Svar på frågestunden

 • Jag vill ha dina bästa mamma-tips! Jag blev mamma för två månader sedan alhamdolillah och vill helt enkelt ha tips på vad man ska tänka på, vad man inte ska göra, bästa köpen till de små, bästa aktiviteterna osv.

MasaAllah GRATTIS! Hehe inte lätt att fatta mig kort här men ska försöka, våra bästa köp är nog vagnen, babybjörn babysitter och en bra bärsele. Nu har vi en ergobaby och den slår babybjörns sele, och är billigare. Bästa aktiviteterna är helt klart öppna förskolan och mammafikor och lekdejter med dom som har jämngamla barn, så otroligt givande för både mamma och bebis. Tänk på, LITA PÅ DIG SJÄLV. Folk kommer med så mycket råd och pekpinnar och tips, men INGEN känner ditt barn så som du gör. Får du ett råd och det känns fel, följ det inte. Vad man inte ska göra är nog att gå på alla råd och tips hihi, och heller inte gå på alla produkter som man enl handeln ”behöver” tex så är vanlig raps eller olivolja mycket bättre för barnen än babyolja då den inte innehåller kemikalier. Man behöver ingen badtermometer för man har sin egen hud osv. Man ska inte heller vara så hård mot sig själv, mammor är fortfarande bara människor, och vi behöver inte vara perfekta, bara vi älskar ungarna våra oändligt mycket och gör så gott vi kan ♥

 • As salam aleykum, hej! jag har en fråga angående din familj, hur dem reagerade när du berättade att du blev muslim? Vad sa dem när du tog på dig slöja? Berätta lite om hur allting gick till och är din familj intresserad av islam. Jag är själv konvertit för ett år tillbaka och jag blir intresserad av andra konvertit berättelser. Kram

Wa aleykum salam! Dom reagerade inte så jättemycket, jag tror inte dom bryr sig så värst mycket om själva konverteringen, däremot så fick jag mer reaktioner på att börja bära sjal, sluta delta i kyrkliga aktiviteter, börja be och så, såna skillnader som märks lite mer på utsidan. Dom blir mest oroliga angående sjalen, det är så himla ”antimuslimskt” klimat just nu och jag tror det beror mest på det. Jag har nog varit en väldigt långsam konvertit tror jag, tagit en sak åt gången och inte alltid varit så öppen med dom förändringar jag gjort ang min religion, känner mig lite blyg med det hihi. Min familj är väl intresserade och nyfikna, det är det som jag märkt av i alla fall, masaAllah jag älskar nyfikenhet!

 • När jag får barn vill jag inte lämma mitt barn på dagis vid 1 års åldern. Inte för att jag har ngt emot det men vill följa mitt barns utveckling själv o se allt själv! Om jag inte minns fel så jobbade du hemma med ditt barn? Eller är jag ute o cyklar.. iaf kan du berätta lite om din ekonomin eller är det maken som tar hand om den delen? Hur tycker du att det går med selmas turkiska förstår hon mycket eller är det svårt när föräldrarna mest talar svenska? Hur känns de med prinsen i magen? :) ) och en sista sak, kan du inte ha en mat recept kategori? Så vi kan få lite inspo. Hayirli aksamlar :) )
  ( En sak till snälla ber dig kan du ta bort ”CAPTCHA Code” jag har försökt skicka denna kommentar 10 ggr nu!)

Jag har jobbat några få timmar här och där med saker som min man behövt hjälp med i företaget men nej, jag är hemmamamma och hemmafru på heltid. Har inget jobb eller så. Ser det som mitt jobb att stimulera lillan med lekdejter, pussel och sånt samt att hålla hemmet i gott skick och laga bra mat till min familj. MEN, det finns ju oändliga möjligheter nu för tiden om du vill jobba hemma för att kunna stanna hemma med ditt barn längre. Det är min man som försörjer oss, må Allah belöna honom ♥ Selmas turkiska är sådär, det blir mest svenska hemma men hon förstår en del och använder en det turkiska ord själv också. Det känns alldeles underbart, alldeles för bra för att vara sant… ett till barn, en son… samma lycka och samma kärlek IGEN ♥ alhamdulillah!!! Jag har en sån, mat och bak heter den, dock inte så jätteofta den uppdateras. Det är nu borttaget ^^

 • Hej!
  Vad har du för bra tips på vad man kan göra för roligt med en 1.5 åring en dag när man har massa att städa hemma?=)
  kram

Hej! Haha jag har ingen aning… lillan har ofta suttit i selen om hon har nåt emot att leka själv när jag städar. Eller så får hon se lite tv, om hon är sugen på det. Men oftast så får hon leka på, jag kan ibland tipsa henne lite genom att erbjuda olika leksaker, vill du bygga med duplo, rita, bygga pussel osv. Det kan funka. Men för det mesta städar jag när hon sover haha. Eller medans hon bara röjjer på med sitt och stökar ner 3 gånger snabbare än jag städar ^^ Kram

 • Dina bästa tips ang. Förberedelser inför förlossningen och vid själva förlossningen! (Typ böcker att läsa innan, saker man kan fixa hemma inför att nya lilla familjemedlemmen ska komma, saker att ta med till förlossningen, att tänka på m.m.) :)kramar!!

OJ! Det var en bra fråga… Jag läste en jättebra bok men vad hette den då…? Det var en bild på en liten bebis på framsidan, som ligger i nån vuxens händer. Den var jättebra, ska se om jag kan hitta den och isf lägger jag upp ett separat inlägg om den. Men sen, det bästa tipset, sök så mycket kunskap och inspiration du vill, vill du läsa 300 förlossningsberättelser och se alla tillgängliga förlossningsprogram på TV, så gör det, jag var sån med lillan. Men, skräm inte upp dig själv. Blir du rädd av att få se och läsa sånt, så låt för allt i världen bli. Jag minns att den bästa tankeövningen enligt mig var att påminna mig själv om att kroppen kan det här, bara jag vågar lyssna på min kropp och följa mina signaler så skulle det gå bra. Jag lät även bli att måla upp bilder av hur jag ville att förlossningen skulle bli, jag bara tänkte att det blir som det blir. Det kan bli snitt, det kan bli världens smidigaste vaginala förlossning och allt däremellan och allt är OK, så länge man själv och bebisen mår bra när förlossningen är över så spelar det faktiskt ingen roll hur det gick till. Saker att ta med är typ kläder till er båda, ätbara grejjer, hårsnodd, läppsalva, tandborste osv, babyskydd, filtar, blöjor och bindor. Saker man kan fixa hemma, den listan kan göras oändligt lång, men det man behöver är några ombyten kläder, blöjor (storlek 1 och 2, man vet aldrig hur stora dom är när dom föds), nån filt som passar årstiden, en sovplats för bebin, amningsbh och mjuka kläder till dig själv samt stora (!!!) bindor. Sen kan man köpa resten eftersom.

 • Hur bra turkiska kan du? Är det jobbigt att vara med turkiska släkten om du inte hänger med i samtal? Hur tog din mans släkt emot dig? Vad har du för utbildning?

Jag kan så jag klarar mig, kan prata med folk men det går SAKTA haha, och kan ta mig fram på egen hand med att åka lokaltrafik, handla, fråga efter vägen osv. Både ja och nej, det är inte så jobbigt att inte hänga med till 100% jag förstår ju ändå det mesta, men det är jobbigt att jag blir så utmattad i skallen av ansträngningen det kräver för mig att fatta. Dom tog emot mig så himla bra, lika bra innan jag blev muslim som nu, så himla varma och goda människor som alltid välkomnat mig med öppna armar och gjort ALLT för att jag ska känna mig välkommen och aldrig har dom dömt mig. Jag har gymnasial utbildning, gick estet hehe, kan ni tänka er, jag var en sån estetare ^^ Världens bästa linje gick jag, dom tyvärr inte gav några jobb alls men hade en underbar gymnasietid.

 • Asalam aleykom! Jag undrar hur du berättade för din familj att du blivit muslim? Jag är själv konvertit sedan 5 månader tillbaka och jag är så rädd för att berätta. Jag har följt din blogg i flera år och du verkar vara en jätte go tjej mashaaAllah! Jag gillar verkligen din blogg för att den känns äkta och det är intressant blandning av allt och inget. Jag brukar sällan kommentera men när jag såg ditt tidigare inlägg ville jag bara passa på att säga att jag ska bättra mig på kommentars fronten! Kram

Wa aleykum salam! MasaAllah va roligt att höra!! GRATTIS! Tack så jättemycket för dom fina orden ♥ Hehe jag minns ärligt talat inte… tror jag berättade det olika för alla, och vissa fick nog bara ett mejl. Vissa berättade jag för på telefon och vissa face to face. Det blev som det blev helt enkelt. Berätta så som du känner för och när du känner för det, ingen stress men man ska nog inte heller skjuta på det för mycket för då kan det vara svårt att sluta skjuta på det. Kram!

 • Hur många barn vill du ha? Vet ni namnet på er son redan nu? Låter det turkiskt eller svenskklingande? =) Har Selma något andranamn? Tack för en superbra blogg!! =)

Jag vill nog ha 4 barn som det känns nu, men vi får se hur det blir. InsaAllah får vi en drös iaf, jag har alltid velat ha en stor familj. Ja till 99% vet vi namnet, har haft ett pojknamn ända sen Selma låg i magen. Det låter nog inte som något av dom, men det är väldigt vanligt i båda länderna. Ja, det har hon. Tack tack ^^

 • Jag undrar hur du och din man träffades? :) Och var du intresserad av islam innan du träffade honom.

Vi träffades för i råkade hamna på samma jobb i gymnasiet. Nej, inte direkt, lite smånyfiken men inte på det viset.

 • Jag skulle också vilja veta lite hur ni gjort med turkiskan. Min son ska ju också bli tvåspråkig men det känns svårt ibland när han är med mig hela dagarna som bara pratar svenska. Så tips mottages tacksamt :)
  Sen skulle jag vilja veta lite om hur du får ihop det religösa livet? Hur hinner du med bönerna? Har du lärt dig att läsa Koranen på arabiska? Eller hur gör du för att lära dig mer om islam?

Vi pratar mest svenska hemma, men lite turkiska också. Både jag och maken pratar turkiska med henne ibland men det blir mest svenska. Bara barnen hör turkiska pratas så är det nog det som krävs, sen kan dom ju aldrig få lika mkt av den som av svenskan så länge man bor i Sverige. Men filmer och böcker på turkiska kompletterar ju jättebra. Även turkisktalande leksaker ^^
Hehe ja det är väl som med att hinna gå på toa, man hinner det man måste… ibland så stänger jag in oss i hennes rum när jag ska be och så står jag och ”blockerar” dörren så hon inte kan gå ut, sen ber jag när hon sover dom böner som är då men det allra bästa är ju att dom får se när föräldrarna ber så mycket som möjligt. Nej jag kan tyvärr inte arabiska. Oftast så lyssnar jag på föreläsningar medans jag gör sysslor hemma, tidseffektivt men jag brukar behöva lyssna på samma lektion flera gånger för att det mesta ska gå in.

 • Har för mig att du skrivit att du vill vara hemmafru och inte funderar på att arbeta efter mammaledigheten. Kan du berätta mer kring detta val och varför du skulle föredra det? Om du väljer att jobba istället vad vill du helst jobba med då? Din man är egenföretagare väll, vad är det för typ av företag han driver? Hur stor är lägenheten ni har nu, funderar ni på större nu när lilleman är påväg eller är ni nöjda med den ni har?

Ja jag är hemmafru/hemmamamma nu, mina mammadagar tog slut innan sommaren. Men vi kör på såhär, min önskan som mannen så snällt uppfyller är att jag ska kunna vara hemma tills våra barn går i skolan. Jag föredrar att ha det så för att hinna med både barn, hem, mig själv och mannen på ett bra sätt. Samt att jag tror att det bästa för små barn är att vara med sina föräldrar, inte på förskolan, det tror jag är bra från 3 år. När jag är klar med den här karriären så funderar jag just nu mest på att utbilda mig till förskolelärare, men det är ju många år kvar så vi får se. Min man driver web-företag och jobbar med web-design och nätförsäljning. Vi bor just nu i en 3a och vi är nöjda med den, en större behöver vi inte än på några år iaf som det känns nu.

 • Salam Aliekom! Här kommer några frågor från mig: 1. Var det via någon vän eller träffades ni av en slump, du och din man? 2. Hur presenterade du din man för första gången för dina föräldrar? 3. Hur var det att träffa dina svärföräldrar för första gången? 4. Hur många gånger har du varit hos din svärföräldrar? Hur många gånger har er dotter varit där? 5. Hur mycket turkiska får er dotter höra, lära och har tillgång till? 6. Hur mycket turkiska kan du? Klarar du dig om du är ensam med dina svärföräldrar? (språkligt) 7. När och hur blev du intresserad av islam? 8. Har dina föräldrar alltid varit positiva till din man och din tro? Må Allah välsigna er!

Wa aleykum salam! 1. Vi träffades på jobbet vi hade i gymnasiet. 2. Hehe första gången han var hos min mamma så hade vi kalas, minns inte för vem, men hela familjen var där nästan. Han fick en tuff inskolning men det klarade han galant, min man. 3. Jag och min svärmor liksom bara gled ihop haha, det var inget stort första möte för jag var där så mycket och bara umgicks. Min svärfar träffade jag första gången när han sov här när Selma var knappt ett halvår. 4. Hos min svärmor är vi ju och ränner titt som tätt eftersom hon bor här i stan men hos min svärfar har jag aldrig varit eftersom dom bor i Irak, men snart ska vi nog besöka dom också insaAllah! 5. En del, men inte jättemycket, tyvärr. 6. Ja jag kan så jag klarar mig, men har svårt att konversera på turkiska. Mina svärföräldrar kan ju flytande svenska så med dom pratar jag svenska. 7. Det blev jag efter våran första resa till släkten i Turkiet, då började jag läsa lite i smyg hemma hihi. 8. Ja, för det mesta, såklart håller dom inte med om allt i min tro för isf vore dom ju också muslimer ^^ Men min man och min familj kommer superbra överens. Amin!

 • Vad är dina framtidsplaner, gällande: Eventuell utbildning, karriär etc? Familj? Boende? Resemål? Komponera ihop en trerätters med dina absoluta favoriter! (De behöver inte gå ihop..) Hur orkar du städa, tvätta, hålla rent så ofta? Är ert rent kliniskt hem, typ att man skulle kunna slicka golvet?

Just nu ska jag vara hemma, men sen ska jag plugga har jag tänkt. Funderar som sagt på förskolelärare, men först om ganska många år. Vill ha några barn till i framtiden insaAllah och vill nog ha ett hus till alla oss så småningom, med en gård med pool där jag kan va utan slöja haha! Jag vill resa till många platser, Thailand, London, New York, Cuba, Italien och även runt i Sverige, men första resmålen är Istanbul så ofta som möjligt och även att åka till Californien så snart vi bara kan för min ena syster med familj ska flytta dit i vinter… kommer längta ihjäl mig!! Sist men inte minst, HAJJ, såklart!! 3-rätters… hmmm, blir 2 varmrätter tror jag ^^ SUSHI (!!) och smörgåstårta kanske och sen ben&jerrys eller tex kladdkakecheescake till efterrätt. Alltså jag gillar så många olika maträtter och efterrätter så jag kan knappt begränsa mig… haha. Jag orkar inte alltid, ibland blir det totalt kaos men jag mår så himla mycket bättre när jag har rent och ordning hemma så jag tar mig tid och ork. Annars blir jag bara stressad. Haha jag skulle nog aldrig slicka golvet men Selma har gjort det och hon blev inte sjuk för det ^^

 • Vad älskar du med dig själv? Vad gillar du mindre?
  Vad älskar du mest med din man? Vad gillar du mindre?

Det är nog att jag känner att jag är en bra mamma, inte varje dag då kanske, men för det allra mesta så är jag en riktigt bra mamma till min dotter. Att mitt tålamod inte alltid är det bästa, det jobbar jag med, men så jättebra är det inte.
Det är nog att han är så omtänksam och kärleksfull och gör allt för oss ♥ Han är min hjälte, min man, på så många sätt. Haha det ska nog vara att han är mycket stökigare än jag som knappt klarar av stök ^^

 • 1. Vad gör du och din make för att hålla er relation i gång? Några tips? 2. Vad har varit det bästa med att bli troende muslim? 3. Vad är det bästa med din man? Framträdande egenskaper osv. Tack för en underbar blogg verkligen!!!

1. Det som jag vill dela med mig av (som inte är för privat) är väl att vi ser till att båda får vila ut om vi behöver det, annars orkar man inte med varandra efter lillan fått sina behov tillgodosedda. Sen att fortfarande se sin make som sin man och inte bara pappan till sitt barn, komma ihåg att visa varandra kärlek och ömhet och ta hand om varandra också. I början med småbarn så blir man mest som ett arbetsteam som schamlägger sömn, mat, blöjyten osv tills man är så less, men det behöver nog få vara så om man har en krävande bebis, det viktiga är att man tar sig ur det sen. Går på nån dejt då och sist men inte minst, titta varandra i ögonen!! Det gör så otroligt mycket, för så ofta så flackar blicken på 100 saker och en unge som rör sig i rasande takt samtidigt, men att se varandra i ögonen när man pratar, det är guld värd. 2. Att jag känner i hela mig att jag har hittat rätt, jag är hemma, jag tror att min religion kommer ta mig till paradiset. 3. Svarade på denna i frågan ovanför.

 • Vill du jobba i framtiden? Och om du och din man skulle skilja er(inshaAllah hoppas det aldrig händer) Hur skulle du göra för att försörja dig själv? Menar absolut inget negativt utan frågar för att jag skulle inte våga gifta mig utan utbildning. Ser det som en säkerhet…hur tänker du kring det? Älskar din blogg Therese och du har en superfin familj mashaAllah.

Förskolelärare tror jag. Jag skulle börja plugga, det är min backup plan ifall vi behöver pengar även när vi lever ihop, vilket jag tänker fortsätta med. En utbildning är ju inte en garanti för att man får ett jobb tyvärr, däremot är jag i princip helt säker på att jag kan komma in på nån utbildning jag skulle gilla. Tack så mycket!

 • Hej mashalla har läst din blogg i många år har en dotter som är 1 och en som är 2 hur kommer du göra för att ”plantera”islam för henne.har du några tips för hur man lär sig bönen

Jag tror att det bästa man kan göra med så små barn är att praktisera framför dom, be när dom är med, säga bismillah innan man äter och så. Barn gör som deras föräldrar gör. Gå in på islamguiden.com där finns en jättebra guide för att lära sig att be masaAllah. Annars kan du mejla mig (hayalblogg@gmail.com) så kan jag försöka hjälpa dig lite mer. Sen kan man ha en fusklapp i början, tills man lärt sig alla orden, som du kan kika på när du ber. Men det går ganska fort att lära sig nåt man gör 5 gånger om dagen ^^

 • As salamu alaykum! Undrar hur har dina vänner/mammagruppen reagerat då du började med slöja? För Man har hört massor av historier när vissa börjat med slöja så har kompisar eller dylikt ändrats mot dem på ett negativt sätt, usch! Hehe

Wa aleykum salam! Positivt har dom reagerat, inte ett negativt ord har jag hört alhamdulillah. Det jag fått höra är att dom tycker jag är modig hihi. Dom kompisarna som känner så försvann nog från min krets för länge sen tror jag. Och det är jag bara glad för!

 • Tänker du ha slöja på dig när du ska föda?

Nej, känns inte högprioriterat att dölja håret för dom som kikar rakt in i det allra privataste haha! Men såklart så kommer jag ha det när jag går ut i korridoren och så men nej, inte inne på rummet där bara jag, mannen och förlossningspersonalen får komma in.

 • Jag älskar din blogg, den är så inspirerande, har läst den i säkert ett halvår nu :) Lite frågor, 1. Jag håller på att utforska islam, men det är svårt att hitta rätt svar, alltså det finns ju folk som smutskastar islam rätt mycket, har du något tips? 2. Vad var det första som inspirerade dig i islam? Alltså som fick dig att fundera på att bli muslim? 3.Är din man praktiserande muslim? 4. Kan Selma någon turkiska

Tack va snällt! 1. Jag kan tipsa om islamguiden.com där har dom jättebra artiklar och information om det mesta, sen kan man lyssna på föreläsningar på islam.nu och båda dom sidorna är pålitliga. Sen ska man helst inte googla saker som har med islam att göra, bättre att kolla dom sidorna direkt för det finns så mycket strunt som folk skrivit om islam på nätet tyvärr. 2. Det var att träffa min mans släkt i Turkiet, att leva i 1,5 månad med dom som praktiserar öppnade verkligen mina ögon som tidigare var så himla trångsynta. 3. Ja det är han. 4. Ja en del, fast inte jättemycket.

 • Jag har en fråga till, brukar du äta godis med gelatin i? Har sett att du har bilder med plockgodis, och sånt som kan innehålla gelatin.

Bara om det är specificerat att det är nötgelatin, inte annars.

 • 3 saker du ser fram emot? =)

På första plats, att våran son ska födas ♥ Att se lillans reaktion när hon får en lillebror ♥ Efter att få hem nya barnvagnen haha!

 • Assalamu aleikum! Brukar du fara till moskeen? Hur är det att vara muslimsk kvinna med hijab i Sverige? Är du rädd när du är på stan? Får du höra mycket negativt? Tack för en jättebra blogg!

Wa aleykum salam! Nej inte så ofta, men ibland. Det är ok, jag är rädd när jag går ut, går aldrig ut själv när det är mörkt, men har aldrig upplevt mer än några sneda blickar. Däremot så har jag hört om systrar som upplevt hemska grejjer så därför är jag rädd. Speciellt nu när jag är gravid och har lillan… då är jag inte så kaxig. Tack för dom fina orden!

Antar att du undrar vad jag anser om att dom tagit bort förbudet mot slöja i det offentliga rummet…? ÄNTLIGEN!!! Tycker det är helt galet att det var förbjudet från början men att dom tagit bort förbudet var ju verkligen på tiden och så himla välkommet!

 • Kära syster, jag tar verkligen inspiration av din mammastil, du verkar vara en så himla bra mamma till lilla Selma mashallah. Jag kan läsa tillbaks i bloggen på hur ni hade det när Selma var i mitt barns ålder, för att få tips! Undrar om du har något råd att ge i denna situation: min lille är 2 månader, han gråter massor om kvällarna kan knappt sova mellan 18-23, för han har ont i magen TROR jag. Han blir tom svettig av gråt och att sno runt. Jag bär, vagnar, guppar, ammar etc, men det fungerar bara för stunden, sedan måste man hitta på nytt. BVC säger kolik, vänta ut 3 månaders så går det över. Hur ska jag göra för att inte tappa lusten helt? För han känns inte gullig efter 4h av att gno runt såhär- och då delar jag och pappan ändå på det! Tycker det har blivit värre nu än för en månad sedan nästan. Salaam alaikum.
Tack så mycket vad snällt av dig!! Åh fy va tufft för dig, må Allah underlätta för er båda!! För oss har flera saker hjälpt, lillan hade mkt ont i magen men inte sådär mkt… men babybjörns babysitter hjälpte, den är ergonomisk och när vi satte henne i den så släppte oftast knipet. Sen finns det både Minifom och Sempers magdroppar att ge, dom köper man på apoteket, receptfritt, och dom är jättebra för magen på små kolikbarn. Det finns även akupunktur mot kolik, googla och prata med sjukvården om det finns i erat landsting eller om det finns nån som jobbar med det privat. Det kan göra mirakel. Och det vänta 3 månader så går det över, det känns ju som ett hån… hatar att dom fortfarande säger så! Barnen har ju ont och föräldrarna blir utslitna, dessutom finns det hjälp och det går inte alltid över när barnen blir 3 månader. Försök att komma ihåg när det är som jobbigast att det kommer gå över, det är lätt att känna att det kommer vara så för alltid, men det går över till slut. Sen se till att få sova så mkt som möjligt, och komma iväg lite ensam då och då och träna eller träffa kompisar. I alla fall en liten stund, så att du får lite nya krafter. Det är jättebra att ni delar på det, fortsätt med det. Wa aleykum salam!
 • Hej! Jag har varit intresserad av Islam i några år nu och jag är till stor del muslim, antar jag, även fast jag inte praktiserar särskilt mycket då jag känner att min iman inte är så stark och för att jag inte har kommit särskilt långt på resan, om du förstår vad jag menar. Hur gör du för att stärka din iman och hålla den stabil? Att praktisera är ju en sådan sak, det förstår jag, men finns det något annat sätt såhär i början? Eller är det bara att börja be, typ? Kram :)
Det bästa man kan göra är att följa religionen, den första pelaren är att säga trosbekännelsen och konvertera och den andra pelaren är bönen. Så börja i den änden, det är dom handlingarna som bäst stärker din iman. Sen är det jättebra att lyssna på lektioner, söka kunskap, klä sig blygsamt samt att låta bli sånt som är haram. Det finns bra info om bönen och trosbekännelsen på islamguiden.com och bra lektioner på islam.nu så rekommenderar dom sidorna. Kram
IMG_5975
Tack så mycket hörrni för alla fina frågor, det har varit ett nöje att få besvara dom och jag hoppas ni alla blev lite klokare nu hihi. Det tog sin lilla stund detta, särskilt med ena armen om lillan medans jag skrev. Lillan är nästan helt frisk idag, inge ont i öronen men litegranna feber kvar och slö. Mysigaste ungen på jorden idag med andra ord ♥ Tack så mycket för alla era krya-hälsingar och amin till era du’as!!

8 reaktioner till “Svar på frågestunden”

 1. Salam aleykom, tack för att du tog din tid för att svara på allas frågor och jag vet att du nu stängt frågestunden men efter att ha läst frågan om godis med Gelatin så sa du att du bara äter dom med nötgelatin så jag undrar bara: Äter ni inte halal mat då?

 2. Otroligt att du orkade med att svara på alla frågorna!!! Tack ska du ha, hoppas du får vila nu ifrån tangent bordet…

 3. Vill bara tala om att jag uppskattar din blogg otroligt!! Jag är själv konvertit, gift med min ungdomskärlek (turk) sedan 6 år tillbaka, kommer från samma stad som du (bor i Sthlm), samma ålder, nyligen sjalbärare och jag längtar just nu efter vårt första barn och över att få flytta till Turkiet nästa år insallah. Jag kikar in varje morgon men skäms över att aldrig kommenterat. Känner ofta igen mig i dig. Du verkar vara en fantastisk person och jag blir inspirerad av dig och din blogg! Ha en trevlig helg. Kram

 4. Jätteroligt att läsa alla dina svar. Blir så roligt att läsa när det handlar om allt mellan himmel och jord 🙂

 5. Salam Aliekom kära syster!

  Må Allah välsigna dig och din familj! Tack för att du besvarade allas frågor t.o.m. min 8! =) Du är otrolig! Jag och min familj hoppas att er dotter ska krya på sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *