Morgonpigg och ångest

Nu när jag är gravid så stiger min man upp först och fixar morgonbestyr och frukost 9 dagar av 10. Om inte mer till och med. Idag behövde han lite extra sömn så idag var det min tur dock. Kl 6 vaknade barnen, vilket är väldigt ovanligt för våra barn. Dom lägger ju sig vid 20-21 så 6 är för tidigt, oftast vaknar dom 7-7.30 så misstänker nästan att dom inte kommer vara på superbra humör hela dagen idag. Jag bestämde mig för att inte lägga mig på soffan framför Bolibompa med barnen, som jag brukar, utan tog tag i massa städning istället när jag för en gångs skull inte mådde så illa. Vid 8 var jag klar med plocket, väckte maken o så åt vi frukost. Nu mår jag svinilla och är helt slut. Så nu ligger jag på soffan istället. Urk urk urk. 

Dessutom ramlade jag över ett inlägg på instagram igår om en mamma som hade fått missfall i vecka 8, som jag är i nu, men hon fick inte veta det förrän i vecka 12 och behövde då skrapas… så nu är jag såklart helt förlamande panikrädd. Har haft väldigt mycket missfalls-ångest denna graviditet. Alltså det är så jag får svårt att andas. Riktig ångest med andra ord. Jag pratade med min barnmorska om det för ett par veckor sen när jag ringde för att boka tid hos henne och hon hjälpte mig att må bättre. Oron försvinner såklart inte men jag slapp ångesten. Nu kom den tillbaka som ett slag i magen. Jag känner mig helt lamslagen. Jag ska till barnmorskan om 1,5 vecka och jag får prata mer med henne då… tills dess försöker jag hantera det bäst jag kan här hemma. Men det är svårt att tänka på annat också när man knappt kan röra sig pga illamående… får tvinga mig upp ur soffan och ut i solen och förhoppningsvis hjälper det en aning. 

Något som sprider glädje däremot, dessa små stenfigurer som står utställda här och var nere vid vattnet i Boulongern. Så jäkla söta! Vem eller vilka ställer ut dom? Ingen aning men dom sprider glädje där dom står det vet jag! 


18 reaktioner till “Morgonpigg och ångest”

 1. Den där ångesten alltså, den är inte att leka med. Förhoppningsvis går allt bra. Det finns inget du kan göra för att ”säkra upp”, vilket kan kännas både skrämmande och som en tröst. Jag önskar er en härlig graviditet och att ångesten lägger sig. Själv har jag tyckt jag har kunnat lugna mig efter ultraljudet. Om du är väldigt orolig kanske du kan få ett tidigt. Vet inte hur generösa de är med såna, men om man mår riktigt dåligt kanske det går. ❤️

 2. Jag led av precis samma ångest och oro som dig med min 4a är inte alls kulman tror man ska bli coolare efter varje barn, men när istället känns det som man blir mer orolig för varje graviditet…. Usch jobbigt! Jag gick till och med på ett sådant tidigare ul, vilket inte gjorde någon större nytta då man inte kunde se så mkt förutom gulesäcken. Men i v 9 hos bm gjorde jag ett ul, åh då kunde man minsann se en liten bebis tydligt❤️det ul tyckte bm vi skulle göra för att uträkna graviditetslängd samt pga min oro. Så prata med din bm så kan du säkert oxå få göra ett. Men inshAllah så ska allt gå bra fina❤️❤️❤️❤️

 3. Tyvärr ökar missfall risk för de som är överviktiga med så det är nåt att tänka på och försöka gå ner i vikt mellan graviditeter

  1. R! Ta dig ALDRIG igen rätten att kommentera en annan människas kropp! Aldrig! Min kropp är inte din att bedöma, den är min!!
   Fick det dig att må bra nu, att du kunde få kräkas ur dig nåt elakt till nån som inte mår bra? Är du nöjd med dagens gärning?

   Pika andras kroppar, INTE OK!!

   1. Det var ett svar till R! Usch alltså! Att vissa kan komma med så hemska kommentarer när man redan är orolig som man är!

 4. Det är jätte jobbigt att känna sådär ångest. Inte alls kul. Men som en tidigare kommentar skrev att det finns ju som inget som man kan göra för att ”säkra upp” det hjälpte mej liten aning när jag väntade vårt sista barn. Och sen på ultraljud så kändes det mycket bättre. Jag försökte hålla hjärnan upptagen att tänka på annat och jag tror det hjälpte oxå. Du ska se att det kommer gå jättebra och helt plötsligt har du din lilla bebis i dina armar. Det brukar ju gå i en rasande fart

 5. Jag fick ett sådant missfall och märkte det för att jag slutade må illa tvärt i vecka 8-9. Mår du så illa så stiger nog hormonerna som de ska dvs graviditeten utvecklas normalt. Oroa dig inte, det är bortom din kontroll iaf. Lycka till och grattis!

 6. Pika en annans kropp? Ska jag säga du är smal eller normal viktig och ljuga? Sanningen är fortfarande att missfall sker oftare på överviktiga och de som folk skriver att man inte kan säkra en graviditet? Jo finns massa hjälp till det i flera länder utomlands . Finns både sprutor som hjälper mot det och medicin. De är bara i sverige de säger om missfall händer så hönder det och så skiter de i resten. Finns många bra sjukhus och läkare utomlands som hjälper till på olika sätt att förhindra missfall . Läkare i sverige har ingen kunskap om det och bryr sig inte

  1. R du ska inte säga varken det ena eller det andra!! Jag är nöjd med min kropp och det var inte lätt att bli det…. men nu älskar jag den! Och på vilket sätt är det relevant att man utomlands kan få sprutor mot missfall, är det mer ok att diskutera min kropp för det?!?! Är du nöjd med att vara en mobbare??

 7. R

  För det första är du inget annat än ett feg och liten människa som inte har någon rätt att uttala dig varken om Therese eller någon annan persons kropp.

  För det andra har du dessutom pinsamt fel i sak. Men det är en helt annan sak, och i sammanhanget irrelevant. Det enda centrala i den här frågan är: Du har ingen rätt.

  När du ingen makt ges har du heller ingen kvar.

 8. Men seriöst? Hur är Therese ens överviktig?! Och även om hon nu VORE det så skulle ändå kommentaren vara. osmaklig och opassande. Hur mycket tror du att det hjälper att skriva en sådan kommentar till någon som är så orolig för missfall?!

 9. Helt seriöst varför skriva sådant när hon redan mår dåligt! Therese du är jätte fin som du är 🙂

 10. Alltså ”R” att du inte skäms att komma med pekpinnar??! Vem tror du att du är? Har rätt att kommentera så ELAKT och med falska påståenden? Läs inte denna blogg om du inte kan uppföra dig på internet… lite avis kanske? det brukar vara ett större samband mellan andras baby magar och avundsjuka ÄN övervikt och missfall!!!

  Du är asgrym och snygg precis som DU är Therese, ta inte åt dig av andra som är tuffa bakom skärmarna. Kärlek till alla mammor därute 🙂

 11. Jag fick ett sådant sk MA, som upptäcktes på KUB-ul i v 13. Fostret hade dött i v 10.

  Om det är något jag lärt mig i livet är det att det inte finns några garantier, men också att vi inte kan påverka saker som sker. Att ta dag för dag och att förlita mig på Guds plan, det har räddat mig senare under en mycket lång svår resa. Försök att inte tänka för mycket på vad som ska hända imorgon utan lev i nuet och njut av det. Och lita på att det som Gud har förberett för dig imorgon är det som är kheir för er. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *