Psykologen

I onsdags var jag på 3e besöket hos min psykolog, ordinerad av min barnmorska för ångest under graviditeten. När jag gick dit första gången så var alla mina tankar fast i ”jag bär ett dött barn” och nu, pga semstrar flera månader senare. Så snurrar tankarna istället väldigt mycket kring, kan jag lita på mig själv och fasen, barnet ska födas också! Min förra förlossning var något av en dramatisk upplevelse och det satte sina spår. Det var mycket stress, ångest, rädsla i omlopp i min kropp just den dagen och det påverkade förlossningsförloppet, min upplevelse av förlossningen och mina känslor inför denna förlossning mer än jag kunnat ana att det skulle.

Bara en sån sak som att 3 dagar före BF så var min man hemma hos sin mamma och sina bröder, hela kvällen och halva natten, och så gick elen OCH mobilnätet ner i tvärdött läge. Jag var ensam hemma med Selma och visste att fan, om nåt händer nu så kommer jag inte i kontakt med någon! Jag var såklart LIVRÄDD! Elen och nätet kom tillbaka, jag ringde min man, kände mig lite lättad och gick och la mig, väldigt sent och kunde såklart inte somna för jag var rädd att det skulle hända igen och låg och stirrade i taket tills han kom hem. Kl 03 på natten kom min man hem och han hann ju slumra iaf, för 15-20 minuter senare väckte jag honom, vattnet hade gått!! Så snacka om att kroppen inväntade att min trygghet skulle återvända hem, och även, snacka om att kroppen var proppfull med stresshormoner redan där.

Nu hos psykologen så pratade vi igenom hela förra förlossningen, och jag kom fram till så många saker som påverkade förlossningen och mig mycket mer än jag någonsin trott. Så jag har fått verktyg att förbereda mig inför nästa förlossning så att inte i alla fall samma saker återupprepar sig. Vilket känns oerhört trösterikt, nu har jag nåt att börja arbeta med istället för att se förlossningen som ett stort, läskigt berg som jag bara måste förbi men knappt vågar titta på. Och, hon bad min att boka in mig hos en aurora-barnmorska på förlossningen, och jag tror faktiskt att jag ska lyda det rådet… jag ska prata med min barnmorska om det nästa gång jag är där! Och under tiden ska jag på hemmaplan se till att förbereda med allt runtomkring så att förlossningen och allt annat ska bli en så trygg och härlig upplevelse som möjligt. Barnvakt och back-up barnvakter behöver bokas, nån sorts spellista på spotify kanske? Makens jobb ska planeras så att han (trots att vi ska föda barn mitt i julhandeln) kan vara hemma så mycket som möjligt, fixa en arbetsstation hemma tex. Samt att jag behöver få fixat allt boande och praktiskt fix inför bebisens ankomst så att jag kan vila och kanske putsa nåt fönster när det närmar sig.

Älskade lilla Böna, mamma gör sig redo om du gör dig redo, okej? ♥


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *