Långpannebröd med rågsikt och morötter

Dagens middag var det minsann inga fel på alls. Vegetarisk, nyttig, fick med mig barnen i köket och det smakade himmelskt gott alhamdulillah. Detta kommer vi äta fler gånger garanterat. Tack till min fina vän för recept-tipset ♥

IMG_0026

IMG_0034

Recept:
50 g jäst, 50 g smör, 5 dl mjölk,  1½ tsk salt, 2 msk sirap, 2 tsk brödkryddor, 1 morot och ca 1,4 l rågsikt.

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, blanda i mjölken och värm till 37 grader. Häll i vätskan i bunken och blanda med jästen. Tillsätt salt, sirap, brödkryddor och en finriven morot. Häll i rågsikten lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 40 minuter. Arbeta degen lite innan du trycker ut den i smord långpanna. Skär med kniv så du får ca 20 bitar. Jäs under bakduk till dubbel storlek ca 40 minuter. Grädda i 225 grader i vanlig ugn, 200 i varmluft, ca 15-20 minuter. Låt svalna lite och lägg sedan på en bakduk.

3 reaktioner till “Långpannebröd med rågsikt och morötter”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *