Gaza

Jag vill skriva ett inlägg om Gaza, om folkmordet som pågår, och jag vet inte ens i vilken ände jag ska börja. På så många vis känner jag mig så pinsamt opåläst att jag inte ens vet vad jag ska ta upp, samtidigt så måste jag säga nåt. Jag måste skriva nåt. Få ut en text som kanske, insaAllah, ska öppna några människors ögon! För även om jag ser delning efter delning av hemska nyheter från Palestina, så kommer varenda en av dom från muslimer. Vart är resten av medmänskligheten?? Det känns ju faktiskt jävligt ofräscht att när människor, muslimer, slaktas av en arme pga sin etnicitet och religion så blundar nästan alla som inte är muslimer själva…!?!?! Gör man så?!?! Ska vi inte vara enade, stå upp mot förtryckare, säga nej till mobbare, säga ifrån till militärer med automatvapen som avsiktligt skjuter gravida ”1 shot 2 kills” heter det visst… militärer som sitter på sina stridsfartyg och avfyrar bomber mot barn som leker på stranden för att dom kommer växa upp till terrorister. Militärer som skjuter ihjäl dom som försöker hjälpa skadade människor. Militärer och civila som sitter på en kulle och applåderar när bomber faller över Palestina. Ska vi inte vara rättvisa och visa medkänsla och medmänsklighet???

Just nu är det inte mycket av den varan!! Vad har DU gjort för att förbättra världen idag?? Eller igår? Eller den senaste månaden? Man kan känna sig fruktansvärt maktlös, till världens ände och tillbaka, men man måste göra nåt. Alla måste göra nåt! Det som pågår nu i Palestina är folkmord!! Och folkmord får aldrig, aldrig, aldrig någonsin vändas ryggen. Till att börja med, LÄS nyheterna om vad som händer i långtbortistan med andra ögon, våga titta på bilderna av döda barn och gråtande föräldrar. För vi, medmänniskor, är deras enda hopp! Och ingen av oss kommer ha motivation att påverka om vi inte sätter oss in i vad som händer. Barn dör, bebisar dör, föräldrar dör framför ögonen på sina barn, människor skadas fruktansvärt illa, människor som sen kanske måste klara livet utan hela sina familjer för dom är ensamma överlevande. Dessa människor kan inte ens fly!! Dom är inlåsta i ett fängelse, bakom en mur många gånger större än Berlinmuren. Dom är inlåsta i ett fängelse, som levande måltavlor utan utväg. Det finns ingenstans att fly, ingenstans att gömma sig. Människor pratar vi om här. Det är mammor, barn, pappor, systrar, bröder, vänner… riktiga människor!!

Tänk om det var dina barn. Ena kvällen så läser du saga för dina barn, morgonen därpå så bär du förtvivlat på deras döda, sargade kroppar. Tänk om det var du, som hur mycket du än älskar dina barn, inte kan skydda dom. Du kan inte ge dom mat för att mätta deras hungriga magar, du kan inte skydda dom från döden eller från att se det allra mörkaste. Era liv går ut på rädsla, skräck, sorg, smärta… tänk om det var du!

I skrivande stund så har det sen den 8/7 dött 545 människor varav 129 barn i Palestina! Alla Palestiner, alla civila. Under samma tidsperiod har 3300 skadats, varav 822 barn, många av dom mycket allvarligt. 545 människor… som aldrig mer kommer få se dagens ljus. Som har familj och vänner som sörjer dom. Ya Allah!!

När du nu har tagit det här till dig, bojkotta Israel!!!! Köp INGET som stöttar folkmord! Tänk om just det paketet med Pampersblöjor, eller den Coca-Colan du köper bekostar en kula som om en vecka sitter i huvudet på ett litet barn!! Tänk hela vägen, innan du handlar, tänk på vart dina pengar går. Nu kanske några av er tänker, att man kan ju inte rädda hela världen. Vad man än köper så far nån illa. Och ja, ungefär så är det nog. Men, det är inte många blöjor som finansierar folkmord, så mycket kan vi ju konstatera och nånstans lär man ju börja. Köp inte varor så täckta i blod som Israels varor är! Och skänk pengar om ni har möjlighet!! Skänk vad ni kan, många bäckar små… har du en tia till övers?? Skänk den!! Om alla i Sverige skänkte en tia… det är 90 miljoner kronor!!

Och hörrni! Köp för fan inte media-vinklingen!! Det här ”kriget” eller ”konflikten” som dom så fint vill kalla det, det är INGET krig!! Det är ett folkmord och en ockupation. Att kalla det ett krig är att kalla våldtäkt för sex. Att sen ge Hamas skulden för att dom är dom enda som gör något alls för att försvara Palestinerna… ja det är typ som att ge våldtäktsoffret skulden för att hon försökte slå sig fri trots en kniv mot halsen. Att världen ser på utan att ingripa?? Ja men det är väl typ som att 7 miljarder människor passerar på en grusväg och ser våldtäkten ske utan att ingripa. För båda har ju faktiskt skuld i det som sker. Hon har ju en kort kjol på sig.

LÄNK –> Här finns en lista på varumärken att bojkotta, kika på den vid mathandling. Sen funderar du på hur mycket blod du vill ha på dina frysta vegobiffar eller barnmatsburkar.

boikot1

Alla varor vars streckkod börjar med 729 är från Israel!

16s04streck

Våga göra skillnad i världen!!

0 reaktioner till “Gaza”

 1. Bra skrivet. Men om du säger, vart är alla ”icke muslimer” i detta krig. Kan man fråga sig var är alla muslimer när kristna förföljs i hela Mellanöstern?

 2. Det som händer i Palestina är hemskt, men snälla låt oss inte glömma resten av världen. Det var inte länge sedan när världens ögon var riktade mot balkan kriget, under tiden slaktades nästan en million människor i rwanda! Utan någon media uppmärksamhet. I denna stund så svälter miljoner i sudan, oskyldiga människor dör i konflikter i Nigeria, kongo, Irak och andra delar av världen. Bör vi inte engagera oss i de länderna lika mycket som palestina invånarna? Det handlar inte om religiös tillhörighet. Vi ska vara medmänniskor

 3. Ett inlägg som berör säkert många människor idag. Man känner sig maktlös samtidigt som ”det lilla” man gör är inget jämfört med hur mycket hjälp dessa människor behöver just nu. Men vi får inte glömma att detta folkmord sker i andra länder och inte bara Gaza. KÄNNS som om så fort Palestina konfilkten är uppmärksammad på media så helt plötsligt glömmer man bort Hur Många antal barn som DÖR just av hunger i Afrika.

 4. Jag ställer mig gärna bakom en bojkott av israeliska produkter. I din text har du nämt Pampers och Coca-Cola, men de finns inte med på listan du länkar till. Varför nämner du de produkterna?

 5. Fint skrivet av dig men måste även lägga till en grej, om man ska uppmärksamma sådana situationer där det i värsta fall sker folkmord så ska man inte endast nämna ett område, situationen i Mellanöstern är minst lika dåligt. Där man i irak, vill utplåna alla kristna, tvinga dem betala skatter, fly eller konvertera till islam. Flera nunnor har blivit våldtagna osv osv. Detta borde uppmärksammas lika mycket som situationen i Gaza, eller i även Ukraina. Världen är hemsk tyvärr.

 6. Vill bara säga att palestinska folket består både av muslimer OCH kristna både är drabbade pga av de är araber Har bekanta kristna palestinier. Det är hemskt vad människan kan göra mot en annan medmänniska pga ”olikheter”

 7. Du är så fantastisk Hayal! Du är nog den enda bloggaren som har skrivit något om situationen och då läser jag ändå upp till 30-40 bloggar dagligen. Tänk om många fler var som du, som bidrog till rättvisan och öppnade fler ögon. Så underbart, så fantastiskt! Må bäst fina du <3<3

 8. Det som händer i Gaza är vår tids största skam. Vi är väldigt många icke muslimer som är upprörda och gör vad vi kan för att sprida information om vad som egentligen händer. Inte bara under tider av attacker utan för att få folk att förstå hur palestinierna ständigt lider under förtryckande lagar. Kanske läser du fel sort ”icke muslimska bloggar”. 🙂 Hela svenska vänsterrörelsen har tom en historia av att vara propalestinsk.
  Hoppas, hoppas på frihet åt Gazas folk en dag. Snart.

 9. Hoppas innerligt att en dag man också uppmärksammar alla oskyldiga fattiga barn i Afrika som har förlorat sina föräldrar på grund av olika orsaker med främst fattigdomen. Blir lika irriterad att man bara lägger all fokus på Palestina konflikten ovh glömmer faktiskt dessa barn som skriker efter vår hjälp. Dessa barn vägrar vi uppmärksamma på media för de är inte muslimer.

 10. Men Solina, de fattiga svältande barnen i Afrika är väl också muslimer…? Tchad, Somalia, Sudan är bara exempel på svältande muslimska länder i Afrika. Du kan ju inte skriva att media vägrar dem uppmärksamhet ”för de inte är muslimer”, när de ju är det. Kanske rent utav är pga att de är muslimer de vägras uppmärksamhet?
  Eller för att det är Afrika och västvärlden skiter i Afrika, oberoende av religion.

 11. Elisabeth jag menade Afrika överlag och inte bara somalia,sudan eller tchad. JAG ÄR FULL MEDVETEN OM ATT det finns muslimer även i Afrika. Dessvärre blit inte dessa muslimer och ICKE muslimer lika mtcket uppmärksammat på lika sätt såsom i Palestina. ATT VISA MEDMÄNSKLIGHET OCH MEDMÄNNISKA bör inte spela någon roll för alla människor påjorden förtjärnar ett värdigt liv med fred och lycka oavsett vulken religion man tillhör. PROBLEMET ligger också i hur vissa muslimer agerar Enbart åt muslimer eftersom man har religionen i gemenskap. Det är detta jag vill säga att man bör uuppmärksamma alla dessa länder som ropar på hjälp muslimer som icke muslimer. PEACE.

 12. Fy f vad idiotiskt… Så varje gång man nämner Palestina måste man i eftertexterna skriva upp varenda land där folkmord/svält/förtryck förekommer? Då torde det bli en lång eftertext ty förtryck och påtvingat ”utanförskap”, m.m. existerar överallt i olika former.
  Argumentet i sig håller inte, det är bara ett uttryck för förakt och ickeförståelse….. Det var min ringa mening, brukar i 99% av fallen ej ens kommentera sånt här..

 13. Kommentarerna här är inte normala. Hon behöver inte nämna vartenda hemska sak som händer bara för att hon uppmärksammar Gaza. Tänk om hon hade nämnt att hon blev bestulen på sin mobil eller något liknande, hade ni då bett henne nämna alla människor runt om i världen som också blivit bestulna? HERREGUD.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *