Q & A ♥

Här kommer svaren på frågorna från frågestunden, och några till ♥ Skapar även en ny kategori nu som kommer heta Q & A (questions & answers) dit kommer jag flytta alla tidigare och även lägga alla framtida inlägg där jag svarat på era frågor. Känner att jag ofta får svara på samma frågor många gånger, så undrar ni nåt så får ni gärna i framtiden kika i första hand i den kategorin och hittar ni inte svaret där så fråga ♥

Hej, jag älskar din blogg, jag sitter jätte ofta och kollar på dina bilder från Turkiet;) eftersom jag älskar också Turkiet, jag har varit där 3 ggr. och vill så gärna åka dit men ingen vill åka med mig.:(
Jag har dessutom sett att du gillar maNga och Hadise det gör jag med det är mina idoler, jag vill lära mig turkiska och vet inte riktigt hur jag ska göra det, jag är 13 år tänkte beställa Turkiska 1&2 om du har några bra förslag på sidor på internet eller böcker så skulle jag värkligen uppskatta om du kunde skriva ner dom, så jag har en chans att uppleva min dröm=)

Hej! Tack så mkt vad snällt skrivet 😀 ett tips är att du kan ju satsa på att på gymnasiet ta ett utbytesår där kanske? Eller åka på en språkresa på några veckor…
Det är dom böckerna jag använder, inget på internet tycker jag funkar så bra. Jag har letat som en galning men turkiska-kurser finns det inte alls så bra utbud av, många av dom kostar dyra pengar och inte ens högskolorna har distanskurser i Turkiska. Men dom böckerna är jättebra! Det finns även tillhörande cd-skivor, vilket jag kan rekommendera om du inte känner någon turk. Jag frågar alltid min man om uttal och så men har man ingen att fråga så är nog skivan bra.

Hej, jag tycker det ska bli så kul att se lillen.
Hur många barn vill du och din man ha sammanlagt? Jag vill ha ett helt lag, haha. Kram

Hej! Ja det tycker jag också ^^
Vi är inte helt överens om den saken, men jag vill gärna ha 4 stycken, gärna fler också ♥ Min man är inte lika förtjust i tanken på att ha många barn, men vi får se när vi väl har barn kanske vi båda känner helt annorlunda…

jag är nyfiken på hur ni tänker att den lilla ska heta..blir namnet svenskt eller turkiskt? så spännande med namn tycker jag! lycka till med babyn!

Det blir ett muslimskt namn, så mycket vet vi, och det ska funka och låta fint på både turkiska och svenska. Och en bonus är om det även funkar på engelska men det är inte lika viktigt. Det viktiga är att hela Bebis familj och släkt kan uttala dens namn utan problem ♥

Vet ni om det döljer sig en liten kille eller tjej där inne?=) Vad har ni tänkt för namn?:) Planerade ni för barn eller blev det bara så?=)
KRAM!

Vi frågade på ultraljudet, och vi fick veta vad det förmodligen är, men det är hemlis ^^ Vi har pratat om flera olika namn, har en otroligt lång lista på både kill och tjejnamn, men den blir kortare och kortare… Vi planerade för barn. Kram tillbaka!

Hej!
Jag undrar vad som är bäst och sämst med Turkiet/Turkar.
Kulturkrockar ?
Har ni börjat fundera på namn? Kommer ni välja ett som passar både på turkiska och svenska?
Vad skulle du vilja jobba med om du fick välja fritt? drömma alltså.
Och har du funderingar på att utbilda dig i framtiden?
Gillar din blogg! Kram

Hej!
Det allra bästa med turkar är väl att min man är turk, världens bästa och finaste make ♥ Och turkarna jag har träffat är otroligt varma, kärleksfulla och välkomnande. Det bästa med Turkiet är värmen och kulturen, och speciellt i Istanbul där precis alla kulturer är samlade på en och samma plats.. så häftigt!! Det sämsta med Turkiet är att det är så långt bort… det sämsta med turkar… alltså jag vill inte dra alla över en kam på det viset, visst finns det saker jag inte gillar med vissa turkar, men långt ifrån alla turkar jag träffat har ju samma negativa egenskaper. Det skulle vara kul bara om jag kunde konversera obehindrat med dom!
Ja vi funderar jättemkt, ända sen vi fick plusset på stickan ♥ Ja vi kommer välja ett som passar i både turkiska och svenska.
Jag vill vara hemmafru, har ingen annan dröm, jag vill vara hemma med mina barn och uppleva varje sekund av deras barndom och samtidigt orka vara fru och kvinna också 🙂
Inga såna funderingar just nu, om ekonomin tillåter så är jag nöjd med tillvaron som den är nu.
Kram!

Hej! Jag är sambo med en underbar man från Turkiet. Tänkte bara fråga om ni har haft några kulturkrockar och hur ni i så fall löste dem? Din blogg är grym! Kram

Ja vi har haft kulturkrockar, men dom flesta har faktiskt varit emellan min svärmor och mig. Min man är ju uppväxt här, och min svärmor har mer traditionella turkiska värderingar. Vi har löst dom som så att jag helt enkelt säger min egen åsikt till henne, om hon framför en åsikt till mig, så framför jag också min även om den är raka motsatsen mot hennes. Det funkar jättebra och det gäller bara att respektera och älska varandra oavsett olika åsikter ♥ Tack så mkt! Kram

När är du beräknad? Har ni alla förberedelser färdiga?

Jag är beräknad 29 augusti, men jag har ställt in mig på mitten av september för man kan ju gå över 2 veckor innan dom sätter igång förlossningen.. NEJ långt ifrån… i princip är bara vagnen, vaggan och spjälsängen klara.. och vi har inte sängkläder till dom än, men dom finns iaf. Men i helgen blir det tapetsering och sen ska vi sälja bilen nästa vecka och därefter kommer vi sätta igång med en högre växel.

Hej, älskar din blogg! Må Allah vaka över din familj och ge ditt stöd då du behöver honom mest!
Hur bestämde du dig att bli muslim?

Hej! Vad snällt skrivet, tack så mkt! Amin ♥
Jag bestämde mig över en väldigt lång tid, det tog flera månader av funderande. Men dom två stora grejjerna var att jag kände mig verkligen hemma när jag läste om islam och även att jag klarade av min ”test-fasta” som jag gjorde på ramadan precis innan jag konverterade.. alla som känner mig kanske förstår varför, jag hade verkligen aldrig klarat av alla dom timmarna utan att äta eller dricka, när jag dessutom jobbade heltid på godisfabriken i stan (!!!) utan Allahs stöd ♥

Kommer ni någon gång flytta till Turkiet eller så? Underbart land!
Hur gammal är du?
Hur mycket av språket (Turkiska) kan du?

InsaAllah, vill verkligen det! Det är våran dröm att flytta dit, men framtiden får visa svaret på den frågan. Det är ju ändå en så stor grej att flytta utomlands av både familj och vän skäl och ekonomiska skäl…
Jag är 23 år, blir 24 i augusti insaAllah.
Svårt att definera, men jag förstår det mesta när folk pratar, har dock fortfarande jättesvårt att prata och halvsvårt att förstå skriven turkiska.. men jag kan hänga med och förstå en konversation och jag kan klara mig själv om jag reser runt eller handlar i Turkiet.

Är det några speciella craving du haft i din graviditet som du känner att du inte ätit mkt av innan?
Skall ni till turkiet i år? kram

Ja, saltlakrits.. hatar egentligen saltlaktrits… haha klyscha ju! Och sen har det varit massa annat också i korta perioder, citroner, lime, glass, B&J, raggmunkar… ja det har varit en lång lista!
Nej inte i sommar i alla fall, vi kanske åker i vinter.. vi vill jättegärna åka men jag är för långt gången nu, dom flesta flygbolag släpper inte ombord en gravid efter vecka 28 och dessutom skulle jag vara livrädd hela tiden att förlossningen skulle sätta igång i planet eller i Turkiet.. men vi funderar på att åka i vinter när Bebis är 3-4 månader gammal!

Hej Jag gillar din blogg mkt.
vad använder du för produkt till ansiktet?
Vem som fick dig att ta av din slöja?
Vad har du läst efter gymnasiet?
Vad vill du jobba med i din framtida?

Hej! Tack så mkt!
Jag använder Body Shops mineralfoundation och om det behövs även Body Shops täckstift för att dölja mörka ringar under ögonen. Under det har jag Body Shops ansiktskräm från serien Camomill.
Ingen fick mig att ta av min slöja, ingen annan än Shaytan…
Jag har inte läst något efter gymnasiet, och har inga planer på det heller ^^
Jag vill vara hemmafru, jobba med att ta hand om mina barn och mitt hem ♥

En fråga ; Har du aldrig förlossnings paranoja ?

Nej, alhamdulillah, jag har faktiskt inte det. Jag är medveten om att det kommer förmodligen göra så ont så jag hellre dör än utstår en minut till.. men det skrämmer mig faktiskt inte. Det kommer vara en kort tid och sen får jag insaAllah den bästa gåvan någon människa någonsin får ♥ Det enda jag är rädd för är att Bebis inte ska må bra… det är allt mina böner handlar om!

Hejsan grattis till närmandet av BF:), har läst din blogg kanske ett år nu, underbar är den. Blev nyfiken och tänkte fråga om du tänkte använda någon smärtlindring när du ska föda? Ha de bra och hoppas allt går bra inshallah:).

Hej och tack ^^ Vad kul! Jag vill inte använda något som kan påverka värkarbetet eller Bebisen på ens minsta lilla vis… jag ska försöka klara mig på sånt som lustgas, akupunktur, varmt bad och massage, kanske kvaddlar (googla om ni undrar vad något är), men ryggbedövningen är för läskig… vill INTE ha sån!

Hej undrar vad du arbetar med eller pluggar eller vad du gör om dagarna kramar!

Hej! Jag är hemmafru, har inget jobb utanför hemmet och pluggar inte heller 🙂 kram

Jag älskar också Turkiet och vill lära mig Turkiska men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna göra det,hur har du lärt dig det? Det skulle värkligen vara kul om jag kunde få några tips om böcker eller sidor på internet.:)
Du har värkligen fin blogg, + jag såg att du gillar maNga det gör jag med jag älskar dom, skriv gärna några bra tips, så är du världens bästa:)!

Turkiska för nybörjare #1 och #2 är jättebra, och det enda jag har hittat hittills… dom finns på adlibris och/eller bokus men dom är lite svåra att hitta där.. gå in där och sök på Turkiska, det tror jag funkar bäst. Annars kan du beställa dom genom Akademibokhandeln också men då tror jag dom kostar lite mera. Det finns även tillhörande cd-skivor till dom och dom kan ju vara bra att ha om du inte har någon närstående som kan hjälpa dig med uttal och så. 🙂

hej hej vilket land kommer du ifrån?

Hej hej, jag är svensk och har bara svenska släktingar till väldigt långt bak ^^

Jag med en väldigt stor och god tallrik marrängswiss för några veckor sen ♥

IMG_6763

0 reaktioner till “Q & A ♥”

 1. Man brukar säga att det blir en pojke om man har cravings på citron, lime tex. men en flicka om man är sugen på söta saker.
  Och likaså ska en mage som växer mest på bredden betyda flicka, medan en spetsig pojke.
  Dock inget vetenskapligt i det utan mest skoj. Så ta inte illa upp 🙂

  1. Klara: Nej långt ifrån alla har burka i Turkiet, dom som bär burka eller niqab är en väldigt liten minoritet i Turkiet. Många bär slöja, men många klär sig även exakt som många tex svenska tjejer gör. Vet inte hur många i Turkiet som är muslimer… mer än hälften skulle jag gissa på iaf. Min svärmor muslim.

 2. Hur säger man hejdå på Turkiska?
  Hur uttalar man ğ?
  Vill du att världen ska vara muslimer eller kristna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *