#metoo

Hashtagen som sprider sig som en löpeld på sociala medier. Metoo. Som står för att även jag blivit utsatt för sexuella övergrepp och/eller trakasserier. Som jag berättat för en tid sen så blev jag utsatt för sexuella övergrepp av en vuxen man när jag var 13 år, vilket satte såna enorma spår i mig. Många långa år av självskadebeteende och självförakt efterföljde. Än idag blir jag panikslaget, lamslaget livrädd så fort män närmar sig och jag är ensam. Det kan vara mitt på ljusa dagen, solen är inget skydd, vet alla vi som utsatts mitt på ljusa dagen. Både före och efter övergreppet så var och är sexuella trakasserier vardag. Så fort en vistas i rum där män vistas. Arbetsplatser, skolor, gym, på bussen, i kön på maxi…. u name it!

Och män kommer undan med all denna skit!! Nu får det för i helvete vara nog!! Kanske inte alla män är våldtäktsmän men har du skrattat åt ”övergreppshumor” eller ägnar du din tid åt att gradera kvinnors värde efter deras sk knullbarhet så är du en del av problemet och bär skuld för vad vi utsätts för!! 

3 reaktioner till “#metoo”

  1. Blir så ledsen när jag hör detta.Arbetar själv inom psykiatrin och det är dessvärre vanligare än man tror. Det sätter sina spår och man behandlar ofta symtomen ex depression och ångest när det är traumat man måste komma åt först. Ibland vill utsätta inte berätta och då kan det tolkas som återkommande depressioner eller ångestproblematik. Ökad vaksamhet och rädsla, undvikande kan bara en del av PTSD problematik. Vet inte om du fått traumabehandling avseende detta och hur omfattande problematiken är och hur symtomatologon ser ut. Men finaste Du, det finns hjälp att få om du upplever att det är påfrestande
    .Tack för att du vågar berätta. Må Allah underlätta för dig älskade syster

  2. Vilken fruktansvärd händelse du har utsatts för, ngt som är oförlåtligt!! Det är så oerhört viktigt att sådana fruktansvärda erfarenheter lyfts upp i samhället, så att kvinnor tas på allvar och att samhället börjar reagera!!! med strängre straff och alla inspärrnings metoder som finns börjar användas, mot våldtäktsmänn och pedofiler… !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *