Sexism eller komedi?

Tydligen så rasar folk mot denna reklam, mot att den är sexistisk. Så kika, och avgör ni, lämna gärna en kommentar, är det bara sexistikt crap som bidrar till att kvinnor fortfarande har lägre lön för samma jobb? Eller är det helt enkelt roligt, komedi? Jag tycker det är roligt, det är möjligtvis ett sexistiskt skämt. Men det är ju kul! Jag vet inte heller, tycker folk den framställer kvinnor dåligt? Jag tycker då inte det, herregud hon är ju supermom! Män däremot, framställs ju som småbarn haha, vilket dom nog också är eller? 😉

0 reaktioner till “Sexism eller komedi?”

 1. Jag håller med! Tyckte den var rolig jag 😛 Förstod inte alls när jag läste på aftonbladet varför den skulle vara sexistisk!

 2. Fattar inte vart den skulle vara sexistisk? Den är ju rolig och man driver om hur kvinnor måste ta hand om både barnen och männen sina.

 3. Hej på dej! Vill bara kika in och kommentera, läser din blogg regelbundet så vill bara säga att jag gillar din blogg skarpt 🙂 Har en liten fråga som jag tänkte fråga dej, eftersom jag ”sitter i samma sits själv”. Det är gällande omskärelse på pojkar, inom islam. Är detta något som känns naturligt för dej, om ert nästa barn blir en son? Min pojkvän är muslim, och jag är lite rädd för detta nämligen. Känns som att jag kommer att skada mitt barn om vi får en son någon dag.. Vore skönt att höra dina tankar kring detta. Ha en bra kväll!! /Tina

 4. Men sexism är ju när det ena könet framstår som dåligt, inte bara när kvinnor gör det. Och det är ju inte precis nån smickrande mansbild, jag skulle bli rätt förolämpad om jag vore en hemmapappa t.ex..

 5. Tina, jag tycker att det är jätte spännande det du skriver om. Sveriges Radio hade en radiosändning om det i fredags där man diskuterade manlig omskärelse på icke medicinsk grund. Se http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=416

  Själv kommer jag omskära mina söner, inshaAllah. Jag är själv muslim och tror att Gud har sagt det. Som jag ser det så har omskärelse endast fördelar från en sekulära synvinkel också. Det är mycket mer hygieniskt. Jag vet två killar som är icke muslim som har fått operera bort förhuden eftersom de har fått sjukdomar.
  Inom judendomen så omskärs ju söner när de är 8 dagar gamla men inom islam så omskär man inte sönerna så tidigt. Jag vet inte om det finns någon speciell ålder då det måste ske… Min man omskar sig när han var 11 år gammal och om man är tveksam över detta med omskärelse kan mna ju vänta till barnet är så pass gammalt och så kan de själv få bestämma.

 6. Sexistisk, har jag fått lära mig, betyder bara att man tycker kvinnor och män har olika roller naturligt. Så jag antar att jag är sexist. Förut trodde jag att det var ekvivalent med misogynistisk. men enda anledningen till att sexist är ett skällsord är ju att kvinnor och män förväntas bete sig exakt likadant nuförtiden. Av någon anledning så anses likriktning som ett måste för jämställdhet.(Vilket i princip betyder att jämställdhet skulle vara ouppnåeligt, pga den stora hormoninjektionen som kvinnor får varje månad.)

 7. Jag fattar inte alls varför den ses som sexistisk. däremot tycker jag Felix reklamen är det när en mamma står och lagar mat och ungen säger ”hej alla mammor”. det är ju inte bara mammor som lagar mat. han borde ju sagt ”hej alla föräldrar” tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *