Svar på tal ♥

Jag har fått två kommentarer från systrar i islam som jag nu vill ta mig tid att svara på! 🙂 Jag inser att tiden aldrig kommer komma till mig så jag stjäl en stund av min sovtid och svarar på era frågor. Jag svarar i inlägg, för jag vill gärna att alla ska få veta.

Salaam aelikum kära syster…

Att leva tillsammans utan att vara gifta i islam är en stor synd….klarar man att bo med en man och dela säng med en man så borde man klara att ge ett löfte till den mannen inför Allah…
Vad händer om du blir gravid? Ett barn fött utom äktenskapet är faderslöst…abort är inte tillåtet…
Snälla för din egen skull ta och studera islam så du kan fatta bra beslut i ditt liv och inte smutsa ner den nya rena bok du fick som gåva av Allah den dag du reverterade… Ta vara på den!

Må Allah vägleda dig och underlätta dina framtida beslut. Amin.

* Wa aleykum salaam!

Det första jag vill svara på denna kommentar, det första som slår mig, är att denna syster är ingen jag känner, ingen som egentligen vet mer om mig än vad jag skriver på bloggen, och det är vad jag väljer att visa. Så vad är det som säger att vi ens har sex?? Det är inget jag tänker varken säga att vi har eller inte har, men det är verkligen inget som jag vill att alla ska gå omkring och ta för givet att alla sambos har!! Och inget faderslöst barn blir till om inget sex förekommer… mitt sexliv håller jag ungefär 25 000 000 mil utanför bloggen, och det vill jag även att mina läsare ska göra!

Och som jag nu även har skrivit till i min presentation eftersom kommentarerna på denna fråga kommer in, hur många gånger jag än svarar på den. Vi blev sambos innan jag hade reverterat till islam, jag hade aldrig klarat av att revertera, aldrig lyckats ta mig igenom det om inte jag och Diyar hade flyttat! Det är inte direkt så att min familj har blivit helt insane för att jag har blivit muslim, tro inte det. Men det är ungefär som med allt annat i mitt liv, och Diyars, vi pushar varandra till det som är det bästa för oss och för varandra! Jag är inte lika stark utan honom och han är inte lika stark utan min. Hade jag inte kunnat ligga och prata med honom hela nätterna, och ha distans till alla som var emot islam under den tiden jag bestämde mig så hade jag inte reverterat då. Han knuffade mig i rätt riktning, det jag alhamdulillah visste var rätt riktning tack vare Allahs vägledning. Det här kan vara en dum jämförelse i sammanhanget, men det var exakt samma sak med när jag tog körkort, eller skaffade jobbet på Manpower, det var också Diyar som knuffade mig så att jag tog mod till mig och vågade göra det som var bäst för mig ^^

hejsan!

jag är själv en nyligen konvertit och jag har en liten fråga. är du praktiserande muslim, jag såg att du också konverterat ganska nyligen
jag bara undrar efter som att jag såg att du går ut i bland och så :) jag dömer dig inte det får du inte tro men jag är lite nyfiken bara hur du praktiserar.
allt gott till dig
från en syster i islam :)

Hej!

Den här frågan fick jag för ett bra tag sen, men jag har inte kunnat svara på den tidigare för jag har haft ett inre dilemma. Men nu äre löst alhamdulillah!!
Ja, jag har gått ut en del på sistone, men jag insåg sist jag var ut på krogen att det var min sista gång. Det är haram, dessutom har även nackdelarna för mig börjat synas som större än fördelarna med att gå ut. Jag orkar inte längre med allt det man får stå ut med på olika nattklubbar och dansställen, det är inte något som jag vill lägga mer av min tid på. Jag får hitta andra roliga saker att göra med mina vänner i stället. Alhamdulillah att jag har kommit på rätt väg igen!
Hur jag för övrigt praktiserar? Jag lär mig be, en syster i islam har varit god nog att lära mig be så jag ber, ibland missar jag någon bön, men det blir lättare när jag har rutinen helt och hållet i ryggmärgen. Jag dricker inte alkohol, äter inte griskött eller gelatin, skänker pengar till fattiga så ofta jag kan och så ofta jag hittar ett bra projekt. Jag fastar under ramadan, vilket jag gjorde redan innan jag blev muslim. Och jag försöker vara så god jag bara kan mot mina medmänniskor och bröder och systrar i islam! Jag lär mig efter vägen och jobbar på att bli en bättre muslim!

Undrar ni något så ställ jättegärna frågor! Är det inte för privat eller kränkande så svarar jag på era funderingar!!

0 reaktioner till “Svar på tal ♥”

  1. Bra svarat! Dock undrar jag vad det är för fel med att gå ut enligt islam? Jag absolut inte insatt utan vet bara att man inte ska dricka alkohol, men det har du väl inte gjort när du har varit ute på sistone heller eller? 🙂

  2. hejsan! tack för ditt svar!
    jag tycker det är så kul med andra systrar som reveterat nyligen som jag själv och därför var jag lite nyfiken bara på hur du praktiserar och får in islam i ditt liv. 🙂 tack för svaret.
    jag håller också på att lära mig att be. det är ganska svårt tycker jag.

    allt gott!

  3. har samma fråga som LisaMarie ^^ varför inte gå ut om man är muslim? kommer ju sakna att få dansa med dej 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *