mac n’ cheese ♥

Häromkvällen gjorde jag egen hemmagjorde mac n’ cheese till middag och det vart så himlans gott! Vi åt det tillsammans med köttbullar, som vi alltid gör när vi köper färdigmixen på  City Gross också. Tycker det är godaste tillbehöret, men receptet jag använde sa att man skulle ha köttfärssås i botten av formen när man stoppade in rätten i ugnen, men det hoppade jag över. Det var lite trixigt att få till ostsåsen, var tvungen att sila i massa mer mjöl än enligt receptet för att få den tjock och fin. Men nästa gång ska jag bara sätta i mer mjöl direkt i redningen.

Receptet jag använde (med mina redigeringar tillagda) till 2-3 port
Vill ni läsa originalreceptet så finns det här: Norrmejerier

4 dl makaroner

Ostsås:
1 msk Smör
2-3 msk Mjöl
4 dl Mjölk 3%
1½ + ½ dl Riven ost
salt och vitpeppar eller pepparblandning

Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader. Koka makaronerna knappt mjuka. Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med mjölken, lite åt gången, under ständig vispning. Vispa såsen slät. Tag kastrullen av värmen och rör ned 1½ dl riven ost. Vänd ned de kokta avrunna makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar. Häll på makaron-röran i en ugnsfast form. Toppa med resten av osten. Hit kan allt förberedas och vänta i kylen. Värm/gratinera i 20 minuter eller tills makaronin fått fin färg och alltsammans är genomhett.

Det vart jättegott och  detta lagar jag snart igen kan jag lova ♥

mac n' cheese

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *