Panikgråten

Den där panikgråten som uppstår när mamma inte kommer när man vaknar, rädd, ensam och yrvaken i sin säng… När mamma hör barngråten skära igenom duschljuden och måste skölja av sig och trots att man skyndar skyndar så tar det någon minut. Fruktansvärt! Elias grät o grät i en halvtimme efter det hur jag än betedde mig, så rädd blev han. Ensam. Trots att han ropade och ropade på mamma. Bara några få minuter. Men så fruktansvärt rädd och omtumlad. Några få minuter är ju en evighet för en liten liten människa. Att ensam ligga och gråta och inte veta om man ens kommer överleva för man är så rädd och ledsen.

Nu sover han gott och tryggt med örat prick på mitt hjärta… Mitt hjärtas skatt! Får ont i magen av alla barn som lämnas gråtande av föräldrar som väljer att utsätta dom för det. Vilket fruktansvärt trauma att påbörja livet med…

IMG_3004.JPG

3 reaktioner till “Panikgråten”

  1. Oj! Skrev ett något längre inlägg som verkar ha kapats av! Hur som, du har rätt. Skrikmetoder så som AW’s 5-minutersmetoden mm borde bara förbjudas rätt av. Lika hemskt tycker jag att det är ned människor som lämnar små gråtandes barn på dagis och som försvarar det hela med att det ”härdar”. Jo visst, traumatiserar är mer korrekt term. Vidare tipsade jag om två grupper på fb, Hfn och Ap. Du passar säkert i båda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *