Lillasyster ❤️

Vi väntar en liten lillasyster allahuma bariik ❤️ Vi bokade in oss på ett ultraljud på ett privat sjukhus här i Umraniye (förort till Istanbul) idag och hamnade av en slump hos kanske världens bästa läkare! Hon var helt underbar! Jag har mått allt sämre och sämre med min ångest och mina katastroftankar dom senaste veckorna, så det var det enda rätta att boka in oss på ett UL. Och vi ångrar oss inte det minsta. Det var helt magiskt, såklart. Det är lika magiskt med 3e bebisen ju! Hon kontrollerade henne väldigt väldigt utförligt, gjorde en bra mycket noggrannare kontroll än jag nånsin varit med om i Sverige och hon förklarade hela tiden var hon tittade på och berättade vad vi såg. Största delen av tiden så kollade hon med vanlig ultraljudsbild för att kunna se alla organ och flöden och sen på slutet kollade vi 3D. Så himla häftigt! Att det ens går att se såhär, innanför alla mina volanger, inuti livmodern liksom. MasaAllah! Älskade lilla lillasyster… känns verkligen som att det här hjälpte mig massor i att kunna slappna av, njuta, knyta an till henne och våga se framåt och drömma om det som komma skall… att få se henne… vilken gåva alltså! Känner mig så enormt lättad, glad och kär i denna lilla lilla person som växer i mig! 

237 gram och 19 cm liten och redan så högt älskad masaAllah ❤️ Hon roar sig nu o skrivande stund med att sträcka på sig eller slå volter kanske, då o då trycker det så mkt uppåt att det blir lite trångt åt magsäck och lungor hehe. Hon har rört sig väldigt mycket mer än vanligt efter ultraljudet idag än vad hon brukar, kan det bero på ultraljudsundersökningen eller är det en slump? Någon som vet? Väldigt väldigt mysigt är det i alla fall! 


Och igår gjorde vi nåt helt annat, åkte färja mot shopping, bad svågern ta magbild o han ställde glatt upp. Gladast var nog maken som slapp för en gångs skull haha. Vecka 19 (18+1) på bilden ❤️

8 reaktioner till “Lillasyster ❤️”

  1. Sana: där vi gjorde kostade det 275 lira, ringde till många ställen o alla låg runt 300 lira ungefär. Jag pratar lite turkiska bara så planen var att min man skulle översätta men det var mkt han inte förstod heller när det gällde dom termerna, tack o lov kunde läkaren engelska! Himla tur!

 1. Hej, jag är en ”smygläsare” av din blogg som aldrig kommenterar men tycker det är kul att följa din graviditet och se hur dina 2 andra fina barn växer sig stora . Då jag är barnmorska tar jag mig friheten att svara på om UL-undersökningen är orsaken till att bebisen rör sig mer än vanligt. Det är inte orsaken, inte heller en slump då bebisen i vecka 18-19 börjar att träna sina reflexer och gör volter och sparkar runt, det är ju fortfarande god plats att dansa runt. Lycka till och hoppas du får en fin graviditet.

  Kram Ingalill

  1. Ingalill! Åh tack för svaret! Kul o få svar från en barnmorska 😀
   Tänkte om det var pga att hon blivit ganska runtknuffad men då vet jag, kul då kanske detta håller i sig 😀

   1. Jag hoppas att ni fick någon utskrift av resultatet från läkaren till exempel var moderkakan ligger. Annars är risken att de vill göra om undersökningen i Sverige. Jag vill inte oroa dig, men forskare rekommenderar att man inte gör undersökningen flera gånger, även om det är minimala risker. Se strålsäkerhetsmyndighetens information nedan till exempel. Det är sällan man möter barnmorskor som vet eller vill veta av riskerna.

    http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/start/Vard/Ultraljud/
    https://www.svd.se/onodigt-ultraljud-kan-skada-fostret

    Mvh
    Nybliven mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *