Minskade fosterrörelser

Förra helgen fick jag åka in på förlossningen och kolla upp minskade fosterrörelser för första gången denna graviditet, men troligtvis inte sista. Det är så himla viktigt att alltid kolla upp minskade fosterrörelser, snälla ta det på allvar alla ni gravida därute. Det kan sluta riktigt illa om man ignorerar sånt.. 

Eftersom jag är så tidigt i graviditeten så ville läkaren (vet inte varför jag fick träffa läkare istället för barnmorskor) kolla Bebis med ultraljud istället för ctg, tydligen stor risk för att man inte får in hjärtljuden nå bra med ctg när bebisarna är såhär små så det skulle bara oroa oss i onödan sa han. Så jag fick först ett ultraljud, allt såg bra ut utom att när han mätte henne fick han det till att hon var ganska liten. Men han var lite ny på UL så en annan läkare kom in och  gjorde ännu ett UL. Och hon är inte liten utan ganska prick på sin kurva alhamdulillah. Var redigt orolig där när jag satt och väntade på UL nummer 2, tänk om hon var tillväxthämmad och behövde få komma ut liksom… tack o lov vart det bara 10 minuters väntan och jag hade min vän Lisa och maken på chatten och det var fint stöd det. 

Allt verkade himla bra med våran lilla krabat alhamdulillah! Hon låg och snuttade, hickade, sparkade, hade handen uppe vid kinden/örat precis som på alla UL. Så himla gulligt! Dubbelvikt låg hon också haha, hade fötterna framför ansiktet… masaAllah våran älskade! 

2 reaktioner till “Minskade fosterrörelser”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *