Gaza uppföljning

Ok, jag har fått några kommentarer angående att om man ska prata om och engagera sig i folkmordet i Gaza så måste man engagera sig i alla katatrofer i hela världen. Och ja, jag håller på ett sätt med, vi pratar OFTA om alla världens katastrofer här hemma, om Syrien, om många olika länder i Afrika, svält, sjukdomar, barnsoldater, våldsamheter osv, om allt kaos som fotbollsvm och os orsakar osv osv… Lika ofta tänker jag att jag ska blogga om det vi pratar om, men tiden finns inte! Men vi är inte omedvetna om världens lidande här hemma, är ni det så råder jag er att läsa läsa läsa, och det här är ingen nyhetssajt så här dyker det jag prioriterar och hinner med upp. Det får ni ha överseende med.

På ett annat sätt så håller jag inte med, när ett land bryter mot mänskliga rättigheter och världen ser på, då är det extra mycket dags att höja våra röster! Att inte säga ifrån nu är som att stå och se förintelsen hända igen… När våra barn och barnbarn läser om det här i sina historieböcker så kommer dom komma hem till oss och ställa oss samma frågor som jag ställde till mina föräldrar när vi läste om förintelsen. ”Men hur kunde det hända?! Varför var det ingen som gjorde något?!” ”Vadå… HUR kunde dom mörda flera miljoner judar utan att ni märkte det??” Den dagen mina barn kommer hem med dom frågorna till mig, då kommer jag skämmas… Nåt så fruktansvärt! Men jag ska kunna se dom i ögonen och ärligt svara, att mamma försökte. Men dom med makt lyssnade kanske inte, men mamma försökte! När mina barn kommer hem och frågar ”men mamma, HUR kunde världen bara se på, när dom byggde en mur runt människor och sköt bomber på dom?!?!” då ska jag kunna säga att jag var inte en tyst åskådare. Jag satt inte runt köksbordet och beklagade mig över nån jävla påhittad konflikt… Jag höjer den lilla lilla röst jag har i hopp om att min lilla lilla röst tillsammans med många andra pyttesmå röster ska bilda en enad stämma som kan böja även den mest pengakåta politiker…

Ya Allah ge seger åt Palestina!

20140724-233815-85095426.jpg

20140724-233815-85095360.jpg

0 reaktioner till “Gaza uppföljning”

 1. bra skrivet alltså. jag fick chock när jag läste kommenterarna i andra inlägget du skrev. jag tror bara att det är en försvarsmekanism som folk kör runt med. en av oss kanske höjer rösten angående palestina medan den andra höjer rösten angående syrien! men alla röster är väl lika värda? all engagemang räknas. vi muslimer borde vakna upp och sluta försvara d ena landet och inte de andra pga vilken madhhab vi tillhör. Må Allah underlätta för oss muslimer att använda våra hjärnor. en kristen bryr sig om en annan icke kristen pga att han/hon är en människa. men vi muslimer kan blunda för en annan unge som dör pga att han kanske var shia. så synd om oss muslimer alltså, vart vi har kommit. d e nästan så jag vill spy på oss som tänker såhär och dom som tänker så är inte få kan jag säga. ENDAST Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan kan stå upp för dom kuffar som mördar barn i Israel. Må Allah öka antalet MÄN som Tayyip!!!!! dom i saudi kan fortsätta race’a sina hästar och bilar, d e d dom är bra på. så arg jag är!

 2. Du är så fantastisk Hayal, helt underbart! Det finns få människor som är så välsinnad som du. Det glädjer mig något så oerhört att se dig kämpa så, göra skillnad (för det gör du!). Din röst räknas, jag lovar. Må bäst <3<3

 3. Jag apploderar för ditt tänkande, tänk om fler tänkte så, direkt när man tar upp PAlestina konflikten så börjas det, det är synd om alla oskyldiga människor runt om i världen, men ibland känner man att man fått nog, och vill skriva om ett speciellt ämne, då ska man väl få göra det oxå.

 4. Jag blev också väldigt chockad när jag läste kommentarerna i förra inlägget. Det sker ett rått folkmord på palestinier och om man uppmärksammar det och höjer sin röst så måste man också tänka på att uppmärksamma fattiga barn i Afrika, annars är det inte ok. Alltså seriöst? Det är inte ens jämförbart!

 5. Att visa man lider och tänker på alla som har det svårt och är i svåra situationer bör vara självklart och bör gälla ALLA oavsett var man kommer ifrån eller vilken religions tillhörighet man har !! Självklart detta är.din blogg o gärmed du.väljer att ta upp det som intresserar dog och du anser är viktigt. Men räkna.med att få respons och andras åsikter kring hur andra ser på saken frånannan synvinkel. Givetvis vör vi skänka pengar och andra fförnödenheter till Palestina MEN vi får inte flömma skänka lika myxket tankar och förnödenheter till andra länder som är lika mkt i behov av det. Sedan förstår jag mig inte på hir vissa inte kan förstå att alla drabbade är i behov av omtanke och hjälp lika mycket som vilken befolkning som helst. ATT göra skillnader mellan vilka bör man uppmärksamma her är helt absurt enligt mig.

 6. Enligt mig begår man också mord när man väljer medvetet blunda och inte hjälpa barn. Små barn som behöver medicin, välling, näringsrikt mat för att återhämta sig och leva, vatten för att kunna släcka den törsten de upolever. Detta kostar inte mycket. Vi är bra på att föredömma andra och börja dra skillnader mellan människor. Människa är människa och alla ska få rätt till hjälp och stöd. Men så är det inte så i verkligheten tyvärr. ..

 7. Solina, ingen säger emot dig självklart är alla människor lika värda och har rätt till hjälp osv, men du måste förstå att man inte GLÖMMER barnen i Afrika på grund av att man UPPMÄRKSAMMAR Palestina! Hayal valde att uppmärksamma Palestina för det är så jäkla viktigt just nu och då tycker jag att hon har all rätt att lägga ALL fokus på just Palestina och inte behöva dra upp alla krig, naturkatastrofer och fattigdom som existerar i hela världen samtidigt (och om du inte ser skillnaden på folkmord och fattigdom så vet jag inte vad). Jag menar engagerar man sig i ett pågående folkmord på vilket sätt som helst (text, skänka, demostrera osv) ska man inte behöva ha dåligt samvete eller bli påhoppad för det eftersom barn i något annat land svälter ju och det hade man minsann inte i åtanke när man gjorde sin röst hörd. Hallå? Låter inte ens logiskt tycker jag. Förstå skillnaden. Just nu är det viktigt att hela världen står upp för Palestina och om jag delar en status om det, lägger upp en bild eller skriver en text som ett desperat försök att åstadkomma kanske någonting, ska ingen moralpredika om att jag gör fel som inte samtidigt skriver om precis allt annat hemskt som pågår i världen för tillfället.

 8. Skillnaden på vad som händer i Palestina och andra konflikter är att det är ett ”problem” som pågått lääääänge och med världens fulla godkännande. Alla är överens om att ISIS är onda, att Syriens president är ett svin mm. Men här det gäller Palestina så ser man offret som förövaren och lägger ansvaret på konflikten på dem. Det som händer i Gaza är ett klockrent exempel på hur overksamt FN är och hur vissa stater alltid står över andra och kan komma undan med precis vad som helst. Därför är det en konflikt som är extra viktig att uppmärksamma. Världen behöver vakna. Det tjänar alla på i längden. Finns mycket att ”lära” genom att inse vad som egentligen sker i Gaza.
  Vet inte hur många människor omkring mig som fortfarande tror att konflikten är jämlik. För att få dem att förstår så publicerar jag varje dag dödssiffrorna på de båda sidorna på min Facebook status. Ett enkelt sätt att se att så inte är fallet. När man förstått det så blir man förhoppningsvis tillslut medveten om att det är ett folkmord och inte ett krig som pågår.

 9. Jag tycker inte att det Solina skriver är ett påhopp. Utan hon lyfter något viktigt. Just nu pågår ett folkmord i Palestina och det är hemskt. Just nu är det det vi läser om i sociala medier och hör om på nyheterna. Men samtidigt händer massa hemska saker runt om i världen. Det pågår just nu ett folkmord på kristna i Irak, men Syrien är det ingen som rapporterar om numera. Therese väljer ju såklart vad hon vill skriva om i sin blogg och det är bra att hon uppmärksammar Palestina. Solina vill lyfta fler av världens problem vilket är bra nu när många bara pratar om Palestina. Ingen av dem gör något fel, de drar bara sitt strå till stacken.

 10. Jag har i alla fall inte sett någon nämna eller upplysa barnen i Afrika som dör dagligen av svält. Har full förståelse för att Hayal tar upp det somm känns viktigt i detta läge och det är folkmordet i Palestina. Poängen med mina inlägg var inte så attså fort man väljer rikta uuppmärksamheten till Palestina så ska man nämna varenda konflikter naturkatastrofer och annat grymheter som pågår på vår planet. Här visar du bara hur mkt du har förstått av det jag skrivit. Enligt mig är det lika viktigt att rikta all sin uppmärksamhet åt alla dessa oskyldiga som är i behiv av förnödenheter och anser att det ör vår plikt att hjälpa de som behöver hjälp. Jag väljer att be och göra dua lika mycket för Palestina och för barnen i Afrika. Det gäller även att skänka pengar och arbeta som volontär. In the end of the day som du sa att man väljer skriva det som känns viktigt och upplysa andra om. Fine. Det är något jag inte håller med, och min syfte är inte att vara här och kommentera och predika för er vad som är rätt o fel, ni får precis skriva det.

 11. Viktoria: Tack. Du har förstått poängen med det jag skrivit 🙂 😉 vissa tar det som ”påhopp” så fort man kommenterar något de inte håller med. Sadly och försöker inte klura över innehållet och vad man egentligen menar.

 12. Carolina, hon kanske också borde skriva om vad kristna begår för övergrepp i Central afrikanska republiken eller vad USA:s armé gjorde i afghanistan och irak eller vad pkk och likasinnade grupper gör i irak eller vad pekka gjorde i finland??

  HerreGud, hon får skriva om vad hon än vill, det är hennes blogg.
  Det är endast naturligt att man uppmärksammar en viss aktuell händelse över en annan precis som för några år sedan då det råd torka i somalia och alla pratade om det, då till och med Palestinierna i gaza samlade in pengar till Somalia. Inget konstigt med det.

  Ni vill bara ha något att klaga över. Undrar om du brukar gå in på bloggar som uppmärksammar det du vill ha uppmärksammat och frågar om varför dem inte nämner Palestina? hmm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *