Is it not our freedom?

Jag börjar undra, vad som egentligen räknas som frihet för kvinnor i våran värld? Är frihet att själv kunna välja vad man vill göra med sitt liv, studera, jobba, ligga på soffan, starta eget, bli vd, eller vara hemmafru. Är frihet att kunna klä sig som man vill, i niqab (slöja som bara visar ögonen), i kortkort och bikini, i päls eller syntet, i slöja, jeans, sandaler eller skyhöga klackar. Vad är egentligen frihet? För åt det hållet som jag maktlöst ser på hur samhället vrider sig så är det nu inte åt frihetshållet, iaf inte ur min synvinkel som ung svensk muslim. Jag ser hur niqab blir förbjudet i skolorna i Egypten, och hur vissa svenska skolor vill följa efter. Jag ser då inte en befrielse av dessa kvinnor, utan jag ser hur man fryser dom ute. Men, det jag ser ännu klarare, är en dumförklaring av dessa kvinnor. Som att dom, för att dom har valt något annat än dom flesta västerlänningar, inte har en enda hjärncell och inte kan höja rösten över en mans. Jag blir så provocerad och så sjukt arg när kvinnor i slöja eller niqab fördummas eller förlillas på grund av dom valen dom gör! Jag blir lika provocerad hur folk tittar på mig som om jag vore en 5-åring nån snott godiset av när jag berättar att jag är gift vid 22 och vill leva som hemmafru! Jag, precis som alla andra kvinnor ska, iaf enligt mig, ha valen framför sig, precis som männen har! Jag ser inget fel i att vara karriärkvinna, jag ser inte heller något fel i att vara karriärman, lika lite som det är det minsta lilla fel i att vara hemmafru eller hemmaman. Jag kan inte förstå varför samhället i stort blir så skrämda av allt som inte är likt det dom väljer. Varför blir jag den i gruppen som det är synd om för att jag är gift, när resten av gruppen sitter och pratar om att dom fortfarande är bakfulla från festen för flera dagar sen, som dom för övrigt inte ens minns?? Varför är det kvinnan i niqab som bli utslängd från universitet när hon har valt det precis lika fritt som jag har valt att inte ha det?? Och att man måste kunna läsa någons kroppspråk för att kunna kommunicera är bara bull!! Det går att hitta vägar runt det precis lika bra som det går att kommunicera med en stum människa, man måste bara vara kreativ och ha viljan att bygga broar, vilja bredda sina sinnen och vidga sina vyer!

Nu ska vi ta och kika på en liten video som provocerar mig nära till tårar

Jag kan inte i ord beskriva hur mkt jag älskar alla ni som finns runt om mig som är öppna och vidgar era vyer och bygger broar! Det ni gör i varje andetag ni tar förgyller hela mitt liv, och att ni accepterar mig fast jag förändras och fast jag inte längre lever som ni betyder enormt mkt! Jag skulle inte klara av att leva mitt liv som jag vill utan era händer på min rygg när jag trillar bakåt ♥ Ni är ganska många faktiskt, jag är en av dom lyckliga få som har en hel skara med älskande, älskvärda och varma och ni räddar mitt liv varje dag!

0 reaktioner till “Is it not our freedom?”

  1. Jag förstår inte heller riktigt varför det skulle vara synd om människor som väljer att gifta sig unga? En del människor är lagda så att man vill fokusera på familj och hem och inte en karriär. Jag har själv vetat länge, länge att familj och barn är det som jag vill fokusera på i livet. Jag är född till att bli mamma helt enkelt. Men detta är något jag ”ska” skämmas för i det ganska feministiska samhälle vi lever i nu. Men vad är det som säger att man inte kan leva i ett jämlikt äktenskap bara för att man vill ha barn, gifta sig, ta hand om sin man, vara hemmafru osv? Jag är så trött på att försvara mina önskningar.
    Väldigt intressant inlägg och blogg för den delen! 🙂

  2. Hej! Jag inser att det var ett tag sedan du skrev dehär inläggen men jag vill kommentera ändå 🙂 Jag är en 20-årig feminist som försöker ta reda på vad som gynnar muslimska kvinnor bäst när det handlar om Niqab; Precis som alla andra i hela Sverige (och världen) har jag blivit påverkad, intresserad, provocerad, chockad, skärrad, arg och nyfiken på detta plagg som väcker sådan uppståndelse! Första gången jag såg en kvinna i Niqab blev jag så ledsen; ”Stackars kvinna! Så kan hon ju knappast vilja se ut?! Jävla man hon har som tvingar på henne sådant!” Men jag har börjat förstå nu att så inte alltid är fallet… Det mest förnedrande man kan göra mot en kvinna är ju i själva verket att anta att hon är ett offer, en stackare som inte kan tycka till och det är ju precis vad jag har bidragit till?! Så fruktansvärt FEL! Alla bara pratar, när det är kvinnorna i Niqab som borde få höras! Men samtidigt undrar jag om det verkligen BARA är såhär det ser ut; Mina tankar går till prostitution och ”den lyckliga horan” – bara för att det finns några som har valt det själv betyder det väl inte att ALLA har gjort det; Det finns fortfarande många ”Lilja 4-ever” men som omöjligt kan få komma till tals; Finns det då också olyckliga, dodla kvinnor i Niqab som INTE har valt det själva men som inte har någonting att säga till om? Någon borde göra en dokumentär! Tack för denna blogg, hittade den precis och tycker den är mycket intressant och lärorik 🙂 Beundrar dig på så många sätt, och kör på om du har hittat det som känns rätt för dig! Nu ska jag forska vidare! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *