Restips ♥

Nu var det ett tag sen, men jag ska se till att komma ihåg alla smarta grejjer vi kom på under våra 2 utlandsresor med Selma. Vill ni ha ett inlägg med tips för lite kortare resor också? Typ till Stockholm och så..? Vi förberedde oss, innan Greklandsresan i maj, på att det skulle vara sååå jobbigt att resa med en då 8-månaders liten vild tjej. Men det gick verkligen så himla bra! Hon hade jättekul, älskade att resa redan då. Till Turkiet också, hon hade ett par jobbiga dagar i början för det var för mycket intryck och folk där, men efter hon ställt om sig så gick det kalas även där. Gud så kul hon hade! Delar upp det här i 2 delar, börjar med tips för resan och sen tar vi för själva semestern, okay? ^^

För det första, man får ta med välling, ersättning, barnmatsburkar osv på flyget!! Att få veta det någon dag innan Greklandsresan räddade våra flygresor kan jag säga, satsa på bekvämt just under resan, skit i ekonomiska aspekten är mitt råd. Det är nog att dona med ändå utan att behöva tjaffsa med vatten till vällingen osv. Packa även med mat så att det räcker för ett par timmars förseningar också, till både tåg och flygresor, man vet aldrig och barnen som inte förstår ska inte behöva lida mer än nödvändigt. Se till att ta med välbekant mat, så att ni inte testar nåt nytt, bättre att köra på säkra kort i såna tillfällen. Kom ihåg också att tömma vattenflaskor innan säkerhetskontrollen, och fyll på den på andra sidan. Ta även med snacks som inte tar stor plats men som dom kan äta även om dom inte är så hungriga. Majskrokar, havrefras, riskakor (finns speciella för barn, som är rätt söta av fruktsocker, men på flygresor får man fuska), kex, rån osv…

Packa även med nässpray, koksaltlösning och ipren/alvedon till flygresan. Selma har klarat sig med bara napp/välling vid start och landning alla gånger utom 1, då vart hon ledsen och då satt maken redan med nässprayen i handen så vi kunde tjoffa i den snabbt vid första tecken, och det släppte ju på en gång. Koksaltlösning satte jag i både min, Selmas och makens (nåja, han satt själv) ett par gånger vid varje flygning, ni vet, luften är så himla torr på planet så det kan svida lite i näsan. Det gick över på en gång efter några droppar. Ipren/alvedon ska man ju alltid, ALLTID, ha med sig om man ger sig av med barn. Vi har några stycken i skötväskan också, jämt, det kan gå fort och då ska dom inte behöva ha ont i onödan. Tycker jag.

Även blöjor är bra att packa extra för ev förseningar och för ev extra mycket blöjor av stress osv… Även våtservetter till barn får man ha med på planet (glöm inte salvan heller). Och köp såna mats, engångsskötunderlägg, bra för både resan och semestern. Finns på ica osv. När vi bytte blöja på planet fick maken resa på sig så gjorde vi det på hans säte, lättast så, och se till att byta blöja innan ni lyfter precis om det är möjligt.

EXTRA VIKTIGT! Kom ihåg favoritnalle, snuttis, docka eller vad det nu kan vara, om ditt barn har nåt sånt. Sen, leksaker, ladda iPhonen med appar/videos som kan roa barnet utan internet. Sugrör är också bra leksaker, som även fyller en funktion. Vi tog helt enkelt med Selmas favoritleksaker i övrigt, det tyckte hon var sådär, har läst en annan bloggare som köpte nya saker till flygresan och det är nog smartare faktiskt.. Samma bloggare köpte en bärbar dvd senast dom reste, jag skulle nog nöja mig med att lägga ett par bra filmer på min iPhone. Ta även med många extra nappar, vi använde nog alla 4 här senaste flygresan för Selma slängde dom under sätet på löpande band vid landning, och då man måste sitta fast kan man inte plocka upp dom, och utan nappen hade hon nog fått ont i öronen.. Sen samlade vi ihop alla innan avstigning.

En resevagn är bra att skaffa, faktiskt, om man är rädd om sin enda-vagn speciellt, en flygresa kan slita ganska mycket på en vagn och enligt alla flygbolag så checkar man in sin vagn på egen risk. Har man som vi köpt en dyr vagn så känns ju det sådär. Babyskydd checkar man in på samma ställe som barnvagnen, ofta i samma väska/påse. Vet inte hur det är med större stolar. I Grekland hyrde vi ju bil och då valde vi bilstol som tillägg och det var ju jättesmidigt. Tänk dock på att kolla upp först att det finns bakåtvända stolar, det är inte standard i alla länder nämligen, och även i Grekland som ju är ett EU-land så har dom inte samma säkerhetsstandard på bilstolarna där som vi har här. Till Turkiet tog vi med babyskyddet, där var vi ju i 3 veckor och hyrde inte bil heller.

Sist men inte minst BÄRSELE!! Se till att ha den lättillgänglig och i handbagaget, eller varför inte göra som spiderchick? Vi använde den knappt alls på själva semestern, Selma är ju så stor också, men heeeela tiden på flygplatsen i princip. När hon inte satt i bagagevagnen då förstås. Eller gick runt, eller kröp, på flygplatsens lortiga, kalla stengolv… japp! Men ska/har man suttit stilla på ett flygplan i 3-4 timmar så lär man få röra på sig, även om det svider i mammas ögon. Inget mer med det.

Selma och hennes farbror i ett stycke bagagevagn 🙂

IMG_6402

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *