Hijabi ♥

Idag är en stor dag, imorse tog jag på mig min älskade hijab ♥ Jag är så sjukt lycklig!! Alhamdulillah!! Och det gick riktigt lätt också, Allah underlättar sannerligen ♥ Jag började med att gå till öppna förskolan, som vanligt dårå, och dom var så otroligt fina. Ställde nyfikna frågor och fick mig att känna mig rejält trygg. Så fina människor! Lite synd att nästan ingen av systrarna jag brukar träffa där kom idag, men imorgon insaAllah ^^ Att gå dit det första jag gjorde i min nya hijab, det var ett klokt val. En trygg plats, med människor man känner sig trygg med. Det underlättade supermycket!

Sen fortsatte vi till Maxi, där kände jag ju ingen så det var ju precis som vilken storhandling som helst, faktiskt. Jag är tydligen inte den enda i stan i sjal haha! När vi kom därifrån och stod och väntade på en buss som aldrig kom så körde min kompis förbi så vi fick skjuts. Så himla skönt! Vi skulle nämligen till läkaren, varför kan vi ta en annan gång, och hade det inte varit för Jessika hade vi nog aldrig fått komma till doktorn. Då fick dessutom hon också se min sjal då, när jag ändå var ute liksom hihi.

Jag var så sjukt nervös hela dagen, när jag skulle kryssa i oss på öppna så vart mitt kryss alldeles skakigt… och jag är sjukt nervös nu när jag berättar för er! Säkert helt i onödan… visst? Men när det är så stora nyheter så vill jag även få till det perfekta inlägget, med perfekta bilder, och få perfekta kommentarer och ha den perfekta rubriken haha! I know… ingen press liksom. Men all nervositet kommer väl så småningom försvinna, när jag ska till öppna imorgon kommer jag säkert vara nervös igen, för alla är ju inte där varje dag, men det blir nog lite mindre pirr varje dag.

Mitt lyckorus går inte att ta miste på och jag är precis lika glad nu som tidigare idag, fast det känns lite overkligt hihi!

IMG_3674

130603hijab

Kan förstå att ni undrar lite praktiska saker nu med bloggen och alla bilder och ja, vi får se hur jag gör med dom. Jag har 2900 inlägg i bloggen och jag har helt enkelt inte en möjlighet att gå igenom alla, inte med en gång i alla fall. Det får vara som det är just nu. Börjar jag rensa ut bilder kommer jag börja med dom nyaste. Men headern och det ska iaf bytas relativt snart! Tänker dock inte stressa med det som jag gjorde förra gången jag började bära hijab, får nog ta det lite lugnt med det mesta nu förutom att stärka min iman. I will need it. För även om det gick galant idag så kommer det komma motgångar, jag kommer få höra skit och jag kommer i perioder må skit. Men det ska inte få ta min hijab ifrån mig, inte denna gång!

Har ni några frågor, så fråga på! Alla nyfikna frågor är välkomna ♥

0 reaktioner till “Hijabi ♥”

 1. Heja dig! 😀 Jag hoppas du kommer över nervositeten snart, du är superstark som tar på slöjan igen!

 2. Om du får skit, tänk som så att alla får det, oavsett val i livet och oavsett vem man är. Vill absolut inte förminska problemet, men för mig underlättar det att tänka så iaf:-) önskar dig all lycka, med eller utan sjal!

 3. ÅH MASHALLAH MASHALLAH MASHALLAH! MÅ allah hjälpa dig med detta beslut och underlätta allt som kommer i din väg. Prövar han dig så är det enbart för han älskar dig, så ta emot det med leenden, vi systrar finns ALLTID HÄR , vare sig det är i Cyber världen eller irl. Du kan iaf alltid räkna med mig <3

 4. Nä vet du vad Therese…
  Du ser så himlans trygg och glad när du har på dig slöjan. Det lyser om dig på ett sätt och du utstrålar frid & lycka!!!

  Älskar ditt mod och ber allah att ge mig samma mod för jag har oxå tänkt på detta mycket länge nu.

 5. MashaAllah syster! Stort grattis!!Må Gud underlätta för dig och göra dig stark inshaAllah!

  Precis som du skriver så ta det i den takt du själv känner dig bekväm med. <3

 6. Allahu Akbaaar!!! Ma sha Allah! Allahumma barek! Fina lilla syster! Må Allah underlätta o stärka! AMIN YA RABBI!!!!!

  Kan inte sluta göra utropstecken!!!!*ler*

 7. Jag är så glad för din skull! 😀 Du ska absolut inte bry dig om någon ger dig skit – det är för att de inte vet bättre. Tyck synd om dem i så fall och be för att Allah ska öppna deras ögon och leda dem på den rätta vägen. Islam är tyvärr en missförstådd religion och vi måste vara starka, inshAllah så kommer världens människor en dag att se det vackra i Islam. Du ska alltid följa ditt hjärta och göra det du vet är rätt.

 8. Assalamu Aleikum syster! Brukar vara inne och läsa din blogg men har vart för blyg för o kommentera :)) Tycker att d e riktigt starkt av dig att återigen ta på hijab, ma sha Allah du e jättefin med den! Må Allah ge dig styrka och tro mig d blir mkt lättare med tiden in sha Allah. Började med min hijab för ca 4 år sen, d var första dan på eid al-adha. Skulle bara prova för en dag men haft på mig den sen dess alhamdulillah 🙂 Känner mig riktigt stolt för varje dag som går!

  Må Allah ge dig det bästa både i dunka och akhira..Ameen!

 9. Det är ovant att se en gammal vän ändras
  Så mycket med åren, men jag är otroligt glad
  För din skull
  Du har hittat vem du är och det syns hur lycklig
  Du är stå på dig och lev sann i mot dig själv
  Jag önskar dig all lycka

 10. Mashallah att du har fått styrkan att ta det steget igen!! Önskar din imaan en rejäl skjuts så du känner dig än mer säker på att ditt val är rätt för Allah och därmed för dig!! Du ser otroligt lycklig ut på bilderna!!

 11. Mashallah grattis. Må Allah underlätta för dig.
  Motgångar är stärkande om man tar det som en lärdom.
  Inschallah får jag känna den känslan av säkerhet att ta på mig hijabisar igen.

 12. MashAllah! Vad skönt för dig att du har tagit steget! Det kommer att gå bra inshAllah! Må Allah underlätta för dig!
  Amiin

 13. Mashallah, jag blir lite tårögd när jag läser ditt inlägg, jag känner igen känslan: nervös och lycklig på samma gång 🙂 Må Allah underlätta för dig i allt.

 14. Oh Allahumma barik! Så vacker du är i hijab ma shaa Allah! Må Allah underlätta för dig och kom ihåg att Allah prövar den Han älskar <3

 15. Allahu akbar!!
  mashallah så stark du är!
  inshllah så tar jag oxå på mig den snart när allah vill!!
  må allah belöna och underlätta för dig syster!!amiin

 16. Vilken stark kvinna du är!
  Du ser verkligen lycklig ut och utstrålar självförtroende!
  All lycka till dig & din fina familj

 17. MashAllah , du passar verkligen i hijab 🙂 Må Allah underlätta för dig, ameen. Det kommer alltid massa prövningar i livet men inshAllah så tar du igenom dig dom 🙂

  Jag har själv börjat testa att bära hijab när jag går till föreläsningar och kurser inom islam och jag trivs med det jätte bra, men känner mig inte redo att visa mig i hijab framför min familj dä vissa fortfarande grumlar över mina val i livet. Men inshAllah det kommer 😉

  Salam aleikom kära syster.

 18. Må Allah underlätta för dig och stärka din Imaan i både med och motgångar, Ameen. En undran. Hur tar dina familjemedlemmar imot det? Då tänker jag framförallt på de närmsta. InshaAllah kheir <3

 19. MA SHA ALLAH!!!!! Jag känner inte dig men är ofta inne o kikar på din blogg o fick verkligen ett litet lyckorus när jag såg att du blivit hitjabi!!!!! Så vacker, sån utstrålning. Må Allah stabelisera dig och underlätta slöjan för dig. Fina fina syster!! Massa kramar till dig 🙂

 20. MashAllah Du är jättevacker och du kan vara stolt. Jag hoppas jag hittar den styrkan du besitter någon dag, inshallah. Kram!

 21. Mashallah!! Jag har följt din blogg sen innan Selma tiden och jag beundrar din styrka! Jag fann dig genom att Googla på muslimska bloggar och jag har alltid beundrat dig för att du vågar stå upp för dig själv och din tro. Jag vill även passa på att säga att jag efter 5 års velande fram och tillbaka har konverterat för ca 3 veckor sedan! 🙂 och avslutningsvis strålar du i hijab! 🙂

 22. WOW! MashaAllah och alhamdullelah…Må Allah bevara dig och din familj, vackra syster. Keep up the great work.

  LOVE

 23. Grattis!!! 😀

  Vi vet ju att du har viljat ha Hijab och förberett dig inför att klara av det väldigt länge nu. Så låt ingen någonsin få komma och påstå att det inte är ett fritt val eller sorgligt för dig! Jag tycker du ska ha så kul du bara kan med din Hijab och visa för hela världen att du älskar den och inte alls lider av att ha den. Om någon ändå mår dåligt av att se dig ha den så låt det vara DERAS problem. Alla vuxna får ta ansvar för sina egna känslor.

  Vad gäller skitprat så ta INTE åt dig! Du vet varför du gör vad du gör och ingen annan. Tala bara allvarligt om för alla som inte fattar det att det är din egen kropp och ditt eget hår. Det visuella-vem som får se vad- ingår också i en kvinnas rätt till sin egen kropp och sitt eget hår. Det är något som oftast inte tas upp i slöjdebatten, då den bara brukar behandla om män ska få ha ensamrätt till sina fruars kroppar och hår. De som är emot slöja tycker att alla män ska ha visuell rätt till alla kvinnors kroppar och hår. Men ojämställt tänkande så reflekterar de inte över om kvinnor SJÄLVA KAN bestämma vem som får se hur mycket av deras kropp och hår.. För en kvinna kan ju verkligen inte bestämma sig för någonting själv liksom? LOL!

  Slutligen tycker jag faktiskt det här är värt att fira:) Så mycket som du har kämpat för att komma dit du är nu! Ha en Hijab-fest! Det är du värd:) Jag har hört talas om nyblivna Hijabis som haft riktigt kul fester för det:D

 24. MashaAllah tabarakAllah!! Kollar in här ibland men har aldrig kommenterat, blev tårögd när jag såg bilderna på dig i hijab, tog själv på mig den för andra gången för ett år sedan och har inte ångrat det en enda dag. Motgångar möter man alltid men som du säger, det får inte ta din hijab ifrån dig! Gör mycket du’aa, det är mitt tips, be Allah att underlätta det för dig och stärk din imaan regelbundet på alla möjliga sätt. Tänk vad underbart det är att kunna be i de kläder man går ut i, det är en fantastisk känsla. Må Allah bevara dig och underlätta detta för dig!

 25. grattis du är otroligt vacker. lyssna på ditt eget hjärta, bry dig inte om alla andra. du är så fin.

 26. Mashaallah du strålar!!! Den klär dig något oerhört bra, stå på dig!! Och när motgångarna kommer så tänk endast på ditt mål, paradiset!!!

  All lycka till er, kram 🙂

 27. Mashallah mashallah mashallah!!! Detta gjorde min dag! Jag själv började nyligen och är som du svensk så jag kan relatera ngt enormt till dig, Allahu akbar.
  Men
  Varför inte låsa din blogg och öppna en ny? Fresh new start 🙂 för kommer du någonsin ha tid att rensa dina inlägg? eller åtminstone kan du ta bort dina arkiv-länkningar så dina gamla inlägg inte går att klicka sig in på förrän du rensat. Syster vad är viktigare för dig, din blog och bilderna här eller Allah? Sträva efter att go all in, dvs helhjärtat, när du valt att ta ett steg.. gör det inte halvhjärtat. för om du vill att Allah ska acceptera din hijab (och förhoppningsvis börjar vi alla med hijab främst pga den anledningen) så kan det inte vara ”hursomhelst”. Att visa sig på bild utan slöja för någon är exakt samma sak som att gå utan slöja framför den personen, synden är inte mindre. Så man kan liksom inte ha slöja med undantag. Det är som att du börjat med slöja men ändå visar dig utan slöja vid vissa tillfällen. Det funkar inte så, det är all in som gäller för att inshallah få slöjan accepterad. Sen kan man komma på 1000 anledningar till varför man inte skulle ta bort bilderna eller göra ditten och datten men allt det är shaytan, när Gud frågar dig på Den Dagen ”varför?” tror du ditt svar ”men jag hade 3000 inlägg” är bra nog?
  Hoppas du inte tar illa upp men jag är bara så förvirrad över att du valt att ta steget men ändå tycker bilderna är såpass oviktiga, det första jag gjorde var att skriva meddelanden till alla på fb som hade bilder på mig i sina album, och det var många vänner det!! Tog mig en hel vecka och mycket envishet pga att många inte ville förstå mitt val och ville därför inte ta bort bilderna bara för att jävlas men alhamdulillah nu är det gjort. Hade känts oerhört konstigt att gå med slöja men ha bilder utan överallt som alla kan se.

 28. Masha’allah Masha’allah Masha’allah, behöver jag ens säga hur vacker du är? så otroligt vacker!!!!!

  Otroligt glad för din skull och med detta vill jag säga att du även spridit glädje till andra, jag blir ju så otroligt glad och varm inombords när jag ser dessa bilder 🙂

 29. Ma shaa allah ! må Allah belöna dig med Jannah, Amin! =) har du instagram, isf vad heter du? Jag är själv konvertit och älskar att följa andra konvertiter och se deras berättelser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *