Svaren ♥

Bättre sent än aldrig, förlåt att ni fått vänta…!

Jag har flera gånger tänkt tanken att jag skulle vilja säga till kvinnor med slöja på sig att jag tycker de är vackra, jag själv tycker om att höra det, även om det är helt okända människor.. Jag har läst att du brukade ha slöja på dig, hur hade du tänkt om någon kommer fram och säger att du är vacker.. Är det okej, jag vill inte vara hänsynslös utan vill fortfarande respektera deras val… Förstår du hur jag tänker?

Ja jag hade tyckt att det var helt okej, fick höra det flera gånger på bloggen och så och det var inget jag tyckte var något problem. Men alla är ju olika, så jag kan ju inte svara för hur andra skulle reagera.. 🙂 Men jag blev bara glad när folk sa så!

Hej!
Jätte bra blogg=) Jag är nybliven mamma med en son på två måander, snart tre =)Jag älskar att vara mamma, men måste erkänna att jag ibland har lite tråkigt på dagarna när jag och bebisen är hemma. Har du något bra förslag på vad man som mamma och bebis kan göra på vardagarna?=)
Kram!
P.S Selma är så otroligt söt =)

Hej!
Jadu, jag tycker vi aldrig är hemma haha, så vi har nästan motsatt problem ^^ Men ja, vi brukar gå på öppna förskolan, träffa mammorna och bebisarna från mammagruppen som bvc ordnar då kan vi tex promenera ihop, gå ut och äta lunch eller träffas hemma hos nån av oss och fika/luncha. Vi går till maxi typ 5 gånger i veckan tror jag haha, inte det roligaste men man kommer ju ut och det är roligt om man tar med sig en kompis. Sen kan man ju även gå ut till lekplatser och så nu när dom är lite äldre men det är kanske din son lite liten för, men gå till parken när han ska sova och ta med dig en bok ist kanske så kan du sitta ute och läsa och titta på folk. Jag har en kompis som pluggar, så hon har ju lite flexibla tider så vi brukar hänga på dagarna ibland också, vet inte vad jag ska ta mig till när hon börjar jobba (??!!) men har du nån som är ledig på dagarna lite då och då så bjud hem den. Sen kan du ju alltid starta tex en tråd på familjeliv eller en grupp på facebook och bjuda in andra mammor i närheten av där du bor så kan ni ordna fikor och gå ut på promenader och så ihop 🙂 Sen kan du även starta en blogg, roligt och tidsfördrivande ^^
Tack och kram tillbaka!

Hur många barn vill du ha insaAllah?

Jag vill nog ha 4 som det känns nu, men vi får se jag märker när jag är nöjd. På ett sätt är jag nöjd redan nu för Selma är ju perfekt, men jag vill väldigt gärna ha en stor familj och många syskon åt Selma så det blir nog några fler insaAllah ^^

Heej Therese!
Vart har du köpt din espressomaskin, är den från någon hemsida?
Kram!

Hej!
Den fick min man på köpet när han handlade grejjer till sitt företag ^^
Kram

Jag undrar om din man är född i Sverige eller om du träffat honom i turkiet? :)

Han är född i Turkiet men kom hit som 1-åring så vi träffades här 🙂

salam! vill börja med å säga att jag älskar din blogg!=)) jag är åxå svensk konvertit å min man å jag ska snart börja skaffa barn inshallah:) Hur fungerar det att be de fem dagliga bönerna med lillan? Ser du dig själv med slöja i framtiden igen?=)Tycker du din iman blev starkare eller oförändrad när man skaffa barn? Många frågor haha=) Ha det bra!<3

wa salam! Tack! Det fungerar bra alhamdulillah, jag har ju turen att min man jobbar hemifrån mycket så då kan han passa henne när jag ska be eller duscha och sånt. Sen när han är borta så är det ju lite svårare, mycket stressigare då och när han är borta och jobbar så sover han även borta, men vi har ett lekbord och så lite annat som Selma älskar och som kan roa henne och hålla henne säker en stund medans man gör annat som tex att be 🙂 Jag vet inte, ibland, men jag tänker inte så ofta på det faktiskt… har lagt det på is. Den blev starkare, är ju så otroligt tacksam ♥ Men samtidigt har man inte samma tid som innan så det är ju mer utmanande också och kräver mer.

Vad har Selma för ögonfärg? Ser blåa ut på bild, ganska ovanligt att två brunögda föräldrar får ett blåögt barn tror jag. Men vackra ögon har hon iallafall! :)

Ja dom är blåa, masaAllah världens finaste ögon! ♥ Både jag och min man har blåa ögon i släkten så det är inte så konstigt, min pappa och mormor har blåa ögon och även makens morfar 🙂

Hur ser ditt liv ut om 10 år? :)

Jag har nog mina 4 barn då, Selma går i skolan och även hennes äldsta småsyskon. Vi bor nog i ett hus, ett ganska stort hus med en rejäl gräsmatta där man får plats med både studsmatta och en pool utan problem. Jag har nog ganska nyss fött vårat yngsta barn och jag har en audi stadsjeep som jag kör runt alla ungarna i mellan skola, träning och maxi ^^ I önskedrömmen har vi en städerska som sköter all städ, disk o tvätt så jag hinner vara mycket med barnen 🙂

Vem var din första kärlek?

Min man ♥

Hur reagerade din omgivning på när du valde att konvertera? :)

Det  var så himla olika, dom flesta spelade det ingen roll alls för. Dom flesta blev även nyfikna, men sen har många ”vänner” liksom bara försvunnit, lika bra det o veta vilka som är äkta. Sen har vissa förvånat genom att även fast dom ”accepterat och respekterat” mitt val att konvertera orsakat hela scener när jag börjat bära slöja, be, fasta och slutat med alkohol… dom flesta förväntade sig nog att jag var ”tvungen” att konvertera och därför bara skulle göra det till namnet. Kan passa på att säga att det är tillåtet för en muslimsk man att gifta sig med en icke-muslimsk kvinna och min man har aldrig ens bett mig konvertera, så har vi det ur världen också ^^

salam aleikum..jag har nagra fragor..hoppas du vill svara pa dom utan att ta illa upp..

1. kanner du att du forandrat dig nar du tog av dig hijaben?? jag menar att jag om jag ska jamfora bloggen da och nu sa skrev du mer muslimskt forut, alltsa svart att forklara men nu sa tex om man inte last igenom din blogg och dar last att du ar konvertit, sa menar jag att pa ditt satt att skriva sa marks det inte att du ar muslim..hoppas du fattar vad jag menar..

2. du skriver aldrig om ni forsoker leva ett muslimskt liv, alltsa med selma..vad jag undrar ar att om du tex lyssnar pa koranen med henne, har med henne nar du ber, reciterar suror for henne..

3. sen undrar jag om du och din man lever muslimskt..tex om ni ber ihop, eller om din man ber…gar din man pa salat jumah (fredags bonen, som ar obligatoriskt for mannen) gor ni sunnah saker hemma eller muslimska, tex lyssna pa surat al kahf pa fredagar, spelar surat al baqara hemma for skydda erat hem mot jinner m.m ..

hoppas du inte tar illa upp och kan svara insha allah..ar bara nyfiken eftersom du aldrig skriver nagot om islam…tex idag var vi i mosken m.m…kram

Wa aleykum salam! No worries, tar inte illa upp 🙂

1. Nja, den förändringen skedde innan jag tog av hijaben, att ta av hijaben kom ett tag efter att allt det andra inne i mig hände eller vad man ska säga. När jag blev svagare och min iman blev svagare så höll jag fortfarande i hijaben men till slut så vart jag så svag i mig själv att jag inte orkade med att det syntes på utsidan att jag är muslim. Att jag skriver mindre om islam på bloggen beror på att det vart sånt himla rabalder varje gång jag gjorde det förut, nu verkar dock min läsarkrets ha bytts ut lite så nu känner jag att jag kan börja skriva lite mer sånt igen insaAllah 🙂

2. Jag reciterar det jag kan för henne, varvar det med vaggvisor oftast, och spelar ofta qur’an från spotify i hemmet. Är Selma vaken när jag ska be så gör jag det nära henne, så att vi liksom ser varandra, iaf om inte maken finns hemma. Vill både att hon ska se och lära och se att det är en del av livet liksom, dessutom så måste jag ju hålla koll på henne med ett halvt öga även när jag ber så att hon inte skadar sig, har några säkra ställen där jag vet att så länge hon inte flyttar sig därifrån så är hon safe 🙂

3. Min man vill inte att jag svarar på frågorna om honom, den surat al kahf visste jag inte ens om, är det rekommenderat att man spelar den på fredagar och varför? Surat al baqarah spelar jag då och då, spelar både från spotify och min iPhone-app men det blir inte ofta nog… bättring Tessan!! Vi går inte alls ofta i mosken här, systrarnas del är väl helt okej, men mannen kände sig rätt ovälkommen när han var dit… och jag vet inte, jag var där på en föreläsning och det sades att det är tillåtet att skjuta på böner om man jobbar och lite annat som jag tyckte kändes fel att lära ut. Okej, en sak om man inte gör allt som man ska, men att lära ut felaktigt kan man väl låta bli..? Allahu alem, brodern gjorde säkert sitt bästa för att lära ut rätt till oss men det kändes så osäkert, jag vågade ju inte lite på något annat han sa heller tyvärr…

Vore kul att få se din förlovningsring och vigselring. Kan du inte berätta hur det gick till när du och din man gifte er första gången. Köpte ni ringarna i sverige eller turkiet?
selma är jättesöt :-D

Här är ringarna 🙂 tyvärr har min förlovningsring spruckit för att den blivit så nött av vigselringen, så när vi åker till Turkiet i sommar så ska jag lämna in båda ringarna på omsmältning så att jag sen bara har en ring, så slipper man att dom nöter på varandra.. men det ska vara samma guld och samma diamant! Vi köpte dom i Turkiet, aldrig att vi haft råd med den diamanten i Sveriga, haha överprisernas land!

DSCN0270

Bröllopet i Turkiet var väldigt enkelt, jag hade en vanlig maxiklänning och en svart/vid hijab på mig, mannen hade snygga vardagskläder han också. Vi gifte oss i hans mosters vardagsrum, hennes mans bror vigde oss och utanför rummet väntade hela makens släkt (förutom vittnena) i hemmakläder och kom in och gratulerade när det var klart. Det var enkelt, intimt och underbart ♥ Lite varmt bara haha! Tack! 🙂

As-salamu ‘alaykum!!
Hur gammal var Selma när hon började med napp? Har ni funderingar kring att sluta ge henne nappen? Vad var det som gjorde att ni gav henne napp? Kan du berätta lite kort hur ni använder nappen, dvs vid vilka tillfällen brukar ni ge henne, speciella eller alltid? osv
Kraaaam!

Wa aleykum salam!
Selma var bara 4 dagar gammal när vi började med napp till henne, det som gjorde att vi började då var att jag ammat precis hela natten och höll på att bryta ihop. Hade frågat 100 gånger på BB när man kan börja med napp och fått till svar ”ja så fort amningen kommit igång och hon suger ju så bra nu så…” haha bra där! Nyförlöst och helt slut var det då lätt att det gömde sig långt bak i huvudet att man hört under graviditeten att viktkurvan ska svänga upp innan man ger nappen… kanske hade kunnat slippa ge tillägg och amningsnapp och jättesår och allt det men ja, det är lätt att vara efterklok och som jag sagt förut, nästa gång jag får barn går jag raka vägen från BB in på amningsmottagningen innan jag ens åker hem!
Vi tänker inte sluta med nappen, det finns ingen anledning till det då det inte alls är skadligt förrän dom är 3 år då det kan skada tänderna, och hon älskar sin napp. Hon får nappen när hon vill ha den, har planer på att hon bara ska få den när hon ska sova eller är jätteledsen men har än så länge inte gjort slag i saken.

Kom på ännu en fråga – vad tycker du om vagnen urban jungle?

Dom har bara 3-hjulingar va förutom syskonvagnarna? 3-hjulingar är inte min kopp av te, just av utseende-skäl, men hur bra dom är har jag ingen aning om. Deras syskonvagn verkar ju vara rätt så bra, skulle nog dock inte köpa den eftersom att man då måste ha lilla bebben framåt direkt hen ska sitta upp, buggaboo donkey är min drömvagn när det blir dags haha ^^ Att dom har en trillingvagn är ju dock sjukt bra, det lär jag väl förhoppningsvis aldrig behöva men tur att det finns iaf för dom som gör det 🙂 Hade jag haft tvillingar hade jag nog övervägt deras syskonvagn dock som sittvagn när dom är lite äldre.

Mama & Mini idag hos farmorn ♥

aIMG_8361a

0 reaktioner till “Svaren ♥”

 1. salam tessan tack for svaret pa mina fragor och jag forstar om din man inte vill att du ska skriva om honom och vad han gor och inte..broder borjade ifragasatta

  oj sobhan allah vad skumt det de sa i eran moske, men det finns skumma saker overallt..har i varan moske sa somaliske imamen att det ar tillatet att be i toaletten i sverige eftersom toaletterna har ar renare an utomlands, dock tog han tillbaka denna tillatelse nar br

  jo angaende surat kahf sa ar det sunnah att recitera eller lyssna pa den pa fredagar. har ar hadith om detta

  It was narrated that Ibn ‘Umar (may Allaah be pleased with him) said: “The Messenger of Allaah (peace and blessings of Allaah be upon him) said: ‘Whoever reads Soorat al-Kahf on the day of Jumu’ah, a light will shine for him from beneath his feet to the clouds of the sky, which will shine for him on the Day of Resurrection, and he will be forgiven (his sins) between the two Fridays.’

  Narrated by al-Haakim, 2/399; al-Bayhaqi, 3/249. Ibn Hajar said in Takhreej al-Adhkaar that this is a hasan hadeeth, and he said, this is the strongest report that has been narrated concerning reading Soorat al-Kahf. See: Fayd al-Qadeer, 6/198. It was classed as saheeh by Shaykh al-Albaani in Saheeh al-Jaami’, 6470)

 2. oj det blev lite fel dar uppe i min text..jag skulle skriva att de somaliske imamen som sa att det ar tillatet att be i svenska toaletter andrade detta efter att broder borjade ifraga satta vad det ar han egentligen ger tillatelse for

 3. Hej! VIlle bara säga att du har ett sånt himla fint ansite, ögonen och leendet is to die for 🙂 Supergo blogg 🙂 hälsningar från norr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *