Semesterplaner ♥

Haha jag är senil, I know, men bättre sent än aldrig! I sommar ska vi utomlands 2 gånger, kan ni fatta, fy fasen vilken LYX!! Vi har ju nu befunnit oss i Sverige utan att ens åka utomlands en kortis sen sommaren 2010, vi har Turkiet och res-abstinens… men nu är det fasen snart dags att åka på första resan!! Resfeber? JA! Resångest? Ja typ så jag har konstant ont i magen… Längar jag då tro? JAAAAA!!!

Första resan avgår redan nu den 3 maj, då vi åker mot Thessaloniki i Grekland för att gå på bröllop ♥ Min älskade storasyster ska gifta sig, och eftersom både min storasyster, resor och bröllop hör till typ det bästa som finns så ska vi såklart åka. Vi passar på att semestra också och för att göra så mycket som möjligt av våran vecka i Grekland så kommer vi fara runt en del. Dom första 2 nätterna ska vi spendera på ett vad jag förstår rätt lyxigt hotell, med frukost och badkar och allt vad det är 😀 Då kommer vi ägna dagarna åt sighseeing, äta glass, strosa runt i Thessaloniki och äta god mat. På kvällarna tänker vi sitta på hotellet och titta på serier och äta något gott vi köpt under dagsutflykten, kanske finns det till och med roomservice och bara slappa. Där kommer vi även ha wi-fi så därifrån kommer jag kunna blogga och maken kommer kunna jobba om det är jätteviktigt. Jag vet inte alls, men min gissning är att vi faller av internet-världen när vi lämnar hotellet ungefär ^^

Sen beger vi oss ut mot byn där blivande svågerns släktingar bor, där vi kommer bo i 2 nätter. Vi kommer gå på middag, bröllop och bröllopsfest, bära tjusiga kläder (om jag  nu lyckas köpa mig några) och förhoppningsvis ha asroligt! Längtar som tusan till bröllopet, ser framför mig något i stil med ”Mitt stora feta grekiska bröllop” men oavsett så kommer det ju bli magiskt att se min syster och hennes L säga ja till varandra ♥ Där kommer vi semestra tillsammans med min mamma och hennes Anders, lillebror min och hans Daniela, storasyster S som ska gifta sig, hennes fästman (illa annars!) och hennes 2 barn, min storasyster B, hennes man och 2 barn och såklart hela blivande svågerns släkt och familj. SJUKT KUL!!! Vi kommer dessutom åka samma flyg allihopa utom brudparet som åker ner tidigare, så vi kommer vara gänget som hörs på hela planet, tro mig haha ♥

Efter bröllopet ska vi och min andra storasyster med familj tillsammans låna en lägenhet av hans släkt, en liten lägenhet om man tänker på att vi kommer vara 4 vuxna och 3 barn, men finns det hjärterum finns det stjärterum! Den ska visst ligga precis vid havet och åker man bara en kort stund med bil så kommer man till en jättefin sandstrand. Där tänker vi att barnen kan leka i sanden, plaska tårna i Medelhavet och bara busa hela dagarna. På kvällarna ska vi turas om att vara barnvakt så att vi även hinner med en varsin dejt, och så kommer vi såklart utforska omgivningen och deras mat och glassutbud tills det står grekiska gosaker ur öronen 😉

Ett par bilder jag hittat på nätet på vårat hotell, så himla fint 😀

makedonia

Sommarens andra resa går såklart mot vårat älskade Istanbul, kära familjen och underbara athan! Dit kommer vi tillsammans med Selmas farmor och två farbröder styra kosan den 10 augusti och hem kommer vi den 31, så 3 hela veckor blir vi där, ska bli alldeles underbart hoppas jag. Är inte så lite nervös för att resa så länge med Selma, tänk om det är alldeles för varmt för henne och hon kommer spendera 3 veckor med att må dåligt. Vad gör man då? Flyttar in i ett kylskåp…? Nej, det går säkert bra, hon är ju en liten fryslort av sig så lite värme är säkert inte hela världen, svala kläder och tunna filtar för skugga!

Vi kommer spendera dom första dagarna med att fira ramadan och sen eid al-fitr med familjen, HUR UNDERBART?! Vi har liksom aldrig firat eid med familj förut, det är ju alltid ”bara vi” så det ser jag nog mest fram emot på hela sommaren, det och nattbönen… ♥♥♥ Dock hinns det väl inte med så himla många nattböner när jag och maken ju lär turas om, ifall inte svärmor vill vara barnvakt den timmen varje kväll då, man kan ju alltid hoppas. Längtar även så efter att Selma ska få träffa så många av sin familj, och att få uppleva ett muslimskt land för första gången även om hon säkert inte kommer reflektera så himlans mkt över det.

Resten av Turkiet-resan kommer vi spendera med barnvänlig shopping på gallerior med ac ist för marknader, blir såklart en del marknader också men inte alls lika mkt som vi brukar. Vi ska även ta med Selma på akvarium, zoo, någon dugun (bröllopsfest) hinns säkerligen med och så tänker jag äta etsiz cigköfte, lahmacun och turkisk glass i såna enorma mängder att det bara säger tjoff så är jag tillbaka på 92 kilo! Nu har vi ju inte ätit dessa gosaker på snart 2 år (!!!) och det är inte utan att jag typ dregglar lite här nu när jag tänker på det… GOTTAAAA

Vi kommer även åka iväg bara vi 3 en sväng, bo på hotell i 2-3 nätter i nån del av Istanbul där det finns ett fint hotell, att frukosten är enorm och har bra klass, det är ungefär det viktigaste förutom att lakanen är rena. Det ska finnas något roligt för Selma att göra och några bra restauranger att äta på. Gärna någon som har take-out så den ena av oss kan springa ut o köpa middag efter Selma somnat så att vi kan mysa framför någon film och äta god mat bara vi två. Sen kommer även mannen åka iväg och bo på hotell 1-2 nätter med sin äldsta lillebror, dom kommer nog ägna sig åt annat på sina kvällar i Istanbul typ lite vattenpipa kanske om jag känner dom rätt. Skulle jag också gärna göra, men skulle aldrig någonsin kunna ta Selma ens i närheten av ett sånt ställe så jag hoppar över. Känns inte värt o ha barnvakt för något sånt heller riktigt!

Ett par av mina favoriter från senaste Turkiet-resan sommaren 2010 ♥

IMG_0341

IMG_0001

IMG_9509

Sen, kommer även en bonusresa för oss 3, förhoppningsvis så ska pengarna räcka, och då åker vi till hösten till Kiruna! Där har jag mormor och morfar, min moster bor i en by i närheten (mätt med norrlandsmått så det tar väl 3 timmar med bil) och så har jag ett gäng kusiner och ett kusinbarn. Dom har aldrig träffat Selma, nu kommer dom iofs förmodligen ner hit i sommar för att gratulera dom nygifta tu, men jag vill ändå åka upp med Selma. Antingen tar vi nattåg eller så om vi kan hyra eller låna en bil så bilar vi upp, men det känns inte som att Selma kommer vara så förtjust i det… Ja, den resan är totalt oplanerad, mest bara en dröm just nu ^^ HOPPAS!

Och så en bild från sist jag var hos mormor och morfar, april 2010, från köksfönstret.

l_502_377_DFC9AF65-E8B0-4D4A-B271-31C585161DA0.jpeg

I år skulle ju lätt kunna bli en fullkomligt oslagbar sommar och sensommar… 😀

0 reaktioner till “Semesterplaner ♥”

 1. Vad kul med så långa o möbga resor! 🙂 jag tror vi håller oss på hemmaplan i år men nästa år kanske det blir en resa utomlands 🙂
  Ser framemot o läsa sen hur du haft det på resorna :-))

 2. Hallo,

  Taaack… jag har gått helt bananas sen jag fick veta att vi ska få en dotter… jag kan inte stoppa mig själv 😉

  Varför nappflaskor i rostfritt stål?
  För jag tyckte dem var snygga… hahaha… och så var det kanon bra pris på dem… de kostar annars 150-199:- och jag fick dem för halva priset 🙂
  Sen läste jag lite om dem när jag kom hem och det låter som att de är rätt så bra dessutom, men det var inte därför som jag köpte dem…hehe… Står om dem här: http://www.kid-basix.com/thesafestarter.php

  Härligt med massor av semester!!!
  Vi åkte med Mikail till Turkiet och min mans by (där det inte finns AC) när han var 7 månader… det gick bra… han levde i blöja under hela Augusti det året 🙂

  Kram kram

 3. Åh vad härligt med 2 semester resor.
  Inschallah går allt bra med selma i turkiet.
  Vi ska inschallah åka under Eid adha till marocko.
  Hoppas hoppas hoppas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *