Ramadan Mubarak ❤️

Våran ramadan har inletts på bästa sätt, med massa ramadan-fix, häng med min familj och en massa boande för detta preggo. Så himla fin dag alhamdulillah! Pga graviditeten så har jag orkat förbereda noll grejjer innan ramadan för barnen, så vi har fixat allt idag. Ramadankalendrar, goda hjärningar-träd, klisterlappar, maken har skrivit ut lite nytt från qamardesigns som vi ska pyssla ihop imorgon. Och jag har påbörjat en jätteröjjning här hemma, jag är så less på allt som bara ligger. Väldigt skönt att inleda ramadan med att rena både själ och hem. Sen var vi hos min mamma och mös, det har fötts ett föl till gården och hon är bara för underbar masaAllah! 

Nu har jag och maken ätit iftar ihop, trots att jag inte fastat men mysigt o äta ihop ju såklart. Och nu blev jag uppe för länge så skriver detta medans jag inväntar fajr haha. 

Till alla mina syskon i islam, önskar jag er en välsignad ramadan. Må Allah acceptera eran fasta och våra goda hjärningar, förlåta oss för våra fel och brister och ge oss sabr ❤️

27 reaktioner till “Ramadan Mubarak ❤️”

 1. Ramadan Mubarak!
  Varför fastar inte du för du är i början av ditt graviditet och då kan man fasta.

  1. Gravida och ammande är ursäktade från att fasta. Det är inte bra för bebisen att jag går utan mat och dricka i 20 timmar, det kan vara väldigt skadligt inte minst i början av graviditeten då alla organ bildas. Att göra något som är skadligt för mig eller bebisen är haram, därför fastar inte jag.

 2. Om man är en frisk människa så är det ingen ursäkt att inte fasta under ramadan. Har inget att göra med början av graviditeten eller inte enligt fatwor. Att man bara är gravid räcker inte som ursäkt. Hade det varit en fara för en så hade det varit förbjudet enligt islam fasta under graviditeten och det är det inte. Är man orolig för sitt barn och inte fastar för den anledningen då är du skyldig sen att även betala för en miskin för varje dag du misat av ramadan. Jag har under flera år följt din blogg och har inte sett dig fasta varjen under ramadan sen selma fötts eller mellan alla ramadan om man missat ramadan.

  1. Nej jag har varit sjuk/ammat/varit gravid dom senaste åren. Inga direkta konstigheter med det om man är i ”barnafödarålder”
   Jag tycker ni två, som så ofta bara ska kommentera vad jag visar utåt, ni kan sluta läsa bara. Detta är inte ok!
   Det är tillåtet att inte fasta pga graviditet och pga amning, behövs ingen mer orsak än så. Fostrets hjärna tex kan ta skada av fasta och jag skulle dessutom bokstavligt talat behövas läggas in med dropp även för min egen hälsas skull.
   Kul att ni tar er friheter att vara dömande och hårda, ni tkr på riktigt att det är ett måste att jag skriver i bloggen varje gång jag ber, på riktigt, jag skriver väldigt sällan om saker som är sån rutin varje dag.
   Och ja, jag är medveten om att jag som gravid och ammande måste mätta en fattig för varje dag jag inte fastar.
   Jag tkr ni har en fruktansvärt otrevlig attityd och det är SÅ himla onödigt!!

  2. Salaam aleykom syster, villa bevis är det som säger så som du skriver?
   I enlighet med vad som står i Qur’an, hadither och rapporterat från salaf är den sjuke, gravida och ammande under samma dom. De är ursäktade från att fasta. Sen huruvida man ska ta igen/betala/mata en fattig varje missdag dag är en fråga där det skiljer sig i åsikter. Och man kan ha olika åsikter… så länge man har trovärdiga bevis.

   Må Allah öka oss alla i kunskap, amin.

 3. Jag håller med R med allt har inte sett dig fasta alls. Jag är ingen extremist men i islam finns det grund regler som att be, fasta, ge 7asanah till fattiga, o.s.v

  1. Men vem orkar ens hålla koll på om en annan människa fastar eller inte? Snacka om att bara vilja ont!
   Vad Therese gör och inte gör är mellan henne och Gud… INGEN ANNAN!!!

   Om det är någongång man ska vara ödmjuk så är det under Ramadan, vakta era tungor tjejer, er fasta kan bli ogiltig!

 4. Grattis till tredje graviditeten och va spännande det ska bli o följa dig som trebarnsmamma, sj har jag oxå tre och är mammaledig :).

  Ang de otrevliga och onödiga kommentarerna ovan! Utsäkta mej men har inte ni ngn skam i kroppen?? Vem säger att ni får rätten att klaga, nedvärdera hennes val?
  Jag jobbar inom vården och vet mkt väl att det kan vara skadligt för fostret att fasta då dagarna är så långa. Jag valde såklart inte heller att fasta när jag var gravid , tror inte att ni själva har barn el varit gravida som skriver detta! Däremot har jag alltid fastat nästkommande år när jag ammat och där har jag sett att det funkar! Mjölken finns iallafall fast man fastar. Dock dömer jag inte om man väljer att inte fasta vid amning, för vet ni vad?!!!! ALLA fastar för sin EGEN skull! Och gud ser allt! Gud ser om du ber fastar syndar pratar skit betalar zeekat mm ja listan e lång och allt man gör , gör man för sitt eget skinn! Däremot kan man upplysa sina systrar/ muslimska vänner på ett fint sett!

 5. Syster terese.. jag har föt barn typ varje två år och ammat och varit gravid mellan dom graviditeterna. Jag har inte kunnat fasta när jag varit gravid på grund jag gått runt och svimmat och har blodsjukdom. Men jag har alltid tagir igen fastan under vintern för det klarar man både som gravid och som ammande . Fastan gör inte barn i magen sjuk annars hade fasta under graviditeter varit haram och helt förbjudet men det är det inte. Det är tillochmed förbjudet inte fasta bara för man är gravid om man mår bra.. att vara hungrig många timmar är inget barn dör av i magen för de har näring genom sin mamma som de tar av när det behövs . Dessutom ska man inte fasta om man ammar då det är långa timmar och mjölken tar slut och det är bebisens rätt enligt shariah att bli ammad i två år så det får man inte riskera men som sagt på vintern är korta dagar och då fastar man trots man är ammande… du kanske tycker jag är kritiserande men jag har följt dig i flera år och du är muslim och valt ha en blogg då är det klart man ifrågasätter hur du lever eller visar upp. Tex att du sagt att du äter kött trots den inte är halal slaktad eller godis med nöt gelatin eller att du tagit av och på hijaben .eller att du och din man väljer gå på bio och kolla på haram ( ja det är haram i filmer alltid på nåt sätt) än att ni istället gör nåt islamiskt. Ser heller inte att du involvera dina barn i ett islamiskt liv eller miljö. Då dina vänner är koffar.. du frågar varför jag kritiserar och där är mitt svar.

  1. Men alltså det är tillåtet att INTE fasta enbart pga graviditet och/eller amning, VARFÖR skulle det vara ursäktat utan skäl? Finns ingen logik i att man bara ska slippa vadå, för att det är najs? Nej. Åsikterna går även isär om man ska fasta igen, om man bara ska mata en fattig eller om man ska göra både och. Det finns inte bara en åsikt där.
   Jag uppskattar inte att du använder härskartekniker så som förminskande osv, föra fram åsikter kan man göra på ett helt annat sätt. Detta är inte ok!
   Dina ifrågasättanden är orimliga!! Alltså vi pratar SJUKT mkt om islam, Allah osv med våra barn. Dom ber bredvid mig och firar Ramadan med oss varje år, vi lyssnar på qur’an när dom ska sova, pratar så mkt om skapelsen osv. Men du måste sluta förutse att du vet allt om oss för du bor inte här!!
   Du är varmt välkommen att sluta följa bloggen, fortsätter du kommentera på detta vis så kommer jag blockera dig. Du är också varmt välkommen att faktiskt ta till dig av vad jag skriver och försöka ändra ditt sätt att bemöta andra människor, var och en av oss står till svars för sina egna handlingar och ingen av oss är fri från brister.

 6. Jag har själv två barn 4 och 2 år och när jag var gravid va dagarna också långa och har Fastat ( jag har inte ammat för problem med amning).
  Men om man mår bra ska man prova en dag och se vad som händer mår man jätte dåligt ska man såklart bryta fastan om inte så klarar ens kropp de. Då ska man fasta du kan inte säga att du kommer ligga i dropp när du inte har provat du kanske klarar av det. Lycka till!

  1. Mina jag förstår att du menar väl men jag kan inte ens va utan mat i 3 timmar utan att få svimningskänslor och sen knappt kunna få i mig nåt att äta alls… min kropp kommer inte klara det och det vet jag för jag känner min kropp. Alla är olika…
   och jag är på riktigt rädd att det kan skada barnet och det är inte en överdrift, jag är livrädd för väldigt många olika saker som kan va skadliga… fasta, mediciner (inkl alvedon), karuseller, deodorant… I could go on.

 7. SubhanAllah, det är den välsignade månaden Ramadan. Shaitan är fastkedjad och ändå bråkar vi.

  Älskade systrar, när vi vill uppmana varandra till att praktisera islam så ska vi göra det på ett fint sätt.

  Ni skriver att det hade varit haram att fasta under graviditet om det är farligt, men förstår ni inte att Gud vet att det är skillnad att fasta i sju timmar och i sjutton (beroende på årstid och vart i världen msn befinner sig så skiljer sig antal timmsr). Gud vet också Att det är skillnad från person till person. Vissa klarar av att fasta, inte andra. Jag provade att fasta medan jag ammade, det gick i början men efter några dagar tog mjölken slut framåt kvällen. Andra har hur mycket mjölk som helst fastän de ammar. Gud har skapat underlättelser för oss människor därför han känner oss bättre än vi själva.

 8. Ursäkta men har du och jag verkligen gått in på samma blogg? På VILKET sätt som helst är Linn extremist? Din kommentar är helt ologisk. Må Allah förlåta dig för din anklagelse, snälla tänk efter innan du skriver något sådant. Linn, du har en underbar och inspirerande blogg utan ett uns extremism, må Allah belöna dig. Har verkligen ingen aning om hur man kan uppfatta den som så.

  1. Jag tog bort kommentaren som anklagade en läsare för extremism. Såna anklagelser hör inte hemma systrar emellan och den var 110% ogrundad! Inte ok!
   Endast Allah kan döma oss och må han förlåta oss alla för våra brister, och må han ena oss till en ummah ❤️

 9. Sjukt att alla bara babblar på utan att etablera någon form utav bevis. Jag ska bara lägga följande hadith och utöver detta finns verser och ytterligare uttalanden utav profeten och hans följeslagare. Efter 2 minuters letande fann jag denna gällande Allahs vers

  Ibn ‘Abbaas said: This is a concession allowed to old men and women, who can only fast with difficulty; they are allowed to break the fast and to feed one poor person for each day of fasting missed. This also applies to pregnant and nursing women, if they are afraid.” Abu Dawood said: “i.e., if they are afraid for their children, they may break the fast.” (Narrated by Abu Dawood, 1947; classed as saheeh by al-Albaani in al-Irwa’, 4/18, 25).

  Vidare läsning finns här MED BEVIS

  https://islamqa.info/en/3434

  tala inte utan kunskap någon.

 10. Men helt ärligt hur orkar ni med er själva? Vad hjäper er all fastande när vissa av er är så hatfulla och fördömmande människor? Ni är ute efter bråk och pekar finger åt ngn, snälla säg till mig vart i Islam är inte det en av större synden!?!!!!?!?????

  Ni läser väl också samma blogg som jag? Ni har väl läst att hon har haft ångest för denna graviditet och är orolig. Att hon ska gå utan mat å dryck i 20+ tror ni det hjälper henne och i slutändan barnet? Stig ur eran fyrkantiga lilla fördömmande låd och se er omkring och börja bete er enligt Islam för du kan inte fasta men vara en dålig människa. Det går inte alls ihop!!!

  Theres strykramar till dig❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *