Goda Tekakor by Leila Lindholm ♥

Jag har aldrig gillat tekakor från affären, därför har jag dragit mig så mkt från att baka tekakor.. men det smakar verkligen som ett helt annat bröd! Det går inte ens att jämföra, men jag får väl glatt kalla dom tekakor ändå eftersom det är vad alla känner igen dom för. Sen det faktum att dom innehåller havregryn gör dom både mer smakrika och nyttiga ♥

För 10 tekakor behöver du:

  • 5 dl mjölk
  • 4 dl havregryn
  • ½ msk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 150 g smör
  • 25 g färsk jäst
  • 8-9 dl vetemjöl

Tillagning:

  1. Värm mjölken till ca 50 grader och häll sedan i havregrynen, saltet och sirapen. Låt blandningen stå och svälla i ca 20 minuter.
  2. Smält smöret och rör ner det i grynblandningen.
  3. Smula ner jästen och blanda ordentligt.
  4. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg.
  5. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i ca 30 minuter
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Knåda degen på mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda tekakor, cirka 1 cm tjocka.
  8. Nagga dom med en gaffel och jäs under bakduk på plåt med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
  9. Grädda dom i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Så här otroligt fina vart mina tekakor när jag idag gjorde dubbelt recept ♥

tekakor

    0 reaktioner till “Goda Tekakor by Leila Lindholm ♥”

    1. Tack så himla mycket för detta kanonrecept! Så bra!
      Jag tar dock hälften bakvetemjöl special av mjölmängden. Och jag väger upp degen i 100grams bitar och kavlar ut till lagom storlek. Det blir ca 27 st. på dubbel sats.
      Tack än en gång!
      /Hälsningar Siw

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *