hijab ♥

Varför bör jag bära Slöja? (24 Anledningar) MasaAllah en mkt fin syster i islam skrev denna på facebook, en mycket bra påminnelse för oss alla insaAllah ♥ Systern som jag snodde denna av har en mkt fin blogg masaAllah och ni hittar den HÄR!

1. Du behagar Allah. Du lyder din Herres befallningar när du bär slöja och du kan förvänta dig stor belöning i retur.

2. Det är Allahs skydd av din naturliga skönhet. Du är för dyrbar för att låtas ”skyltas” inför varje man som då kan beskåda dig.

3. Det är Allahs bevarande av din kyskhet.

4. Allah rengör ditt hjärta och sinne genom din slöja.

5. Allah förskönar ditt inre och yttre jag med hjälp av din slöja. Utåt reflekterar din slöja oskuld, renhet, anständighet, blygsamhet, uppriktighet, lugn och lydnad till din Herre. Inombords bearbetar du upp detsamma..

6. Allah definierar din kvinnlighet genom slöjan. Du är en kvinna som respekterar hennes kvinnlighet. Allah Vill att du ska vara respekterad av andra, och även att du respekterar dig själv.

7. Allah upphöjer din värdighet genom slöjan. När en främmande man tittar på dig, respekterar han dig på grund av att du respekterar dig själv.

8. Allah skyddar din heder 100% genom din slöjan Män stirrar inte på dig på ett sensuellt sätt, de närma sig inte dig på ett sensuellt sätt, och de talar inte till dig på ett sensuellt sätt, Snarare så håller en man dig i högaktning och det enbart genom att titta på dig en gång!

9. Allah gör dig ädel genom slöjan. Du är ädel och inte nedvärderad för att du täcker dig och inte går ute lättklädd eller naken.

10. Allah demonstrerar din jämlikhet som en Muslimsk kvinna genom slöjan. Din Herre skänker dig jämlikhet lika mycket som till din manliga motsvarighet, och Han ger dig en mängd vackra rättigheter och friheter. Du uttrycker ditt accepterande av dessa unika rättigheter genom att ta på dig slöjan.

11. Allah definierar din roll som Muslimsk kvinna genom slöjan. Du är någon med viktiga plikter. Du är en reflektion av en kvinna av handling och inte av syftelösa strävanden. Du uppvisar din förståelse av mål och syfte genom din slöja. Du är någon som folk tar på allvar.

12. Allah uttrycker din självständighet genom slöjan. Du visar klart och tydligt att du är en lydig tjänare av den Största Mästaren. Du kommer inte att lyda någon annan och inte följa eller gå någon annan väg. Du är ingen slav åt någon man eller nation överhuvudtaget. Du är fri och självständig från alla människoskapta system.

13. Allah ger dig friheten att röra och uttrycka dig hur du vill genom slöjan. Du kan gå vart du vill och kommunicera med andra utan att ha rädslan att du kanske blir trakasserad. Din slöja ger dig ett unikt självförtroende.

14. Allah vill att andra ska behandla behandla dig – en Muslimsk kvinna – med godhet, och slöjan bringar den bästa behandlingen från männens sida gentemot dig.

15. Allah vill att din skönhet ska vara bevarad och sparad för enbart en man att njuta av – din make.

16. Allah hjälper dig att åtnjuta ett framgångsrikt äktenskap genom att du bär slöjan. Eftersom du reserverar din skönhet enbart åt en man, ökar din mans kärlek till dig, han uppskattar dig mer, respekterar dig mer, och han hedrar dig mer. Så din slöja bidrar till ett framgångsrikt och bestående äktenskap.

17. Allah frambringar frid och stabilitet i ett samhälle genom slöjan! Ja, det är sant! Män begår inte lika mycket korruption genom att skapa olagliga relationer därför du – Den Muslimska kvinnan – stillar deras passioner, deras begär. När en man tittar på dig, känner han lugn, och han blir inte frestad till att begå otukt…

18. När du bär slöjan, kan du bli ett medel i Allahs vägledan. Många ickemuslimer och ickepraktiserande muslimer kan fatta tycke och få större intresse för Islam. En stor belöning väntar dig för alla de som Allah vägleder via dig och din slöja!

19. Du ökar taqwa (Gudsfruktan) bland muslimerna, detta gör du genom att vara dig själv, bärande på en slöja. Du påminner ständigt dina muslimer, men också ickemuslimer om Allah och Islam.

20. Systrar som bär slöja efterliknar Profetens (må Guds frid och välsignelse vara över honom) fruar och Sahabiyat (följeslagerskor), är det inte helt underbart? Att efterlikna denna Ummahs (folkslag, dvs. Profetens) bästa kvinnor?

21. Den som väljer att bära slöjan, utför då en obligatorisk handling, dennes Gudsfruktan ökar, belöningar öknar och denne får en helt annan inblick av religionen. Dörrar av kunskap öppnas och paradisets dörrar öppnas, väntades på dig!

22. Den som bär slöja, visar sin ståndpunkt gentemot Dunya (det världsliga), Slöjan är en symbol för glädjen och hoppet av Jannah (Paradiset) och avståndet taget ifrån dunya.

23. Om du tar på dig slöjan, kommer du att krossa Shaytan (djävulen), bli starkare och du kommer att möta kommande motsättningar från alla hål mycket lättare.

24. Du visar vem du är, en stolt Muslimsk kvinna. Din identitet, vem du är, visas i ditt val av kläder. Låt slöjan bli ditt val!

___________________ ____________________________ _______________________

Alltså är en Muslimsk kvinna som bär slöja förnäm, inte nedvärderad, ädel, inte förnedrad, befriad, inte underkuvad, renad, inte nedsmutsad, självständig, inte en slav, skyddad, inte exploaterad, respekterad, inte hånad, självsäker, inte osäker, lydig, inte en syndare, en skyddad pärla, och inte en prostituerad…

Kära Muslimska syster! Kom mot Paradisets portar tillsammans med oss! Fullfölj dina plikter gentemot Allah, ta på dig din utsmyckning – ta på dig din slöja, och löp mot Jannah (Paradiset) genom att göra alla goda gärningar. Du borde vid det här laget hålla med om det är jätte välgörande för en att bära slöja – det måste det – då Allah enbart befaller det som är gott….

…och tro mig min kära syster, det är bra att lyda din Herres befallningar…

”Belöningen väntar hos deras Herre: Edens lustgårdar, vattnade av bäckar, där de skall förbli till evig tid. Gud är nöjd med dem och de är nöjda [där de njuter] Hans [gåvor]. Detta väntar dem som står i bävan inför sin Herre. ” [Suratul-Bayyinah 98:8]

hijabi-praying

Må Allah leda oss på rätta vägen och underlätta för oss att följa hans lagar ♥

0 reaktioner till “hijab ♥”

 1. Mashallah, Riktigt bra skrivet och formulerat. VALDIGT inspirerande for oss som vill ta DET stora steget snart inshallah – Ma allah ge oss styrkan!!

 2. Salamu aleikum kära syster! Jag fick upp dig som vän förslag på facebook och eftersom jag också är konvertit blev jag nyfiken och det var så jag hittade din blogg. Mash’Allah väldigt fint skrivet av systern och en bra påminnelse. Må Gud belöna henne! Amiin.
  Fina syster jag ber att Gud hjälper dig att vara stark. Och att se alla strävanden i livet som ett test från vår älskade Allah subhana wa ta’ala. Han har verkligen välsignat oss när Han valde att vägleda oss till islam alhamdulillah. Må Gud stärka oss alla och vägleda oss. Amiin. Ta hand om dig! Kram.

 3. Ameen! <3

  Det är så vackert med kvinnor som bär slöja/hijab måste jag säga, MashaAllaah..

  Må Allah ge oss styrkan och vägleda oss på den rätta vägen, ameen.

 4. Allsa, va harligt att se/lasa fran en muslimsk syster som har kunskaper om islam och inte ar foljer blint. Men jag undrar varfor inte infodda muslimer tar sig det ansvaret och studerar sin religion, de flesta som har kunskap ar oftast de som konverterat till islam, vill tacka dig syster for ett jatte bra inlagg

 5. Kör hårt! Spotta dina förfäder i ansiktet – de som kämpade för demokrati och kvinnliga rättigheter!

 6. Förlorar en kvinna sina rättigheter när hon tar på sig slöjan menar du? Det är väl snarare en rättighet ATT få klä sig som man vill.

  Har man valt att följa sin religion och klä sig med täckande kläder så är det väl ändå ens egen ensak. Jag förstår inte varför människor ska ha något emot det.

 7. jag känner mig kluven i detta. själv är jag inte muslim, har ingen religon alls men min man är från turkiet så jag tar stor del av hans religion. Jag kan på något sätt förstå detta med att man bara ska vara för sin man och allt det där, men sen tänker jag och tycker att män borde väl kunna behärska sig? vad är det med håret som är så förförande? och om man ska vända på det hela, så går min man å fixar håret var 3:e dag och rakar sig snyggt och det om något gör mig tänd på honom. är det då okej för kvinnan å känna sig tänd på mannen som fixar till sig? medans vi ska vara värdiga till våra män.. vad tänker du om detta?

 8. svar till fiffi. jag förstår hur du tänker om män och det här för det är en sak jag också tänkt på. jag är svensk konvertit och då får man en del kommentarer om varför bara kvinnor ska täcka sig osv..för det första vill jag bara säga att slöjan (hijab på arabiska) inte bara innefattar håret utan även klädsel, beteende. man ska täcka hela sin kropp och inta ha åtstittande eller genomskinliga kläder och ha ett bra beteende, bra språk och en ren tro i hjärtat. enligt islam ska mannen behärska sig och ska t.ex inte titta på andra kvinnor osv. mannen har liksom kvinnan en ”hijab” och får inte visa området mellan naveln och knäna för någon annan än sin fru och ska enligt sunna även ha skägg, och som sagt ett bra beteende. att känna sig tänd på mannen som fixar sig är bra så länge det sker mellan ett gift par eftersom äktenskapet och allt vad det innebär en gåva från Allah swt. om någon annan då skulle bli tänd på din man är det egentligen för honom det inte är bra eftersom han väckt intresset hos den här tjejen vilket han kanske inte hade gjort annars om du förstår hur jag menar.det är heller inte bra eftersom det kan få konsekvenser som osämja eller svartsjuka. vi ska också tänka på att män och kvinnor är skapta olika, därför finns det olika regler och Allah swt vet bäst. jag fick ett ex av en syster som fick mig att förstå. Titta på de vackra sakerna i naturen och fundera på vart de finns. Pärlor ligger i musslor djupt nere i havet under sanden, diamanter finna långt inne i bergen, om man äger fina guldsmycken låser man in de i bankfack på en bank bakom lås och bom… dvs att vackra och dyrbara ting är inget man lägger fram naket till allas beskådnad, det visar man dem man litar på..

 9. Titta på de vackra sakerna i naturen och fundera på vart de finns. Pärlor ligger i musslor djupt nere i havet under sanden, diamanter finna långt inne i bergen, om man äger fina guldsmycken låser man in de i bankfack på en bank bakom lås och bom… dvs att vackra och dyrbara ting är inget man lägger fram naket till allas beskådnad, det visar man dem man litar på..

  Så du menar att din man är ful? För honom täcker du ju inte ☺

 10. Hej, jag är en svensk tjej precis som du, och även jag håller på att bli muslim. Jag har hållt på i drygt ett år och börjar känna att jag är på väg någon stans nu!
  Jag undrar om du kan be på arabiska? Och om du kan det, kan du berätta hur du lärde dig? Det sätter lite stopp för mig, så himla svårt att lära sig.
  Lycka till med allt, hoppas ditt barn blir en frisk liten krabat inshallah!

 11. förstår allt d m slöjan och respekterar men männen då? De skyddar ej sig ”som de ska” och whats up m smink då? Är d ok? Slöja+smink? Lite bita sig i savnsen där?
  Tacksam för svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *