måste ju passa på att fråga allt nu när jag har chansen haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *