Rasism

Idag på väg hem från storhandling, med en vagn full av varor i ena handen och Elias i vagn i andra handen, så blev jag stoppad av en man jag aldrig sett förut i mitt liv… Konversationen var en av dom sjukaste jag nånsin haft i mitt liv. Enjoy! 

Man: Hallå! Har du sett några kameler gå förbi här? 

Jag: Eh? Va? Neeej inga kameler…? 

Man: Ja men det bor ju bara svartingar här o dom har ju kameler allihopa.

Jag: Det där var jävligt onödigt sagt. Så säger man inte.

Man: Nej men det är sant, jag har bott här men nu har jag flyttat härifrån. Köpt radhus istället.

Jag: BRA! Då slipper vi dig!! 

Alltså vafan?!?! Vad är det för fel på folk?!?! Han sökte väl medhåll men alltså, äckliga rasist!!! Har aldrig varit med om nåt liknande, alhamdulillah, men jag kan väl eg inte säga att jag är förvånad. Inte av nåt annat än att han anförtrodde sig till just mig. Äckel äckel äckel!! 

Är å andra sidan så stolt över mig själv, att ja liksom på stört hade modet att säga ifrån. Har som sagt aldrig varit med om nåt liknande men har alltid hoppats att jag skulle vara en sån som säger ifrån. Är så glad att jag är den jag vill vara! Enda jag önskar är att han inte hade fått så bråttom därifråb plötsligt, hade en hel utskällning på väg ut ur bröstet men han försvann likt en iller. Feg! 

  

10 reaktioner till “Rasism”

 1. Salam aleikum.

  Jag undrar en sak. Du har konverterat för många år sen och minns du skrev en gång att anledningen du tog av dig hijaben sist är för de finns många rasister där ni bor o.s.v men jag undrar att eftersom det var så många år sen du blev muslim och hijaben är obligatorisk undrar jag varför ni fortfarande inte flyttat därifrån? Ni har ju haft många år på er. Eller är du inte muslim längre? För jag ser aldrig att du skriver nåt om islam eller att ni gör nåt islamiskt.

 2. Alltså tagga ner med hijab kommentarerna. Baraför hon inte bär hijab betyder inte att hon inte är muslim. Dessutom är det inte lätt att bara flytta.

 3. Alltså förlåt men vad har hänt med din iman? Följt din blogg länge och jag märker mer och mer hur din iman försvinner, Alla dessa svordommar också :/
  Jag säger detta för att jag älskar dig för Allahs skull.

  1. Ok det här kommentarsfältet får inte spåra ur… jag har tagit åt mig av det ni sagt och sanningen är den att jag har det kämpigt med min iman just nu, då blir det sjukt svårt att blogga om islam tyvärr. Ni får väl helt enkelt ha mig i eran du’a och lita på att jag gör mitt bästa. Min iman försvinner inte ur mitt liv dock pga den inte syns i bloggen. Och svurit har jag alltid gjort. Vi har inte flyttat härifrån pga många anledningar och det angår inte riktigt dig, så vänligt men bestämt så frånber jag mig dömande. Och jo jag är muslim alhamdulillah ♥

 4. Salam

  Att vara muslim innebär inte att man måste göra allting perfekt. Bara Allah är perfekt. Vi människor måste sträva efter att göra vårt bästa när det gäller vår tro. Allah älskar regelbundenhet i vår dyrkan, tex att vi ber våra böner regelbundet.
  Man kan göra duaa för andra,men också för sig själv. Man kan be Allah att hjälpa en att bli starkare i sin iman/tro.
  Vi muslimer ska ge råd och samtala med varandra (och andra) med vänlighet…och inte provocera.

  Allah är den nåderike den barmhärtige. Ingen kommer till paradiset genom egna meriter enbart. Vi behöver Allahs förlåtelse också. Allah är den förlåtande och han älskar att förlåta de som är ärligt ångerfulla över sina synder.

  Peace and Love to you Therese

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *