Intensiv tisdag

Idag är vi tillbaka! Selma var till förskolan, Elias och jag var på öppna förskolan, vi har haft badstund för barnen medans mamman städat badrum, ätit mellis framför Mamma Mu, lekt lekt lekt och sen stack mamman iväg på livräddnings-kurs med Röda Korset på öppna förskolan. Fullt ös hela dagen. Varför gå ut lugnt efter en sjuka?? Himla gött o kunna komma ut o träffa folk igen, äntligen!! Vi behövde det verkligen. Jag tror jag har pratat hål i öronen på öppna förskolans personal idag hahaha. 

Kvällens kurs då. Så fruktansvärt viktig! Röda korset håller såna här kurser i hela landet. Vi får lära oss hjärt och lungräddning för spädbarn, barn och vuxna. Nästa vecka kommer vi få lära oss använda hjärtstartare, hur vi ska agera om vi själva eller våra barn eller annan medmänniska sätter i halsen och vi skulle även prata om andra olycksfall och skador som vi kan drabbas av. Väldigt väldigt viktigt! Livsvikigt! Och tänk på att ni har all möjlighet att efterfråga och tjata till er denna utbildning via er arbetsplats, via era barns förskolor, via öppna förskolor och familjecentraler, gå ihop ett gäng familjer och köp kursen själva. Vi behövde vara 5 deltagare för att kursen skulle bli av, sen vet jag inte vad det kostar då vi får den gratis men går man ihop ett gäng och delar på kostnaden så kan det inte vara så farligt. Och om man tänker på att det kan vara just denna kunskap som kan tänkas rädda livet på ens barn en inte så vacker dag. Det är värt alla pengar i världen! Ni kan även be era barns skolor köpa in kursen för barnens räkning, så bygger vi en framtid med bättre medmänniskor! 

Ni som har hängt med länge känner kanske igen att jag har gått kursen förut. Jag kände ett behov av att uppdatera mig, hålla kunskaperna fräscha och vid liv. Förra gången jag gick var när Selma var knappt ett år och dessförinnan har jag gått liknande kurser genom skolan ett par gånger. Kunskap för livet kan man inte få för mycket av helt enkelt! 


2 reaktioner till “Intensiv tisdag”

  1. Det är jätte bra att gå liknande kurser flera gånger eftersom det är sällan man upprepar kunskapen eller använder sig av den är det ju super lätt att glömma detaljer annars. Bra att ni fått den möjligheten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *