Sista månaden utan bebis

Så går vi in i den sista månaden utan en bebis i huset… eller, det är ju inte ens säkert att hela den här månaden blir utan bebis, den 25 november är våran lilla skrutt fullgången. Beräknad förlossning är ju 15 december, men från 25 november kan hon egentligen komma när som helst. Sen är det  allt mellan en dag till en månads väntan bara. 25 dagar kvar till fullgången… det är ju helt ofattbart! Herregud så jag längtar alltså… men känner  mig inte färdig med alla förberedelser ändå. Måste tvätta trikåsjalen och så väntar jag fortfarande på leverans av babynest men det borde komma när som helst nu. 

Min kropp börjar vara redo dock, det känns. Förvärkarna tar i som bara den och att döma av min mans ansiktsuttryck igår kväll när dom var som värst så var han halvvägs till bilen mot förlossningen. Men riktigt så kändes dom ju inte men det tar i rejält. Så jag passar på att träna mig inför att det är dags, slappnar av, andas, tänker välkomnande tankar om värken och försöker lära mig vart min kropp spänner sig och vart jag behöver lägga mer fokus och kanske få hjälp med att slappna av. Spänner alltid pannan i nån bekymmersrynka, vilket maken kommer få jobba med att massera under förlossningen hehe. Spänner jag ansiktet så hänger nämligen många andra kroppsdelar med har jag märkt. 

BB-väskan ska också packas, och en kan ju tro att en är proffs när en väntar sitt tredje barn men nää, jag har knappt nån aning haha. Kläder till mig o bebis, godis, sen lär jag få läsa mig till om jag behöver nåt annat. Och dessutom, VILKA kläder ska jag välja till bebis?? Första kläderna… inget lätt beslut! Det börjar kännas så himla spännande det det här med att vänta bebis 3… att ha fått gå från ångest och katastroftankar och fruktansvärda foglossningar till förväntan, längtan och en faktiskt ganska pigg kropp dessutom är helt makalöst. Som jag njuter! Min bästa BM som såg till att jag kom både till psykolog på familjehälsan och aurora-mottagningen på förlossningen har verkligen gjort helt rätt. Jag har fått så bra hjälp och stöd både där men även hos min BM, så nu njuter jag! Och ser fram emot att föda fram en liten trea, en liten lillasyster… som vi alla längtar så ofantligt mycket efter att få träffa. 

Lilla lilla hjärtat… som vi alla älskar och längtar efter dig… om du bara visste ❤️❤️

2 reaktioner till “Sista månaden utan bebis”

  1. Ååå så spännande! Dina ord och längtan påminner så mkt om hur jag kände när min dotter skulle komma till världen! Önskar er all lycka och njuut på av den sista delen av fina magen sedan har du diamanten på bröstet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *