Gårdagen i Eminönü ♥

Igår hade vi en helt fantastisk dag inne i Eminönü, ett riktigt favvoställe!! Vi åkte in med massa kusiner, men eftersom att alla höll så olika tempon och ville göra så olika grejjer så dröjde det inte länge innan vi helt tappat bort halva skaran… haha vi väntade på dom ett tag i ett hörn och spanade men när dom aldrig dök upp så antog vi att dom gått något annat håll eller var långt före oss vid det laget och gick vidare. Vi antog att dom skulle ringa oss om dom ville hitta oss, dom ringde aldrig så vi ringde när vi ville hem ^^ Vi strosade mest omkring och fotade, jag och maken har båda blivit helt fotonördar och fotar allt vi ser, haha igår hade vi nästan behövt en varsin kamera, vi slogs nästan om den en stund! Jag är så himla kär i Eminönü för alla världens sorts människor finns på den platsen! Det finns niqabis, hijabis, tjejer i kortkort, turister, lokalbefolkning, fattiga och rika, chineser med enorma systemkameror och tonåringar med mobilkameror det är kontrasternas stadsdel och allt är så vackert där! Jag älskar speciellt ett torg i Eminönü som ligger precis vid Yeni Cami (nya mosken) och där stod vi extra länge och fotade ♥

Börjar med bilder på mitt älskade Istanbul sett från Bosporen, Avrasya-båten

IMG_8710

IMG_8712
IMG_8738

Sen åt vi på en restaurang med utsikt (insikt??) över kapali caris

IMG_8789

Och mitt älskade torg, yeni cami, och kontrasternas torg ♥

IMG_8800

IMG_8814

IMG_8757
IMG_8762
Alla Gävlebor, ni vet uppochnervända lastbilen som Gävle satte dit för att vi ville bli kulturhuvudstad… Istanbul satte upp detta som har ljud inbyggt och dom vann!

IMG_8853

Jag åt dessa underbara ljuvligt goda musslor, dom kostar 0,5 lira och smakar sååå gott!!

IMG_8938

Och Istanbul sett från Bosporen, Avrasya-båten i skymningen ♥

IMG_9020

IMG_9041

IMG_9073
Alltså, för varje dag vi spenderar här så blir jag mer och mer kär i våran kamera!!

Canon PowerShot SX1IS ♥

0 reaktioner till “Gårdagen i Eminönü ♥”

  1. Guuud vad jag älskar din blogg! fortsätt vara dig själv och ha så roligt! Glöm också inte att ens tro ligger i hjärtat, bry dig inte om människor som säger att det är fel av dig att ta av slöjan, alla klarar inte av det, och som jesus sade ( isa ), den som inte syndat får kasta första stenen, alla har sina synder men fokuserar tyvärr på andras:D <3

  2. Vilka fina bilder, jag saknar!! Jag tycker inte bara Eminönü, utan hela Istanbul är en stad full av kontraster! 🙂 Från heltäckt till knappt inget alls täckt, från fattigt till rikt! 😛 Allting finns!

  3. Älskar ocksao den delen av Istanbul, dina bilder gör sao jag saknar staden ännu mer. Tur att jag faor aoka snart jag med! Och apropao alla dissar om att du ”inte är en bra förebild för islam”, jag tycker verkligen att du är det, det är bra att visa att det är mer än slöja och ramadan och att det finns maonga facetter. haram vet jag inte vad det är men ayip för att kommentera dissigt (känns inte som en snäll kommentar iaf), som anonym dessutom!

  4. Usch jag hade aldrig ätit de där musslorna. Var ju massor om det på nyheterna om hur de tillagar de. Inte så hygieniskt kan man säga! Skön blogg förresten, får mig bara att sakna Istanbul ännu mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *