Min tid

Nu så, går den här mamman till sängs, i en rätt vettig tid för en gångs skull. Kl är 23.30 och jag är nerbäddad. Vill börja komma i säng i tid faktiskt, kl 23 är mitt mål, det ska förhoppningsvis ge stora effekter på energinivåerna. Känner att det är min tid nu. Jag har handlat kläder åt mig själv igen, alltså snygga kläder, inte bara ”jaha mina leggings gick sönder jag måste köpa nya” längre utan faktiskt funderat på vilken stil jag vill ha, vad jag saknar i min garderob och köpt det jag älskat. Jag kommer skriva mer om detta för shit hur det påverkar hur hela jag mår, att jag har tagit mig tid och återigen har råd att ta hand om mitt klädintresse. Helt amazing! Vet inte alls vad som är modernt och det är SÅ befriande. Jag utgår från mig. Jag har börjat upp med lchf igen, vart ju bara godsaksfest när svärfar var här, dessutom var det flunsan precis innan det och ja, magsjuka fick jag också, och därefter en sån där envis migrän som satt i flera dagar. Då blev det mest pasta och glass. Men nu är det lchf igen, mår så sjukt bra på den kosten. Jag har börjat träna vääääldigt smått, har inte så mkt motivation men det lilla jag gör ger faktiskt mer motivation. Resultaten är ju motiverande. Så vill ju ha mer o mer, härligt! 

Det är fasen min tid nu! Min tid att hitta tillbaka till vad jag mår bra av, vad min kropp och mitt psyke mår bra av och utföra det. Mina två små underbara ungar börjat faktiskt vara litegranna stora, herregud Elias fyller ju 3 snart… gud det går alldeles för fort, detta liv, subhanAllah! Nu när dom är såpass stora ändå så känner jag att jag återigen har lust att vara bara jag ett tag. Min kropp och min knopp är mina en liten kort stund nu innan vi insaAllah får fler barn. Att få tanka upp mig själv med sånt här, det känns bara bara bra. 

Och det är SÅ viktigt, ur feministisk synvinkel och ur folkhälsoaspekten, att vi kvinnor, mammor,  tar och ges utrymme att ta hand om oss själva. Vi är inte till för att slitas ut och förbrukas och ”bytas ut mot en yngre modell” utan vi är världsmedborgare som ur våra egna kroppar föder fram nya världsmedborgare. Vi är krigare av rang och behöver tas om hand, av oss själva, av varandra och av våra partners in life. Vi är kvinnor, inte förbrukningsvaror! Ta hand om er själva, ta hand om varandra och våga ta för er av vad detta liv har att erbjuda, vi är värda allt! 

Vad är era tankar på ämnet kloka läsare?

4 reaktioner till “Min tid”

  1. Du har rätt, man mår bättre om man tar hand om sig själv. Har även ett tips såhär i vintertider: Fasta! Själv har jag förra årets ramadan att ta igen för då ammade jag en liten. Nu är hon ett år och ammas bara på natten, så då passar det bra att fasta på dagen, som ju är kort. Känner mig lätt och fräsch, och när jag bryter fastan känner jag bara för att äta nyttigt. Och så mår man bra av att bli av med ramadan-skulden! Gjorde samma sak förra vintern så snart jag kunde efter förlossningen, för när fastan är 8 h gör det inget för amningen upplevde jag. 🙂

  2. Håller med dig helt och hållet!! Hemma mamma/fru är ju tuffaste jobbet ( och då har jag jobbat med rätt olika saker) och känns så fruktansvärt underskattat !

    Hur klarar du av att gå hemma under så lång tid ? Tristess ? Understimulns? Själv håller jag på att gå under och då har jag bara 1 barn på 2.5. Rätt krävande dock.

    Kram Anita

  3. Det är så viktigt att ta hand om sig själv, lättare sagt än gjort. Speciellt som mamma, man behöver tanka åt sig energi och att få unna sig små saker då och då. Det är suuuper viktigt för självkänslan och för ens välbefinnande. Skönt att höra att du gör det, ngt man kan lära sig av även om det finns i bakhuvudet. Vi mammor är inte bara där för alla andra i familjen utan vi måste ge oss själva utrymme att få ladda om. Kul att läsa din blogg, du är jordnära. Det finns inte många bloggar av de slaget 🙂 hade vart skoj med frågestund samt att vi läsare får berätta vilka vi är, så att du får dig en bild om oss 🙂 tips bara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *