Q&A

Nu så! Jag har verkligen varit dålig på att svara på era kommentarer på sistone, ni som har kommenterat så gulligt och flitigt! Skäms på mig! Nu har jag iaf samlat ihop frågorna som jag fått sen jag svarade sist (hoppas jag inte missat nån!) och svarat på dom. Ni kan ju passa på att ställa frågor under detta inlägg om ni har några fler på lager så ska jag svara på dom insaAllah.
Och amin!!! Till alla era fina du’as och tack tack tack för alla fina kommentarer!! Må Allah belöna er alla systrar som underlättar för mig med alla era värmande kommentarer och ord, jag är så himla tacksam för allt ni skriver, fast jag inte hunnit besvara er.
Ett litet ord om diskussionen, hädanefter kommer jag heller inte godkänna kommentarer där ni läsare säger vem som är muslim och inte för det är en stor synd. Vi som människor har aldrig rätt att säga vem som är muslim och inte, det vet bara Allah! Astaghfirallah… och jag kommer bli mer restriktiv med dömande och elaka kommentarer, det här är inte familjeliv eller flashback och här ska vi uppmuntra och stötta varandra!
 • Ja just det Selma har ju turkiskan. Hur har ni gjort där?

Vi blandar båda två! Vissa dagar blir det mest turkiska, men för det mesta mest svenska. Selmas farmor pratar bara turkiska nästan med henne.

 • Hej! Hoppas att du vill svara på en fråga jag har, hur reagerar folk när du berättar att du är hemmafru och hur bemöter du folks reaktioner? Tycker att din blogg är väldigt trevlig och ”go”, du gör ett fint jobb att lyfta fram att alla är jämnlika oavsett religion, etnicitet eller ateist.

Ja för det mesta får jag försvara mig, folk verkar se det som att jag attackerar att dom inte är hemmafruar när jag säger att jag är det, eller så tycker dom jag är pantad. Men många tycker jag lever världens lyxliv, och dom håller jag med! 🙂 Jag brukar bara besvara vad dom säger typ vad jobbar du med leder till jag är hemmafru, tänkte börja plugga och jobba när alla mina barn är stora. Hur länge ska du vara mammaledig leder till ja tills alla mina barn har börjat skolan om det går som jag tänkt mig. Vad ska du gå tillbaka till när din dotter börjar förskola leder till att jag ska skaffa fler barn haha ^^

 • Jag och min man är gifta muslimskt och ska nu gifta oss borgligt också insha Allah, och vi vet inte riktigt hur vi ska lägga upp vigselakten. Några förslag? Hur hade ni det?

Vi ”bokade” en vigselförrättare genom kommunen som kom till platsen vi hade valt. Hon vigde oss och sen hade vi rätt vanlig svensk bröllopsfest med 3-rätters med underhållning av familjen, tårta och lekar och sen dans 😀 Dock utan alkohol, haha så vi var inte så jättemånga på dansgolvet.

 • Din kiropraktor verkar ju verkligen inte veta vad hon gör. Får jag fråga vem det är och var hon håller till? Jag behöver nämligen komma till en kiropraktor här i Gävle

Du hittar hennes hemsida här, och jag kan verkligen VERKLIGEN rekommendera henne! Hur bra som helst 😀 jag har fortfarande inte ont alls fast det gått några veckor redan.

 • Är du fortfarande mamma ledig ?

Japp, idag, 13 juni är min sista dag med föräldrapenning så imorgon återgår jag till att vara hemmafru haha. Skillnaden kommer bli superstor, verkligen 😉

 • Nå, var den god? (syftar till mjukglassen som man nu kan göra hemma)

Nja, sådär. Den var väl rätt så god men jag vart lite besviken…

 • Salam aleikom syster. Skulle du kunna skriva ett inlägg med en berättelse om hur du konveterade till Islam och hur allt började?

Wa aleykum salam! Ja det trodde jag att jag hade gjort och letade inlägget nu men hittade inget sånt så det kan jag göra insaAllah

 • Hej! Blir det nåt videoinlägg snart? Vore kul att höra dig prata!

Hej! Det blir det säkert, det blev långt ifrån en tredjedel som kommenterade (har drygt 1000 unika läsare i veckan) men det kommer säkert ändå… 🙂

 • Må Allah underlätta för dig och stärka din Imaan i både med och motgångar, Ameen. En undran. Hur tar dina familjemedlemmar imot det? Då tänker jag framförallt på de närmsta. InshaAllah kheir <3

Amin! Dom har tagit emot det nästan bara bra 🙂 alhamdulillah!

 • Du gillar lace-hårband va?:) Vill du visa oss sätt man kan fästa och styla sin slöja på? Det skulle uppskattas:)

Ja dom är så svala och sköna och håller håret på plats samtidigt! Det kan jag göra insaAllah.

 • Vad tycker din man om att du bär slöja, jag minns att han inte brukade tycka om det förut? Tänker du sätta slöja på Selma när hon blir äldre?

Det har varit en liten prövning för honom också, han är rädd att vi ska bli annorlunda behandlade och att jag/vi ska bli attackerade tom… subhanAllah att man ska behöva oroa sig för sånt 2013!! Sen är det ju en stor förändring, för oss båda, som kommer ta tid att vänja sig vid. Om hon vill så får hon själv ta på sig den, men jag kommer såklart uppmuntra henne och stötta henne till det då jag tror att det är den rätta klädseln.

 • Hej! Här kommer jag med min nyfikenhet igen: vad tycker din mamma om att du bär slöja? Hälsn Ellinor

Hon är orolig hon också, för rasister osv, nu när alla ser att jag är muslim. Men hon tycker jag är vacker i den också ♥

 • Har också den sängen till min son, men är det något extra man ska köpa till sen när man tar bort den ena sidan eller är sängen så komplett när man köper den? Liknar den vi har i allafall.

Ja en sån här stödbräda från ikea behöver man också. Och så ska det ha följt med en planka som man sätter där man tar bort spjälsidan när ni köpte sängen, den behöver ni också..

 • Riktigt gulligt bilderna på Selma här:) Men är ni inte rädda att hon ska få fästingar på sig?

Tack! 🙂 Jo lite, men jag måste försöka släppa på mitt kontrollbehov med henne lite. Barn mår bra av frihet och att få känna att dom kan och får göra det dom vill och kan göra. Och jag har rätt stora kontrollbehov haha. Kan lätt få panik om hon ställer till med nåt, typ vandrar rakt ut i gräset, men hon mådde ju så bra av det så då får jag handskas med min panik haha. Man får ju leta fästingar sen på kvällen, noga noga, men vi smörjer ändå in henne varje kväll med miniderm så då gör vi det samtidigt.

 • Är det Ikeas Henviks? I sådana fall tackar jag för tipset…visste inte ens att man kunde tabort ena sidan:-)

Japp det är det 🙂 Köp en stödbräda också (finns länk ett par svar upp)

 • Jag undrar en sak, när det bara är kvinnor och barn hos er (så som här på denna bilden) tar du av dig slöjan då? Tar du av dig inför kvinnor som du känner sådär halv bra eller bara för släktingar? (jag undrar för att jag själv bär hijab, men jag tycker ibland att det känns konstigt att ta av mig inför kvinnor som jag känner sådär halv bra även om det är halal. När jag är hemma hos folk och det bara är kvinnor och de är ickemuslimer så har jag ibland på mig hijaben också, eftersom jag vet aldrig om någon skulle komma och jag är inte säker på att de skulle säga till i förväg om deras man helt plötsligt skulle komma hem.)

Ja det gör jag, förutsatt då att ingen av kvinnorna är homosexuell, då gäller ju samma regler som med män i rummet 🙂 Jag är nästan aldrig ensam med kvinnor som jag känner sådär halvbra heller iofs, är vi hemma hos oss skulle jag nog ta av mig för då kontrollerar vi vilka som kommer och går. Men är jag hemma hos nån annan som jag inte känner så bra så kanske jag inte gör det, just för som du säger att deras män kan komma hem. Eller så om man vill ta av slöjan så kanske har jag den då över axlarna ist, så kan man täcka sig själv på en sekund om man hör nån man komma. Du kan ju be dom säga till i förväg…? Om du känner dig bekväm med det, men det är ju ingen synd i att ha kvar sjalen på heller 🙂

Och så har jag en fråga på denna kommentar…

 • Ma’shallah, så fin du är i slöja! Jag ska också till Turkiet i sommar, men förhoppningsvis avgår Tayyip Erdoğan såsom folket kräver och så tilltar lugnet =)

En varför ska han avgå?? Det är ju en kraftig minoritet som vill att han ska avgå och han har gjort stora förbättringar sen han kom till makten… Dom får väl välja nåt annat i nästa val…?

0 reaktioner till “Q&A”

 1. Familjeliv och flashback hahahaha word! Inte roligt när kommentarer går över styr, kan såra eller leda till jobbig diskussioner så tycker det är helt rätt att bara ta med dem som leder till något nyttigt, eller iaf inte något dåligt hehe.
  Roligt med alla svar förresten, mycket smidigare att lägga ihop dem i ett inlägg än att svara på varje kommentar *ler

 2. Kära Therese,
  Vill så gärna tipsa dig att ansöka om vårdnadsbidrag så snart som möjligt. Det är inte världens största summa man får från kommunen, men bättre än inget 🙂 3000/ månaden.fast kravet är att barnet får inte ha ngn placering på en förskola men det får vara skriven på en kö lista hos en förskola.
  Ska själv ansöka om det då jag tänker ha hemma min Nathalie tills hon fyller 2 år. Har inte direkt kärlek eller tillit till förskolan…. Och så kommer jag ändå vara hemma o läsa klart mina kurser… Hoppas bara jag orkar nu efter en paus på 3 år! Inshallah kheir..
  Jasmin

 3. Therese jag menade inget illa, ställde bara en fråga. Vilken bra man du har alhamdullilah. Menade bara att in case ni skulle gå skilda vägar så kan du klara dig själv och har en säkerhet. 🙂

 4. Angående att det är en stor synd att tala om vem som är muslim och vem som inte är det: alldeles riktigt!

  Det finns en hadith där det framgår, kan länka till den när jag hittat den.
  Men där var iaf frågan vem som var den störste syndaren; den som syndar eller den som kallar någon för syndare och då var svaret ”den som kallar någon för syndare”.
  Så enkelt är det med det =)

  Jag har läst din blogg från och till ett bra tag. jag tycker du är modig, och jag hoppas att du fullständigt struntar i alla dumma kommentarer och påprackade råd. För du verkar veta själv vad det är du vill och du har själv kommit fram till hur du vill ha ditt liv. Du är fri liksom, att ta precis vilka beslut DU känner för.
  Och allt man gör är i slutändan någonting mellan en själv och Gud. Så ser jag på saken, och önskar att fler gjorde.

  Heja dig.

 5. http://rahma.se/1613/den-raddade-gruppen-kayali/

  Här är länken, jag hittade inte exakt det jag referade till, men det här var ännu bättre. Läs, även om det är långt. Framförallt längre ner i artikeln där det står ”villkor för att ingå i den räddade gruppen”.

  Fruktansvärt intressant med tanke på vilket perspektiv man har på vem som ingår i den så kallade räddade gruppen!

 6. salam aleikum
  har ar en fatawa pa hur ett muslimskt brollopsfirande ska vara, da det inte ar tilatet med varken blanda man och kvinnor ihop eller ha musik , bra att veta for de som gifter sig men aven for de som anvant sig av detta sa de inte rekomenderar haram brolopsfirande till andra och darmed far synder

  http://www.islamqa.com/en/ref/11446/marriage%20party

 7. Jag tycker att du är en dunder bra förebild. Känns som vissa letar fel/brister hos dig. Fortsätt vara dig själv och följ ditt hjärta. Kram

 8. Hej!
  Det här med att vara hemmafru..jag tänkte rent ekonomiskt för din del, med pension och så. Nyfiken hur du tänker. Det där med ekonomisk trygghet när man blir äldre/om något händer den andre..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *