Önskar mig…

Jag önskar mig såååå mycket just nu! Med våren kommer viljan att byta ut i princip allt hemma… suck på mig själv haha! Aldrig nöjd. Jag vill väldigt gärna byta ut våra mörka gardiner mot ljusa, skira gardiner. Jag vill upp med fotoväggen över soffan som jag planerat ända sen vi flyttade hit när jag var gravid med Selma. Jag är eventuellt inte snabbast i stan på att få saker gjorda… jag vill upp med bättre förvaring och nya handdukar i vardagsrummet. Ligger vaken om nätterna och planerar hur vi ska möblera och inreda barnens rum när dom ska dela. Mycket vill jag göra som sagt, nåt i alla rum,

Men det jag önskar mig allra mest är en ny säng! Med en till knodd i sängen så känns 160-sängen vi har nu på tok för liten. Vi ligger som packade sillar om nätterna. Dessutom har jag för länge sedan ledsnat ur på sängramen vi har, ush så tråkig den är haha! Och madrassen vi har i sängen nu är den billigaste vi kunde hitta då när vi flyttade ihop år 2008… inte dom bästa för nån som har problem med ryggen som jag med andra ord, inte nu längre. Ryggen har blivit sämre i takt med madrasserna och barnafödande haha. Sitter nu och surfar runt på trademax och drömmer mig bort en gnutta, för ännu finns det inte utrymme i plånboken men det är nog läge att börja fundera seriöst kring vad vi vill ha och samla några kronor kanske. En kontinentalsäng hade ju varit min dröm dådå, men det får nog vänta tills alla våra barn är stora nog att överleva fall från den höjden utan allvarliga skador. Så en ramsäng måste det bli, och nu ramlade jag över den här sängramen. Så himla fin! Och den ser så mysig och lyxig ut för en riktig bra peng. Älskar att den har gavel i fotändan också då man inte alltid ligger som man ”ska” i sängen när man har småbarn. Att sova i fotändan blir ju betydligt bekvämare med en gavel.

sängramKikar även lite på madrasser, det är ju svårt att veta hur dom är utan att provligga, men den här madrassen såg inte helt dum ut. Priset är ju superbra! Så ja, när det är dags får vi nog bila ner till butiken och provligga minsann! Att bäddmadrassen är hel och inte 2 separata det är ett absolut måste, återigen, ingen ligger som man ska i sängen med 2 småbarn däri så nån ligger ju alltid på mitten.

sängDessutom drömmer jag om hus… vi tog upp utemöblerna igår och det är ju superhärligt! Men alltså… vill ha en rejäl matgrupp, inte den klenisen vi har nu, och så vill jag gärna kunna liksom gå förbi matgruppen utan att klämma mig förbi. Trots att vi har en superstor balkong så räcker det inte för att tex få plats med den här skönheten, och inte den här soffgruppen heller såklart som är så fin. Jag drömmer vidare hehe.. när vi väl köper hus så kommer något sånt här vara typ det första jag köper!

matgrupp

soffgrupp

0 reaktioner till “Önskar mig…”

  1. Säng är viktigare än man tror, tycker absolut ni ska investera i en bra. Gå till en sängmöbelaffär och få hjälp med att välja rätt madrass, de är även duktiga på IKEA med sådant. Jag och min man har två olika madrassbottnar (vad gäller mjukhet) då vi har olika behov och sover olika. Sen har vi såklart en tjock madrass över och skillnaden märks ju inte om man lägger sig på först min sen hans men det finns en skillnad för kroppen ändå kan jag lova. Allt beror på hur tung man är, hur man sover (sover man tex på sidan ska man ha en mjukare madrass och sover man på rygg ska den vara lite hårdare osv) och en del andra faktorer. Har man möjlighet ska man försöka köpa en säng som är speciellt utvald efter en själv och egna behov. Man spenderar ändå större delen av sitt liv sovandes i sängen och det är inte värt att få ryggen pajad eller liknande pga några tusenlappar. Sängar är viktiga, det trodde inte jag heller förr, men det är de!

  2. Vi köpte en nästan oanvänd tempursäng begagnat av ett par som köpt den och därefter skulle skiljas och bara ville bli av med den. Vi rengjorde den grundligt och har nu haft den i ett år. Kan säga att det helt klart är det bästa som hänt min rygg. Har skolios, har alltid haft mer och mindre ont samt desto mer efter två barn. Nästan aldrig ont nu längre. Tempur är grymt bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *