Frågestund!

Det var väldigt länge sen sist. Så jag tänkte att vi kör, en frågestund. Fråga vad ni vill, så får vi se vad jag törs svara på hehe. Ni kan även passa på att önska inlägg om det är nåt särskilt ni vill läsa om 🙂 Frågestunden pågår tills jag publicerat inlägg med svar, men minst över helgen. Svaren kommer nån gång nästa vecka.

Skulle också vilja ta en stund till att tacka Newbie, som är typ den enda butiken i hela stan som gör kläder som matchar ända från nyfödd upp till storlek 128! Som möjliggör såna här bilder… jag verkligen älskar syskonmatchning! Det är SÅ rasande gulligt! Och barnen älskar det också, föreslår jag att dom ska matcha så blir dom alltid överlyckliga hihi.

Vad tycker ni? Gillar ni att matcha era barn?

IMG_0960

18 reaktioner till “Frågestund!”

 1. Så vackra barn, jättefin syskon matchning!
  Kul med att få ställa lite frågor, hade varit intressant att få veta hur du växte upp, hur du träffade din kärlek m.m. följt din jordnära blogg länge! Jätte intressant och genuin, planerar du att jobba igen när Eva är större ett par år? Tack!

 2. Kul med frågestund!
  1. Din man är från Kurdistan va? Vilken del och stad? Min är från Irak och zaxo
  2. Har ni planer på att flytta dit? Hör om många som flyttar ”hem” igen
  3. Varför bär du inte slöja längre? Sen en fundering som jag har, har många vänner som är sk ”födda” muslimer som inte bär slöja, medans de flesta som konverterat bär slöja och heltäckande kläder mer ”allvarligt”. Har du någon idé om varför?
  4. Brukar du bada, alltså i baddräkt/bikini? Eller vad badar du i?
  Som sagt bara min nyfikenhet som undrar

 3. Hej! Jag undrar varför du inte bär slöja längre? Vad tycker din man om det? Vad fick dig att sluta med slöjan?
  Vill du att din dotter ska ha slöja sen? Menar absolut inget illa med frågorna. Bara nyfiken

 4. Hur gör ni för att försöka ”fostra” barnen hemma? Har ni olika metoder/förhållningssätt beroende på deras personligheter och ålder?
  Menar exempelvis tips på hur man kan försöka få barnen att inte göra sådant som man vet kan vara farligt även när de liksom inte lyssnar 🙂

 5. Hej, Vad heter Selma och Elias i mellannamn? Är det också efter släktingar?
  Ska ni åka till Turkiet i sommar?
  Kommer du bra överens med din mans släkt och kommer han överens med din?

 6. Assalamu aleykum.
  Jag har en fråga angående hur du tänker när du matchar barnen. Har märkt att Elias ofta bär rosa eller ex tröjan ovan i spets( som jag skulle säga är en typisk tjej-tröja). I islam så bör inte män klä sig i typiska kvinnokläder och vice versa. Med det sagt har du rätt till till att göra som du vill med dig själv och med dina barn. Skulle bara vara intressant att höra hur du resonerar kring det.
  Salam!

 7. Assalamo aleikom,

  Jag skulle vilja höra dina bästa Ramadan tips. Framför allt hur man hinner med dyrkan på ett bra sätt när man har småbarn?

 8. Hej! 🙂
  Vad tråkiga frågor du får av vissa…som är bokstavstroende.
  Här är mina frågor 🙂
  1) Vad är ditt drömresemål?
  2) Vill ni ha husdjur i eran familj?
  3) Skulle du kunna tänka dig att få tvillingar?

 9. Vad är dina bäst tips till någon som vill lära sig mer om islam och som funderar på att konvertera?

  1. Hej Therese mitt namn är Elin och jag såg precis din kommentar, är själv konvertit sen 6 år tillbaka. Om du undrar något eller bara vill ha någon att prata med så är du mer än välkommen att skriva

   Mvh Elin

   1. Hej Elin. Så snällt av dig! Jag skriver gärna. Om du vill får du gärna skicka ett mail till minendie83@hotmail.com så vi får kontakt.

    Therese, du får gärna radera den här kommentaren om ett par dagar så inte min mailadress står kvar. Tack!

 10. Jag matchar ibland mina söner, men klär inte min dotter i kill kläder eller mina söner i tjej kläder 🙂

 11. Vad gör du med alla fina foto du tar? (Förutom att lägga in dem här på bloggen) Framkallar du, förstorar, ramar in? Gör du fotoalbum till barnen?

  Fin blogg du har

 12. Hur är det att vara trebarnsmamma? Jag har två barn och är mycket själv med dem eftersom maken jobbar mycket. Vi vill gärna ha fler barn men jag är rädd att inte räcka till. Hur får du ihop vardagen?

 13. Svar till Aylin:
  Man får lov att ställa dem frågor man själv vill, ser absolut inga tråkiga frågor. Onödigt att du nämner det. Tycker dock att din fråga om tvillingar är onödig då sånt gällande barn inte är upp till oss kvinnor.

  Undrar också som en ovan nämnde a gående kläder,varför du väljer att klä din pojke i tjej kläder?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *