hemmafru ♥

Idag har jag spenderat en fin liten stund med att fundera om det är någon skruv lös i mitt huvud! Alltså, jag är nyss fyllda 23 år, dom flesta i min ålder spenderar sina helger på nattklubbar och dansar bort natten med en ny spännande bekantskap, men det lockar inte mig det minsta! I stället är jag gift, hemmafru med en katt på 12 år som sover hela dagarna. Bland det roligaste jag vet är väl typ bio och äta ute, men det allra bästa är att köpa hem mat och en Ben&Jerrys och sitta i soffan med min man och kolla på filmer eller serier in på småtimmarna och dricka en halv kanna cay. Och jag känner en enorm lyckokänsla, när jag som idag, skrubbat hela diskbänken och diskställningen med cilit bang och jag nära på kan spegla mig i den glänsande ytan…. jag tror någon har tappat mig på huvudet som liten, för jag har heelt gått emot varenda svensk värdering i hela detta inlägg! Jag känner på mig att någon feminist kommer läsa detta och tycka jättesynd om denna stackars vilseledda unga svenska muslim som inte får göra något annat kul än att skrubba diskbänken med cilit bang och äta B&J tillsammans med sin man.

Men jag kan lova, det är inte det minsta synd om mig! Jag är exakt där jag vill vara med undantag för att ett par feta miljoner på banken skulle sitta oerhört bra. Jag har alltid velat vara hemmafru, iofs med mina barn, men nu är vi inte där än och jag trivs perfekt som hemmafru nu ändå. Jag känner mig inte fastlåst och inte isolerad och inte ensam, jag känner mig fri, lycklig och tillfreds med livet!

Nu ska jag återgå till att göra makens laptop till min eftersom att min egna HELT dött! Går inte att slå på.. så just nu håller jag på att fylla på med mina bilder och organisera och grejja, men det lär ju ta sin lilla stund. Ska även installera skrivaren och etikettskrivaren på denna dator så att jag kan jobba lite.


0 reaktioner till “hemmafru ♥”

 1. MashaAllah det låter ju helt underbart 🙂 Jag har alltid älskat att städa och få ordning på saker och ting, laga mat och finna lyckan i de små tingen i livet. Har aldrig ens satt min fot på ett disko, inte ens innan jag blev muslim. För jag förstod aldrig varför man måste fly vardagen med alkohol och dans för att vara lycklig, när lyckan i dagen finns där hela tiden bara vi söker den.

  Jag blir också hemmafru snart inshaAllah, ska bara gifta mig denna vecka först inshaAllah 😀

 2. Det finns gott om svenska särartsfeminister, till exempel Elise Claesson som vill uppvärdera det ”klassiskt kvinnliga” de tycker säkert att du är extremt förnuftig. Själv tycker jag att folk ska göra det de själva blir lyckliga av, så jag tycker faktiskt också att det verkar som om du gör helt rätt, om än av andra skäl än särartsfeministerna!

  (jag anser att Elise Claesson är en jubelidiot och skäms över att hon är socionom som jag)

 3. Jag vill också vara hemmafru! Ta hand om mannen och huset, städa, tvätta, laga god mat varje dag, baka bröd & kakor och ett gäng ungar 😀 kan ju inte bli bättre!

 4. Just nu utbildar jag mig till soc arbetare. Men det är inte min dröm sysselsättning. Det är faktiskt Hemmafru!! Så enligt mig lever du min dröm! Har inte heller varit någon party prinsessa och skulle trivas alldeles ypperligt med att vara hemma och ta hand om hus, man och barn. Fortsätt att vara stark i det du tror på!
  /Välsignelser.

 5. Jag skulle ALDRIG vilja vara hemmafru men lika lite skulle det falla mig in att dissa naogon som är det och trivs med det. Jämställdhet handlar om att man ska kunna göra det man vill. INge fel att festa när man är 40, inge fel att vara hemmafru när man är 23. Sao det är nog ingen som tappat dig pao huvudet trots allt 🙂

 6. Jag är rå,rå,råfeminist (den typen man himlar med ögonen åt för att den hittar fel i allt). Jag gillar inte klubbscenen iaf. inte som den ser ut i Sverige där man ska supa skallen av sig och sätta på en främling för att kvällen ska anses lyckad (men den som blir lycklig av det- good for you). Jag vill inte ha barn och drömmer absolut inte om att bli hemmafru. Däremot är jag en pendant av inte denna världen. Blir kallad för städnazin både hemma och på jobbet. Jag älskar inte att städa däremot resultatet efteråt. Jag älskar känslan av renhet och att ha ordnat och organiserat runtomkring mig. Det ger mig ro i själen. Komplext kan tyckas, men jag tycker det är så underbart att vi människor kommer i alla former- både invändigt och utvändigt. 🙂

  Ps. Tvärtemot vad många tror handlar feminismen bl.a. om att män och kvinnor ska själva kunna välja vad de vill göra. Det inkluderar även rätten till att kunna vara en hemmafru.

 7. Haha jag känner precis som du just nu! Jag och min pojkvän har precis flyttat ihop och jag har börjat studera på universitetet, men jag har till allas förundran inte känt att jag vill gå på nollefester och allt annat sånt som är under introveckorna, istället vill jag vara hemma i lägenheten och fixa och städa, åka till IKEA och handla grejer osv.. Jag är bara 21 och mina vänner tror antagligen att det är min pojkvän som är anledningen att jag inte vill följa med ut på krogen längre men det är verkligen så att jag inte ser någon mening med det..det enda som kan vara kul är om min pojkvän är med så man kan dansa med honom för det gör vi inte hemma 😀 hehe. men ja, när jag var yngre ville jag också bli hemmafru eller jag sa åtminstone att jag inte tyckte att kvinnor som ville bli det var dumma i huvudet, varpå jag fick en sådan utskällning av min mamma och syster, så det är nog bäst att jag skaffar mig en utbildning och jobb om jag ska ha deras respekt ;P nä men jag vill jobba, dock helst med någonting eget..

  (skriver alltid såå lååångt! 😀 tack för en bra blogg)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *