Just want u 2 know..

Innan jag får för mig att lägga upp ett inlägg med en bild på mig och fullständigt chocka er… jag har tagit av mig slöjan. Jag hoppas innerligt att det inte är permanent, och jag jobbar med mig själv varendaste dag på att komma tillbaka till där jag var för ett tag sen. Men just nu är detta vad som är rätt för mig, det är vad som är bäst för mig just nu. Jag skyler mig fortfarande, kommer aldrig mer klä mig naket som jag gjorde innan jag blev hijabi, men just nu är det vad jag vill och klarar. Jag har förlorat lite av min tro, jag har förlorat lite av mig själv, och jag sörjer över detta varje minut av varje dag. Men, det enda jag kan göra nu är att jobba på att vinna den tillbaka och återigen bli så hel och lycklig som jag var för en tid sen. Jag misstänker att vissa yttre faktorer kan ha påverkat det som hänt inom mig, men mest av allt är det nog inre faktorer, men det blir för privat känner jag om jag skriver mer om detta just nu. Känner att det redan glider omkring på gränsen till hur privat och öppen jag vill vara i bloggen, men jag vill dela med mig av vad som händer inom mig. InsaAllah, kanske blir jag hijabi igen efter 10 dagar eller 10 år, bara Allah vet!

0 reaktioner till “Just want u 2 know..”

 1. Jag vill bara säga till dig att det är bönen som ger en styrka till att ha hijab på sig. Mkt bra kämpat av sig. Det är såååå svårt att vara hijabi idags samhälle men återigen, kämpa på. Speciellt med bönen som är en av Islams 5 pelare. Alla vi är människor och bär runt på känslor, men du är ny i Islam och måste lära känna Gud, du måste lära känna dig själv på nytt och din nya religion. Läs och studera mkt. Ta dig lite extra tid för din religion och läs om Islam minst 15 min om dagen så kommer du se att dina känslor börjar väckas till liv igen.

 2. Salam syster!
  Jag är en av de som blev oerhört glad när du började med hijab, därför vill jag även visa mitt stöd i motgång. Du skriver att endast Allah(SWT) vet när du börjar igen, sant, men det ligger i dina händer. Vi som handlar och agerar. Mitt råd är att inte lägga någon bild på bloggen utan hijab, det kommer göra dej svagare. Nu är läsarna vana vid dej med hijab på. Kämpa på, inne från och ut. Kram!

 3. håller med föregående läsare, lägg inte upp bild på dig. Må allah stärka dig och din tro och vägleda dig på Hans väg. Amin

 4. Sat sri akal.
  Jag har just börjat följa din blogg, mycket pågrundav ditt mod. Jag är själv en sökare som funnit Sikhism där chunni/turban är önskvärt för att skydda sitt kesh – men även för att visa identitet. När jag läser din blogg så byggs det även upp ett mod och glädje hos mig att bära turban! Att visa sin tro på Gud i ett sekulariserat Sverige är inte lätt, det krävs en tro på sig själv.
  Fortsätt att vara DU! Våra liv med Gud är en relation, ena stunden är den intensiv och i den andra stunden frågar vi oss ifall det ens är en relation vi vill ha. Tid och näring.
  Sköt om dig, kram!

 5. vill bara säga att oavsett har du slöja eller inte så är du modig i båda fallen, ta dig tid och som Ubah skriver så läs mer och känn vad du vill ha och bara du kan bestämma det, och jag är säker att Allah vet och känner ditt inre. så lycka till jag står vid din sida har du slöja eller inte är muslim eller inte du är en vacker själ!

  kram

 6. Aww.. lilla hjärtat!
  Jag vet precis vad du går igenom då jag och många andra dagligen har detta dilemma inombords. Även om det inte grundar sig i styrkan på tron vad gäller mig själv, utan mer på andra faktorer som t.ex. att man kan vara en god troende även utan osv. men att det dock är ett plus i kanten att bära sjal.

  Det som är tråkigt är när andra kommenterar och skall ha så mycket åsikter om det, istället för att se till sig själva och arbeta med sig själva. Vi är syskon och bröder oavsett och vi alla vandrar på sin egen stig med sina egna utmaningar och förutsättningar.

  Du är stark gumman. Må Allah förse ditt hjärta med massor av kärlek.
  Bamse kram!!

 7. Assalamo alaykom,

  Jag har faktiskt aldrig förstått sambandet mellan att ha svag imaan och att ta av sig slöjan. Varför är slöjan det som är svårast i Islam, och inte att lyckas be 5 gånger om dagen, fasta från 3 på morgonen till 9 på kvällen eller att hålla sig undan lögner och baktaleri? Slöjan är egentligen inget svårt. Men jag tror att om du börjar från början med att bygga upp din imaan, lyssna på föreläsningar om Islam, läs på om Islam mer, finn det som gör dig stark i Islam (inte det som gör dig stark i dunya, sök verkligen INTE detta!!) och inshaAllah är du på rätt spår igen. Ett tips är att inte lägga upp bilder på dig utan hijab bara för att du har tagit av dig slöjan. Om du har för avsikt att kanske ta på dig slöjan igen, är det smartare att låta bli bilder helt utan hijab.

 8. Salam syster! Det är starkt av dig att skriva det här på bloggen, att du har gjort det alltså. Men det viktigaste för dig är att bygga upp din tro igen, lyssna på lektioner som syster Somaiyah skrev och försök att stärka tron.
  Det är det viktigaste egentligen. Och att i framtiden ta på sig slöja, om man verkligen vill det.

  Många kramar till dig, må Allah vägleda dig och oss alla 🙂

 9. Jag tror att slöjan är det svåraste med tanke på samhället och folks fördomar.

  Jag tycker du gör som du vill Therese. Man är inte bättre eller sämre muslim för att man väljer att ha eller inte ha slöja. Huvudsaken är att det känns bra för dig. Ingen annan kan bestämma vad som är bäst för dig. De finns hur många muslimer som helst som väljer att inte ha slöja och det är ingens rätt att döma någon annan.

  Kram på dig honey <3

 10. Till er som skriver att hon inte bör lägga upp bilder på sig själv utan slöja, precis som hon skriver så kan det dröja allt från 10 dagar eller 10 år tills hon tar på den igen. Skulle inte ni tycka att det vore tråkigt att inte kunna lägga upp bilder på sig själv? Bilder går alltid att radera.

  Och Tess, det tog en stund idag när jag mötte er innan jag förstod vad som var annorlunda med dig ^^ Man vänjer sig fort, tydligen =P

 11. Sofia,
  En bild går att radera, men andra kan ha tagit bilden och sparat till datorn alternativt hamnar den på Google och är omöjlig att ta bort. Vem gör detta om man känner till risken och vet om att man kanske vill ha slöja senare/snart igen inshaAllah?

 12. Ni som uppmanar henne att inte lägga ut bild på sig själv utan slöja ni måste ha grava problem. Är man en bättre människa för man har slöja eller och om man nu är så troende och hyllar Gud (Allah), varför ska man då dölja det Gud(Allah) skapat? Gud dömmer ju ingen sägs det, så då dömmer han inte dom som inte bär slöja heller, Gud ska ju älska alla precis som dom är. Om denna tjej inte vill bära slöja nu så pressa henne inte och ge henne inte dåligt samvete, hon är vare sig bättre eller sämre med eller utan slöja! Hon är ju hon oavsett slöja eller ej. Tack för ordet.

 13. Dom säger bara för hennes egen skull att hon inte borde lägga upp bilder på sig själv utan slöja, ifall hon skulle ångra sig och sen finns de bilderna kvar på nätet.

 14. jag instämmer med föregående. slöjan är på intet sätt ett mått på vem man är eller huruvuda man är bättre eller sämre. att våga ta av sig slöjan tycker jag dessutom visar på ett oerhört och beundransvärt stort mod. tycker även att du visar respekt både för din tro och för dig själv genom att ta dina känslor på allvar.

 15. Precis som Lin säger. Omtolka inte saker bara för att ni inte håller med, utan läs rekommendationen som den är. Min åsikt angående slöjan och att ta av sig slöjan yttrar jag inte ens här, för att det inte hör hemma med det jag ville få fram.

 16. det ar svart nar man ar gift med nagon som inte ar praktiserande och therese skrev ju att nar hon skulle ta pa sig slojan fran borjan sa tyckte inte hennes man om detta,,man maste gifta sig med nan som ar praktiserande och bara vara runt folk som ar praktiserande annars gar det riktigt daligt…profeten har sagt att det racker att man umgas 40 dagar med folk for att bli som dom, sa umgas man med praktiserande folk med ordentliga muslimska klader da blir de ens forebild och da blir man som dom

 17. Varför låter ni inte tjejen vara istället och låt henne leva sitt liv som är rätt för henne, låt henne slippa era ”rekommendationer”. Hon har antagligen full upp med sina tankar som det är utan att alla ska tjata på henne hur hon ska göra. Och om hon mot förmodan bestämmer sig för att inte längre utöva Islam, då kan jag tänka mig att det är många av er som skriver nu som kommer tycka att hon är en smäre människa än den hon är nu.

 18. M, du tar i lite väl mycket. De skriver ju inget om vilken roll hijab har i religionen, de skriver bara att hon ej bör lägga upp bilder på bloggen iom att hon kan ångra sig. Hon har nyss tagit av sig sjalen, verkar känna sig osäker på om den ska på eller av, är det då inte förhastat att lägga ut bilder som om 10 dagar kan ångras? Hon ska ju välja själv.

  Therese, vänta ett tag och bestäm dig innan du ger omvärlden en bild av dig är mitt råd, människor försöker oftast leva upp till bilden andra har en, och man känner sig dålig om man ändrar något. Som att ta på/av sjalen. Vissa blir besvikna om den är på, andra om den är av. Bara du vet vad som är bäst för dig själv.

 19. alltså jag är helt säääkkeeeer 100% att du försöker lura oss läsarna om att du tagit av dig slöjan. du vill säkert bara se hur vi skulle reagera ifall du skulle ha tagit av dej slöjan. men jag tror inte du har gjort det…eller jag hoppas på det iallafall:O

 20. Förstår inte hur man kan döma en person vare sig den personen har slöja eller ej, dom som uppmanar dig att inte ta av slöjan måste ju ha mentala problem med sig själva och dom personerna verkar vara avundsjuka på dig som har valet att ta av slöjan eller ej. Jag tycker det är starkt av dig att du tar av den och beundrar dig för det. Hoppas du lyssnar på din inre röst och väljer att ta av den, plus att det måste vara skönt att slippa dölja sitt vackra hår! 😀
  Kramar Svea

 21. Snälla ni får panik över ingenting! Hon skrev detta inlägg och från början var det inga elaka eller dömande kommentarer, endast råd och systrar som delar med sig av egna erfarenheter. Men sen kommer de in några kuffar som börjar hitta på att folk har skrivit att hon e dum för att hon tagit av sig den och att vi dömmer henne! Ingen har gjort det! Så löjligt, det enda vi har skrivit är att för hennes egen skull, i och med att hon känner sig lite osäker och inte vet hur hon vill ha det, inte borde lägga in bilder på sig själv utan slöja utifall att hon skulle ångra sig och bara försökt stötta henne. Folk asså..

 22. Vill bara säga till Svea att.. Alla HAR valet att ta av sig slöjan haha så hur ska vi vara avisar Therese om jag får fråga? Tror du att någon står och hotar oss med pistol eller? Vi har en hjärna som är till för att använda. Saken du inte fattar och sådana som dig har svårt att förstå är att VI VÄLJER ATT HA SLÖJA. OK? Ja för dig existerar inte det i din hjärna men i våran gör det de. Vi lever efter Kor’anen och vi försöker göra det som står till punkt och pricka i den.
  VI VET ATT SLÖJAN ÄR BRA FÖR OSS. INGEN människa, muslim som ateist, kristen som jude kan påstå att det är dåligt att skyla sin kropp. Med slöjan säger vi att vi inte vill och att vi inte tänker vara mat för grabbarnas ögon. Hoppas det har klarnat upp lite där uppe i hjärnan.

  EN SVENSK MUSLIM SOM SJÄLV VALDE ATT TÄCKA SIN KROPP NÄR HON VAR 21 ÅR GAMMAL OCH TRO DET ELLER EJ JAG BLEV INTE PRESSAD!

 23. Hej Therese.
  Slöjan är inte allt i religionen utan det finns mycket annat som är viktigare som tex tron, bönen, fastan etc. Jag vet att det är väldigt jobbigt att bära slöja ibland i sverige. Speciellt jobbigt är det mitt i sommaren när dom flesta går halv nakna och människor är helt uppe i livet….tiden då många har glömt döden och allt det där o det enda dom tänker på är livet…..alla blickar från onda ögon gör inte en tjej gladare heller. Jag själv har funderat på att ta av slöjan flera gånger men inte gjort det….älskar ändå min religion jätte mycket….så jag förstår ditt beslut även om det inte är rätt. Vi muslimer vet att allt som Allah har beordrat oss att göra är för vårat eget bästa. Slöjan är alltså bra och rätt för en muslimsk kvinna. Om man sägar att slöjan är fel och att det istället är RÄTT eller BRA att ta av slöjan framför okända män så åker man ur islam efetrsom att man säger fel om något Allah har sagt är bra och rätt. Så för att bli muslim igen ska man säga trosbekännelsen och aldrig mer säga att fel om något som Allah har sagt är rätt och bra. Det här skrev jag för ditt bästa eftersom att det finns saker som man säger som kan ta ut personen från islam. Sen finns det miljoner muslimska tjejer utan hijab, men dom är fortfarande muslimer. Dom tror att sjalen är rätt och för deras bästa men att dom inte vill bära den pga av någon orsak….men man ska aldrig säga att hijaben är fel. Hoppas Allah stärker din iman igen och kom ihåg…islam är inte bara hijab….. Hare bra i turkiet! 🙂

 24. Assalamu Aleikom!

  Fa se om det gar att svara nu. For det forsta sa hoppas jag att du inshaAllah mar bra. Sen hoppas jag att du far en helt underbar resa, inshaAllah!

  Angaende hijaben sa forstar jag hur du kanner, vissa perioder vill jag bara slita den av huvudet och skrika.

  Du har fatt sa manga goda rad fran vara systrar sa jag kan inte ge dig nagot battre rad. Men jag hoppas att du inshaAllah far tillbaks styrkan att ta pa dig hijaben igen. Med eller utan hijab sa ar du anda min syster! A jag kommer alltid alska dig for Allahs skull!

 25. Jag har en kompis som är konvertit som också tog av sin slöja en period då hon hade massa problem runt omkring henne och som påverkade henne ïnombords och tillslut orkade hon nog inte mer, så hon tog av sig den. Man har sina stunder, tron går upp och ner och det gäller att ha tålamod och kämpa varje gång det går ner.

  Men som många ovan har skrivit så finns det så mycket viktigare saker än slöjan i islam så det gäller att ta i tu med dem. Gäller att satsa på relationen mellan sig och Gud, tänka på livets mening och så vidare.

  Jag önskar dig lycka till och må Allah underlätta för dig i alla dina svårigehter syster!

 26. glom inte therese att vi alla gar igenom svara och latta saker…det ar allah som testar om din tro for honom ar tillrackligt stark, det gor han pa oss alla ibland fast pa olika satt…att ta av hijaben ar inte bra…sheitan blir glad da..han vill ju ta ut oss alla fran islam…nar man har det jobbigt i livet, galler det att gora mycket dua..allas tro gar upp och ner….nar den gar ner beror det pa att man gor synder, ibland vet man inte om vad man gjort for synd, men det kan vara sma saker som tex ljuga, baktala…da galler det att gora tawba, be allah om forlatelse och gora saker for att komma narmare allah som tex lasa mer om islam, lyssna pa forelasningar, lara sig en ny sura och sant..

 27. Habibah, jag orkar inte ens läsa alla kommentarer, du vet vem du är och vart du är påväg.

  Tänkte bara säga angående Somaiyas första kommentar att det är klart att det är slöjan som är tyngst att bära här i Sverige, bönen kan man utföra utmärkt utan att folk ska lägga sig i (speciellt när man är hemmafru som Therese) och samma sak med fastan. Men har man familj som är icke-muslimer och bor här, och speciellt i en stad som den där Therese bor där islam inte är så utspritt så är det de yttre påtryckningarna som är jobbigast. Tycker själv att det är jobbigt som svensk muslim med sjalen/jilbaab just för att muslimer tror att man är någon shaykha bara för att man har blivit muslim av egen vilja och svenskarna tror att man inte kan svenska och är dum i huvudet. Detta är absolut såklart ingen ursäkt för att ta av sig den och vara olydig mot vår Herre, men det är absolut en anledning.

  Vi är systrar och Therese vet att hon har en mur runt sig med systrar som stöttar och hejar. Om inte annat så kan jag fylla ut den muren själv ; ) love u boo.

 28. Valis, för alla är inte slöjan tyngst i Sverige. Jag lägger inte märke till att ha slöjan, just för att jag älskar den för mycket för att bry mig om andras åsikter på den. Däremot är det svårt att fasta när min familj erbjuder mat hela dagen, eller att be när min familj ropar tio gånger på en under bönens gång. Så därför tror jag inte att slöjan är ett problem för många (inte alla), men det innebär inte att man är en sämre muslim om man ser slöjan som ett problem. Däremot förstår jag inte att det är ett problem, eftersom jag inte kan sätta mig in i situationen.

  Må Allah s.w.t. vara med dig Therese, ge dig styrka, vägleda dig genom livet, belöna dig med gott och ge dig det som är gott, ameen.

 29. jag haller med someiya… slojan ar inte tyngst for alla… jag ar sa stolt over min sloja och jag hade aldrig kunnat ta av den och ga ut for da skulle jag kannt mig att jag gar ut utan klader, men allt detta har att gora med hur stark tro man har…nar man alskar allah sa vill man gora precis allt som han vill att man ska gora, och tyvarr maste jag saga till er som sager att man har islam i hjartat att det ar ett tecken av hyckleri och det har profeten sagt

 30. Selam Alejkum!
  Jag hoppas verkligen innerst inne att du hittar tron igen,synd att du har tagit av dig slöjan,det gäller som sagt att du ska känna slöjan i DITT HJÄRTA,annars är det svårt. Gud är den som hjälper dig igen den svåra vägen!

  Må Gud vägleda dig tillbaka till den rätta vägen! Den vägen är bara den starka tron,Islam! Må Allah s.w.t ge dig allt du behöver i detta liv!

 31. Salamu aleikum wr wb syster! Usch jag vet hur svårt det kan vara. Jag var hemma i min hemstad uppe i norr nu under sommaren en månad. Finns knappt några muslimer och det är svårt att hålla sig stark i tron. Jag funderade på att ta av mig slöjan men alhamduliillah jag gjorde det inte. Mycket tack vare att jag inte orkade förklara för människor. Men alhamdulillah tron är starkare igen. Precis som systrarna sagt, tron går upp och ner. Ibland är jag hundra procent säker på att Gud finns, andra gånger tvekar jag. Men det är som de säger, läs, kunskap hjälper. Men försök även tänka tillbaka på vad som fick dig att tro från första början. När du visste att Islam var den rätta religionen. Det hjälper för mig iaf. Insh’Allah syster du kommer hitta rätt väg för dig. Jag vet känslan av att vara vilse och jag ber att du finner vägen tillbaks till tryggheten, Ameen.

 32. du ska göra det som känns rätt för dig och det du mår bra av! Strunta i vad alla andra tycker och känn efter vad DU vill så kommer allt bli bra igen ska du se 🙂

 33. jag verkligen tycker synd att människor dömer av utseende och det påverker själva personen. kvinnor som har hijab blir föredoma från både sidor muslimer och svenskar och man kan inte presentera sig för att man är redan presenterad från både sidor. jag tycker att du gjorde det rätta beslut. islam är inte bara hijab. jag tycker att du ska vara stark och stå för vad du är och lägga den foto för det är det liv och ingen har rätt att bestämma över. allah med dig
  OBS. jag tycker inte att hår gör att män tycker senseullt. världen har förändrat människor vakna upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *