Halsband och feminism

Dessa två halsband! Jag kommer slita ut dom totalt. Lyckligtvis så är chokern ett helt vanligt spetsband som jag köpte en meter av på sybehörsaffären för 12 kronor! Knyter en rosett i nacken bara, perfekt passform och i princip helt gratis. Och jag älskar det. Så snyggt. Och så mitt kvinno-halsband. Vet inte varför, kanske är det tiderna vi lever i nu. Då jag får ont i hjärtat när jag tänker på hur situationen är för kvinnor, i hela världen, inklusive i Sverige… då känns ett kvinnohalsband som en pytteliten, mikroskopisk, manifestation. Som ändå får mig att må en liten gnutta bättre. Jag är kvinna, och vägrar efterlikna männen för att bli respekterad eller för att få pondus. En kvinna är värd respekt, hänsyn och pondus hur hon än väljer att klä sig, prata eller leva. Vet ni varför? Jo, för att hon är en människa!! 

Jag tror att nästan alla mina läsare är kvinnor, har vi några män ibland er alls? Kvinnor, tjejer, brudar, vi är värda ALL pondus, respekt, kärlek och hänsyn i hela världen. Våga vägra ställa upp på att bli behandlad som något annat än en människa ❤️

4 reaktioner till “Halsband och feminism”

  1. Precis så är det som du skriver, väldigt bra sammanfattning! Självklart är jag feminist och eftersträvar kvinnors rättigheter. Men jag har en fråga, dock behöver du inte svara, många tycker att det är en känslig fråga. Jag respekterar allas val och liv. Men vi tycker olika. Abort.. vad säger islam? Själv, utan att bli påhoppad av ngn (allas rätt att tycka och tänka, agera) så tycker jag att livet är heligt. Det finns fall då det inte går att diskutera, minderårig, hot mot kvinnas liv .(m.m) men jag ser o läst att många ser foster som en ”planta” inget man värdesätter… jag tycker det är sorgligt. Vad tycker du? Och vad säger islam? Intressant fråga, gillar andras tankar! Oavsett så står jag för min stånd punkt. Tack för din underbara blogg!

    1. Melissa, intressant fråga. Exakt vad islam säger är jag inte jätteinsatt i tyvärr, det är väl i dom flesta fall inte tillåtet men det finns fall då det är det. Jag har inte riktigt satt mig in i exakt hur det ligger till. Förmodligen pga min egna inställning och det är att det skulle jag aldrig i livet vilja utsätta mig för. Jag är en sån som knyter an direkt jag får ett positivt graviditetstest så en abort finns inte ens på kartan för mig. För mig, känslomässigt, så är det mitt barn, min bebis, redan från dag ett. Hur andra känner och väljer det är inget jag värderar öht, men så känner jag. Mödraskapet och livet på alla sätt är ju så väldigt individuellt hur man upplever det och känner i alla olika sammanhang.

      1. Inom islam är den generella bestämmelsen att abort får genomföras om det är fara för mammans liv att genomföra en graviditet/förlossning, och då innan en viss tid har passerat av graviditeten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *