Saker som kan få mig att kräkas

Typ att hamna framför Fired Up på tv för att inget annat går just då, den filmen, den fick iofs mig väldigt fired up. Det ska den väl kanske ha cred för, att den lever upp till sitt namn. Men alltså… Vad är det för en sinnessjuk kvinnosyn och manssyn dom bjuder på i den typen av filmer?? Fired up, American pie, Eurotrip mfl mfl… Vilka fenomenalt usla förebilder för tonåringar, som ju dessa filmer riktar sig till!! Tjejer ”ska” vara kåta, dumma, godtrogna, så smala det går att vara och samtidigt ha kurvor och gärna så nära på nakna som möjligt. Killar ”ska” vara sexbesatta, samvetslösa, macho, hänsynslösa och muskulösa. Verkligen himla fräscht, eller??
Jag vet knappt vart jag ska börja egentligen, blir så arg så jag skakar i hela kroppen. Det finns en meem som cirkulerar på facebook med citatet ”every rape starts with a grown up telling a child, boys are boys” och det är så sant! Såna här filmer är verkligen som en storbildsvariant av det, filmer som talar om för ungdomar och barn att pojkar är pojkar. Dom är macho och samvetslösa och om du är ”förförisk” på nåt vi så har du ju förtjänat att bli behandlad så som dom har lust att behandla dig.
Vissa hävdar ju att pojkar är mer våldsbenägna och tänker mer på sex pga hormoner osv, jag vet inte vad jag tror om den saken men jag tycker det är helt orelevant. Det som spelar roll är att vuxna säger till både pojkar och flickor ”nej man får inte slåss” ”nu har inte hen roligt längre nu måste du sluta” Och filmer som dessa är inget jag kommer köpa hem till mina ungar, dom kommer väl komma över det kulturutbud dom vill men jag tänker då inte stötta det. Jag vill inte ge mina barn förebilder som talar om för dom att grabbar är grabbar och tjejer får ju helt enkelt ställa upp på grabbarnas macho-stil om dom inte vill vara ensamma och mobbade. Jag kräks. Så fruktansvärt sjukt! År 2015 och det produceras fortfarande sånt äckel och sänds på bio och tv!
Jag ska väl erkänna att jag inte såg klart filmen häromdagen. Men låt mig gissa att en redan äcklig film slutade med att ”bara han träffar rätt tjej som kan laga honom så blev han sååååå hängiven och en perfekt pojkvän” Så inte nog med att pojkar är pojkar, det är dessutom tjejernas fel! Det ligger helt på en tjejs ansvar att ”laga” såna här grabbar, göra dom trogna och bla bla bla. Så, så länge han bara träffar ”fel” tjejer så får dom helt enkelt skylla sig själva då att dom blir behandlade som sopor??

Typ att hamna framför Fired Up på tv för att inget annat går just då, den filmen, den fick iofs mig väldigt fired up. Det ska den väl kanske ha cred för, att den lever upp till sitt namn. Men alltså… Vad är det för en sinnessjuk kvinnosyn och manssyn dom bjuder på i den typen av filmer?? Fired up, American pie, Eurotrip mfl mfl… Vilka fenomenalt usla förebilder för tonåringar, som ju dessa filmer riktar sig till!! Tjejer ”ska” vara kåta, dumma, godtrogna, så smala det går att vara och samtidigt ha kurvor och gärna så nära på nakna som möjligt. Killar ”ska” vara sexbesatta, samvetslösa, macho, hänsynslösa och muskulösa. Verkligen himla fräscht, eller??

Jag vet knappt vart jag ska börja egentligen, blir så arg så jag skakar i hela kroppen. Det finns en meem som cirkulerar på facebook med citatet ”every rape starts with a grown up telling a child, boys are boys” och det är så sant! Såna här filmer är verkligen som en storbildsvariant av det, filmer som talar om för ungdomar och barn att pojkar är pojkar. Dom är macho och samvetslösa och om du är ”förförisk” på nåt vi så har du ju förtjänat att bli behandlad så som dom har lust att behandla dig.

Vissa hävdar ju att pojkar är mer våldsbenägna och tänker mer på sex pga hormoner osv, jag vet inte vad jag tror om den saken men jag tycker det är helt orelevant. Det som spelar roll är att vuxna säger till både pojkar och flickor ”nej man får inte slåss” ”nu har inte hen roligt längre nu måste du sluta” Och filmer som dessa är inget jag kommer köpa hem till mina ungar, dom kommer väl komma över det kulturutbud dom vill men jag tänker då inte stötta det. Jag vill inte ge mina barn förebilder som talar om för dom att grabbar är grabbar och tjejer får ju helt enkelt ställa upp på grabbarnas macho-stil om dom inte vill vara ensamma och mobbade. Jag kräks. Så fruktansvärt sjukt! År 2015 och det produceras fortfarande sånt äckel och sänds på bio och tv!

Jag ska väl erkänna att jag inte såg klart filmen häromdagen. Men låt mig gissa att en redan äcklig film slutade med att ”bara han träffar rätt tjej som kan laga honom så blev han sååååå hängiven och en perfekt pojkvän” Så inte nog med att pojkar är pojkar, det är dessutom tjejernas fel! Det ligger helt på en tjejs ansvar att ”laga” såna här grabbar, göra dom trogna och bla bla bla. Så, så länge han bara träffar ”fel” tjejer så får dom helt enkelt skylla sig själva då att dom blir behandlade som sopor??

Kan vi inte bara komma överens om att slopa skitkommentarer som tex ”pojkar är pojkar” och kanske ”har man gett sig in i leken får man leken tåla” alltså wtf???? Bra grund där till att har man kramats eller hånglat, så har man gett sig in i leken och då får man leken (dvs sexet) tåla… Finn fem rätt med den fostran jag fick på min förskola känner jag just nu. Vi kan väl istället försöka att fostra våra söner likadant som vi fostrar våra döttrar?? Till omtänksamma, omvårdande, vänliga och trygga medmänniskor ♥ Att vara en pojke kan vara en ganska tung börda att bära om man inte passar in i den snäva mansnorm som vi bestämt, att vara tjej är ju en ännu större börda då tjejerna blir utsatta för dessa macho-grabbar överallt…

11112450_846216165414698_7503812286815885761_n

Bild från facebooksidan: A mighty girl

4 reaktioner till “Saker som kan få mig att kräkas”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *